Búzafűlé készítése: lúgosít, fogyaszt és méregtelenít
Nem kell boltban megvásárolnod, otthon nevelt búzafűből is sajtolhatsz egészséges zöld levet.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Egyre kevesebben gondolják, hogy a búzafűlé egyike azoknak a hippi-vegán italoknak, amelyeket csak azok fogyasztanak, akik már lemondtak minden, hétköznapi élelmiszerboltban beszerezhető táplálékról, és egyre közelebb kerülnek a megvilágosodáshoz.

Bárki kipróbálhatja, aki némi vonzalmat érez az egészséges táplálkozás iránt. Ha kíváncsi vagy, de nem tudod, hogyan is készítsd el, megmutatjuk.

Így készül a búzafűlé otthon

Mivel a búza szára cellulózt tartalmaz, amit az emberi szervezet nem tud feldolgozni, a benne lévő értékes anyagok - amelyek segítenek megszabadulni a méreganyagoktól, lúgosítják a szervezetet, illetve jótékony hatással vannak az anyagcserére, így a fogyásban is segítenek - préselés nélkül kárba vesznének.

Egy egyszerű turmixgépre lesz szükséged a búzafűlé otthoni készítéséhez. Nincs más dolgod, mint a pár napos búzafüvet levágni, és turmixgépbe tenni. Az így nyert turmixot szűrd át egy tiszta gézdarabon, és már fogyaszthatod is. Fontos, hogy lehetőleg fél órán belül megidd, ugyanis a búzafűlé aktív hatóanyagai gyorsan megsemmisülnek.

Karcsúsító italok - otthon elkészítve

Korábbi cikkünkből többet is megtudhatsz a búzafűlé karcsúsító hatásáról!  Az alábbi képgalériában pedig találsz még néhány otthon is elkészíthető fogyókúrás italt.

Ezt is szeretjük