Mennyi kalória van egy pohár borban?
Ihatod a fogyókúra alatt?
Jobb a teljes absztinencia, vagy belefér a diétába egy-egy pohár száraz fehér- vagy vörösbor?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egészséges mértékű alkoholfogyasztás kérdése nemcsak a fogyókúrázókat, hanem az előrelátókat is érdekli. Kis mennyiségben ugyanis előnyös lehet, ha azonban túlzásba viszed, vétesz önmagad ellen.

Egy-egy pohár jó minőségű vörösbor támogatja a fogyókúra sikerét, segíti a vérképzést és serkenti az anyagcserét, ugyanakkor kalóriatartalmát érdemes figyelembe venned.

Ennyi kalória van egy pohár borban

Ha szeretnél odafigyelni az alakodra, fontos, hogy a száraz borokat részesítsd előnyben az édesekkel szemben - hiszen utóbbiaknak magasabb az energiatartalmuk.

Az alábbi felsorolásban megnézheted, hogy hozzávetőlegesen mennyi kalória van egy deci borban. És ennél többet ne is fogyassz belőlük a diéta alatt.

Néhány borfajta kalóriatartalma

  • Száraz rozé - 73 kcal
  • Tokaji aszú - 225 kcal
  • Édes fehérbor - 90 kcal
  • Száraz vörösbor - 65 kcal
  • Száraz fehérbor - 75 kcal
  • Félédes vörösbor - 75 kcal

Így fogyaszd!

Ügyelj arra, hogy ne étkezés előtt fogyassz bort, mert azzal étvágynövelő hatást érsz el. Idd inkább egy alacsony kalóriatartalmú vacsora lezárásaként, lassan kortyolgatva. Egy deci száraz bor serkenti az emésztőnedvek termelését, támogatva ezzel az anyagcsere-folyamatokat.

A bor serkenti a vérkeringést és megemeli a testhőmérsékletet, mindez pedig kedvez a kalóriák égetésének. Ha vörösbort választasz, azzal két legyet ütsz egy csapásra, hiszen a kékszőlő héjából származó antioxidánsok sejtvédő - rákellenes, szívvédő - hatással bírnak.

Mit egyél vacsorára?

Kattints az alábbi videóra, ha kíváncsi vagy, milyen diétás vacsorát javasol a táplálkozási szakértő a fogyás érdekében.

Válassz minőségit!

Annak érdekében, hogy kihasználd a vörösbor egészségügyi szempontból pozitív tulajdonságait, fontos, hogy vásárláskor ne az alsó polcról válassz. Mivel fogyni szeretnél, és napi egy decinél többet úgysem fogyasztasz, nyugodtan vásárolhatsz minőségi bort.

Ezt is szeretjük