Laktató és finom, zsírégető fogások, melyekből kétszer szedhetsz: a brokkolitócsnitól a brokkolipüréig

A brokkoli értékes vitamin- és ásványianyag-forrás, rosttartalmának köszönhetően pedig fogyókúrázóknak is tökéletes.

brokkolileves
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A zöldségek az egészségtudatos étkezés elengedhetetlen részei. Tele vannak természetes, az emberi szervezet számára emészthetetlen növényi rostokkal, amelyek jótékonyan hatnak az emésztésre, kalóriatartalmuk pedig elenyésző.

Akárcsak a többi zöldség, a brokkoli is igazi vitaminbomba, emellett ásványi anyagokban, antioxidánsokban és nyomelemekben egyaránt rendkívül gazdag. Sokak szerint mégis a brokkoli a világ legunalmasabb étele, pedig elkészítése jóval túlmutat a párolt változaton, így a diétában is változatos fogásokat készíthetsz vele.

Brokkoli diétásan

Az élénk színű brokkoli rengeteg hasznos tápanyagot rejt: többek közt káliumot, kalciumot, magnéziumot, nátriumot, vasat, cinket és foszfort, de jócskán tartalmaz A-, B1-, B2-, B6-, C- és E-vitamint is. Mindemellett minimális a kalóriatartalma, 100 grammonként mindössze 30 kcal, bőséges rosttartalma pedig serkenti az anyagcserét.

A zöldség nagy előnye még, hogy szinte egész évben hozzáférhető, úgy friss, mint fagyasztott formában. Felhasználás előtt mindenképp alaposan mosd meg, illetve sütés előtt érdemes megpárolni, hogy krémes, puha legyen.

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük