Segíti a fogyást, sokáig laktat, és gyorsan elkészül: 8 kiadós étel bulgurból
A sokoldalúan tálalható bulgur nemcsak hosszan laktat, de nagyon gyorsan el is készíthető.

bulgur nyitó
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A bulgur gyakorlatilag tört búza, ami számos étel alapját adja, sokoldalúan és nagyon egyszerűen felhasználható. A salátától kezdve a gombócokon át az egytálételekig szinte bármi elkészíthető belőle.

A leggyakrabban durumbúzából készült gabonaszemekből nemcsak ízletes fogások varázsolhatóak, hanem számos egészségügyi és fogyást segítő hatással is rendelkeznek.

Bulguros receptek elkészítése egyszerűen

A bulgur gyorsabban elkészíthető, mint sok más teljes kiőrlésű gabona, de akinek ideje engedi, akár egyszerűen meleg vízben is puhára áztatja a gabonaszemeket, amiket később fel tud használni. Kiemelkedő rosttartalommal bír, már 91 gramm belőle a napi ajánlott rostbevitel 30%-át fedezi. Ennek köszönhetően támogatja a bélflóra egészségét, mely szorosan kapcsolódik a megfelelő testsúly eléréséhez is, emellett hosszan tartó teltségérzetet okoz, csökkenti a napi bevitt kalóriák számát. Kitűnő mangán-, magnézium- és vasforrás, mely tápanyagok segítenek stabilizálni a vércukorszintet, támogatják az izmok működését, és fontos anyagcsere-folyamatokban vesznek részt, még a zsírbontást is elősegíthetik. Mindezek mellett a bulgur alacsonyabb kalóriatartalommal bír, mint a barna rizs vagy a quinoa, érdemes tehát rendszeresen fogyasztani a mindennapi étrend részeként.

(Cikken belüli képek forrása: Getty Images Hungary, Szász Eszter / Sóbors, Sági Zsófia / Sóbors, borítókép forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük