Zsírégetésre optimalizált, biciklis edzésterv: így a leghatékonyabb, és nem kell belehalni

Napi fél óra tekeréssel is meglehet az álomalak.

biciklizes
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egyik leghatékonyabb kardió edzés a futás mellett a biciklizés. Akár keréken, akár állványon teker az ember, egy óra közepes tempójú biciklizéssel nagyjából 600 kalóriát lehet elégetni, ami egy átlagos felnőtt nő napi kalóriaigényének több mint az egynegyede.

Amellett, hogy a biciklizés remek zsírégető, és jót tesz a szívnek és az érrendszernek, edzi a comb és a fenék, de megdolgoztatja a törzs izmait is, így az egész testet kellőképp átmozgatja.

Zsírégetésre optimalizálva

A biciklis edzés már önmagában is remek zsírégető, azonban tovább lehet fokozni a hatékonyságát, ha folyamatosan váltogatott tempóban végzed. A magas intenzitású szakaszos edzések ugyanis még az általános kardió mozgásformáknál is hatékonyabbak, ha a zsírégetésről van szó.

biciklizes szabadban

Ez az edzésterv végezhető szobabiciklin ugyanúgy, mint hétköznapi kerékpáron, mert a tempót nem km/h-ban és dőlésszögben, hanem egyénre szabottan adja meg. Ez azt jelenti, hogy ugyanolyan hatásos kezdő biciklisek számára, mint kicsit gyakorlottabb kerékpárosoknak, és mindössze 30 perc az egész.

Edzésterv kerékpárra:

  • 5 perc közepes tempójú bemelegítés,
  • 6 perc erősebb fokozaton, közepes tempóban,
  • 4 perc erősebb fokozaton, a lehető leggyorsabb tempóban,
  • 6 perc gyengébb fokozaton, a lehető leggyorsabb tempóban,
  • 4 perc erősebb fokozaton, a lehető leggyorsabb tempóban,
  • 5 perc közepes tempójú levezetés.

A sorozat akár kétszer is megismételhető, így egyórás edzést kaphatsz, azonban nagyon fontos, hogy, ha szabadtéren tekersz, mindig nagyon figyelj a környezetedre, és csak olyan területen végezd az edzést, ahol azzal nem veszélyezteted sem a saját, sem a környezeted biztonságát.

A cikk az ajánló után folytatódik

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Zsírégetésben veri a futást

Ha inkább a lakáson belül maradnál, remek zsírégető alternatíva lehet a Tabata-edzés is, mely szintén alig fél órát vesz csak el az életedből, mégis rengeteg kalóriát lehet elégetni vele. Próbáld ki ezt az edzéstervet!

A képek forrása: Getty Images.

Ezt is szeretjük