Laktató és finom, zsírégető fogások, melyekből kétszer szedhetsz: a brokkolitócsnitól a brokkolipüréig
A brokkoli értékes vitamin- és ásványianyag-forrás, rosttartalmának köszönhetően pedig fogyókúrázóknak is tökéletes.

brokkolileves
Ez is érdekelhet

Változatosságra vágyóknak irány Linz! (x)

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

beauty and style

Ez a frufru mindenkinek jól áll: fodrász mutatja meg, hogyan készül »

A zsebes nadrág még soha nem volt ennyire nőies: szuper stílustippek az utcáról »

Már nem dundi, és nem is betegesen sovány: a 32 éves Crystal Renn szebb, mint valaha »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A zöldségek az egészségtudatos étkezés elengedhetetlen részei. Tele vannak természetes, az emberi szervezet számára emészthetetlen növényi rostokkal, amelyek jótékonyan hatnak az emésztésre, kalóriatartalmuk pedig elenyésző.

Akárcsak a többi zöldség, a brokkoli is igazi vitaminbomba, emellett ásványi anyagokban, antioxidánsokban és nyomelemekben egyaránt rendkívül gazdag. Sokak szerint mégis a brokkoli a világ legunalmasabb étele, pedig elkészítése jóval túlmutat a párolt változaton, így a diétában is változatos fogásokat készíthetsz vele.

Brokkoli diétásan

Az élénk színű brokkoli rengeteg hasznos tápanyagot rejt: többek közt káliumot, kalciumot, magnéziumot, nátriumot, vasat, cinket és foszfort, de jócskán tartalmaz A-, B1-, B2-, B6-, C- és E-vitamint is. Mindemellett minimális a kalóriatartalma, 100 grammonként mindössze 30 kcal, bőséges rosttartalma pedig serkenti az anyagcserét.

A zöldség nagy előnye még, hogy szinte egész évben hozzáférhető, úgy friss, mint fagyasztott formában. Felhasználás előtt mindenképp alaposan mosd meg, illetve sütés előtt érdemes megpárolni, hogy krémes, puha legyen.

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük