Zsírégetésre optimalizált, biciklis edzésterv: így a leghatékonyabb, és nem kell belehalni
Napi fél óra tekeréssel is meglehet az álomalak.

biciklizes
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egyik leghatékonyabb kardió edzés a futás mellett a biciklizés. Akár keréken, akár állványon teker az ember, egy óra közepes tempójú biciklizéssel nagyjából 600 kalóriát lehet elégetni, ami egy átlagos felnőtt nő napi kalóriaigényének több mint az egynegyede.

Amellett, hogy a biciklizés remek zsírégető, és jót tesz a szívnek és az érrendszernek, edzi a comb és a fenék, de megdolgoztatja a törzs izmait is, így az egész testet kellőképp átmozgatja.

Zsírégetésre optimalizálva

A biciklis edzés már önmagában is remek zsírégető, azonban tovább lehet fokozni a hatékonyságát, ha folyamatosan váltogatott tempóban végzed. A magas intenzitású szakaszos edzések ugyanis még az általános kardió mozgásformáknál is hatékonyabbak, ha a zsírégetésről van szó.

biciklizes szabadban

Ez az edzésterv végezhető szobabiciklin ugyanúgy, mint hétköznapi kerékpáron, mert a tempót nem km/h-ban és dőlésszögben, hanem egyénre szabottan adja meg. Ez azt jelenti, hogy ugyanolyan hatásos kezdő biciklisek számára, mint kicsit gyakorlottabb kerékpárosoknak, és mindössze 30 perc az egész.

Edzésterv kerékpárra:

  • 5 perc közepes tempójú bemelegítés,
  • 6 perc erősebb fokozaton, közepes tempóban,
  • 4 perc erősebb fokozaton, a lehető leggyorsabb tempóban,
  • 6 perc gyengébb fokozaton, a lehető leggyorsabb tempóban,
  • 4 perc erősebb fokozaton, a lehető leggyorsabb tempóban,
  • 5 perc közepes tempójú levezetés.

A sorozat akár kétszer is megismételhető, így egyórás edzést kaphatsz, azonban nagyon fontos, hogy, ha szabadtéren tekersz, mindig nagyon figyelj a környezetedre, és csak olyan területen végezd az edzést, ahol azzal nem veszélyezteted sem a saját, sem a környezeted biztonságát.

A cikk az ajánló után folytatódik

Zsírégetésben veri a futást

Ha inkább a lakáson belül maradnál, remek zsírégető alternatíva lehet a Tabata-edzés is, mely szintén alig fél órát vesz csak el az életedből, mégis rengeteg kalóriát lehet elégetni vele. Próbáld ki ezt az edzéstervet!

A képek forrása: Getty Images.

Ezt is szeretjük