A repülő biztonsági övét sem tudta bekapcsoni: 80 kilót fogyott a nyaralása után Casey
A fiatal nő rájött arra, hogy a túlsúlya tönkreteszi a nyaralását, és lefogyott.

cover-ok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Casey Canaday gyerekkorától kezdve túlsúlyos volt, 11 évesen közel 90 kilót, 20 évesen pedig már 170 kilót mutatott alatta a mérleg.

A 25 éves, fiatal nő, mondhatni, világéletében túlsúlyos volt, a pluszkilók gyarapodásához nemcsak az egészségtelen ételek, de egy komoly betegség is hozzájárult. 14 éves korában PCOS-t diagnosztizáltak nála: ez egy olyan petefészket érintő hormonális betegség, amelynek tünetei között szerepel többek között a menstruáció kimaradása, az inzulinrezisztencia vagy az elhízás.

Nem érte be a repülő biztonsági öve

A tanárként dolgozó Casey már gyerekként naponta 3000 kalóriát juttatott a szervezetébe, reggelente édes péksüteményeket, fánkokat fogyasztott, és mivel édesanyjának nem volt ideje főzni, sokszor félkész ételeket evett, ami óhatatlanul is súlygyarapodáshoz vezetett. Húszévesen 170 kilót mutatott alatta a mérleg, de még így is hosszú éveknek kellett eltelnie ahhoz, hogy merjen változtatni az életén - írja a The Daily Mail.

4-ok
Fotó: Northfoto

2020 januárjában Mexikóban nyaralt a férjével, de amikor szembesült azzal, hogy már a repülőgép biztonsági övét sem tudja bekapcsolni, rájött, hogy az egész nyaralását tönkre fogja tenni hatalmas túlsúlya. Miután a szállodai szobájuk a harmadik emeleten volt, a lépcsőfokokat pedig csak nagy fájdalmak árán tudta megtenni, eldöntötte, végleg változtat az életén. 

Az első 30 kilót diéta és testmozgás révén adta le, de még így is 140 kilót nyomott, ezért gyomorszűkítő műtétre vállalkozott, ennek révén még 50 kilótól sikerült megszabadulnia. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A fogyás után Casey nemcsak energikusabb és egészségesebb lett, de önbizalma, életkedve is visszatért, és ma már szívesen vásárol magának szebbnél szebb ruhákat. A műtét után teljes életmódváltásba kezdett, előre megtervezte magának a heti menüt, és kiszámolta, mennyi makrotápanyagra - fehérjékre, zsírokra, szénhidrátokra - lesz szüksége ahhoz, hogy kalóriadeficitben maradhasson. Naponta 1000 kalóriát fogyaszt, és heti ötször 45 perces spinningre jár.

5-ok
Fotó: Northfoto

- A fogyás legnehezebb része az, hogy mentálisan is erősek maradjunk, hiszen a súlyvesztés sikerének titka az ember gondolataiban és kitartásában rejlik. Komoly önfegyelmet kell tanúsítani ahhoz, hogy mindvégig motiváltak és következetesek maradjunk. Nálam is vannak sajnos még olyan napok, amikor még mindig nem hiszem el, hogy sikerült, ilyenkor próbálom pozitív gondolatokkal erősíteni magam. Az egészséged és a jóléted legyen a fontos, és légy büszke arra, amit elértél! - tanácsolja Casey.

Már járni sem bírt 220 kilós súlya miatt: 150 kilót fogyott

A 36 éves texasi édesanya, Evelyn Morales LaGrange gyermekkorától kezdve küzdött súlytöbblettel, de a pluszkilók akkor kezdtek igazán felszaladni rá, amikor 2008-ban pajzsmirigy-alulműködést állapítottak meg nála.

(Képek: Northfoto.)

Ezt is szeretjük