Minden idők 15 legjobb béltisztító tápláléka
A béltisztító táplálékok eltávolítják emésztőrendszeredből a tápanyagok felszívódását gátló salakanyagokat.

Dia

Körte Nem véletlen, hogy a körte fogyasztását előszeretettel javasolják székrekedés esetén. Igen gazdag rostokban, így serkenti az emésztést, és segít a salakanyagok eltávolításában. Emellett hozzájárul a megfelelő vércukor- és koleszterinszint biztosításához is.

Körte

Nem véletlen, hogy a körte fogyasztását előszeretettel javasolják székrekedés esetén. Igen gazdag rostokban, így serkenti az emésztést, és segít a salakanyagok eltávolításában. Emellett hozzájárul a megfelelő vércukor- és koleszterinszint biztosításához is.

Dia

Mandula A fogyókúra ideje alatt nemcsak édességek utáni vágyadat csökkentheted pár szem mandula elropogtatásával, de bélnedvesítő hatásának köszönhetően emésztőrendszered megtisztításában is hasznát veheted. Mindemellett természetes vízhajtó hatással rendelkezik.Kapcsolódó cikk:Minden idők 3 legjobb béltisztító tápláléka »

Mandula

A fogyókúra ideje alatt nemcsak édességek utáni vágyadat csökkentheted pár szem mandula elropogtatásával, de bélnedvesítő hatásának köszönhetően emésztőrendszered megtisztításában is hasznát veheted. Mindemellett természetes vízhajtó hatással rendelkezik.

Kapcsolódó cikk:
Minden idők 3 legjobb béltisztító tápláléka »

Dia

Fekete áfonyaAz áfonyában található ellagsav segíti a tápanyagok szállítását a bélrendszerben, a gyümölcs savtartalma serkenti az emésztést, nem beszélve a rostokról, melyek szintén támogatják az emésztőrendszer hatékony munkáját.

Fekete áfonya

Az áfonyában található ellagsav segíti a tápanyagok szállítását a bélrendszerben, a gyümölcs savtartalma serkenti az emésztést, nem beszélve a rostokról, melyek szintén támogatják az emésztőrendszer hatékony munkáját.

Dia

AnanászA benne található enzimeknek köszönhető zsírégető hatása közismert, azonban az ananász szervezeted méregtelenítésében is aktív szerepet játszik. Az egyik legrostosabb gyümölcs, így a bélrendszer megtisztításában is számíthatsz rá.Kapcsolódó cikk:Anyagcsere-gyorsító diéta - 7 nap, 5 kiló »

Ananász

A benne található enzimeknek köszönhető zsírégető hatása közismert, azonban az ananász szervezeted méregtelenítésében is aktív szerepet játszik. Az egyik legrostosabb gyümölcs, így a bélrendszer megtisztításában is számíthatsz rá.

Kapcsolódó cikk:
Anyagcsere-gyorsító diéta - 7 nap, 5 kiló »

Dia

FokhagymaA fokhagyma jótékony hatásait már nagyanyáink is ismerték. A népi gyógyászat hosszú ideje alkalmazza a bélrendszer problémáinak orvoslására, emésztésserkentő hatása mellett például fertőtleníti a bélfalakat, és kiűzi az emésztőrendszerből a parazitákat.

Fokhagyma

A fokhagyma jótékony hatásait már nagyanyáink is ismerték. A népi gyógyászat hosszú ideje alkalmazza a bélrendszer problémáinak orvoslására, emésztésserkentő hatása mellett például fertőtleníti a bélfalakat, és kiűzi az emésztőrendszerből a parazitákat.

Dia

Kelbimbó A kelbimbó fogyasztása bőséges vitamin- és ásványianyag-tartalma miatt is hasznos, de gazdag rosttartalma segít megtisztítani bélrendszeredet is, míg B-vitamin-tartalma anyagcserédet pörgeti fel.

Kelbimbó

A kelbimbó fogyasztása bőséges vitamin- és ásványianyag-tartalma miatt is hasznos, de gazdag rosttartalma segít megtisztítani bélrendszeredet is, míg B-vitamin-tartalma anyagcserédet pörgeti fel.

Dia

Zab A zab lesöpri a bélfalakra tapadt, a táplálék megfelelő felszívódását gátló, illetve a gyors emésztést akadályozó salakanyagokat, emellett a rossz koleszterin mértékét is csökkenti szervezetedben. Támogatja a bélflóra egyensúlyát is.Kapcsolódó cikk:3 extra hatékony emésztésserkentő étel »

Zab

A zab lesöpri a bélfalakra tapadt, a táplálék megfelelő felszívódását gátló, illetve a gyors emésztést akadályozó salakanyagokat, emellett a rossz koleszterin mértékét is csökkenti szervezetedben. Támogatja a bélflóra egyensúlyát is.

Kapcsolódó cikk:
3 extra hatékony emésztésserkentő étel »

Dia

CitromA citromos víznél kevés hatékonyabb és egyszerűbb emésztésjavító, salaktalanító szer létezik. Amellett, hogy fokozza a bélrendszer aktivitását, fertőtlenítő hatása révén a káros mikroorganizmusoktól is megóv.Kapcsolódó cikk:Salaktalanító, zsírégerő citrusdiéta »

Citrom

A citromos víznél kevés hatékonyabb és egyszerűbb emésztésjavító, salaktalanító szer létezik. Amellett, hogy fokozza a bélrendszer aktivitását, fertőtlenítő hatása révén a káros mikroorganizmusoktól is megóv.

Kapcsolódó cikk:
Salaktalanító, zsírégerő citrusdiéta »

Dia

KölesAz egyik legősibb termesztett haszonnövényünknek számító köles nagymértékben növeli a bélmozgást, így biztosítja a salakanyagok gyorsabb távozását. Előnyei közé sorolható továbbá, hogy az egyik legkevésbé allergén gabonaféle, illetve teljes értékű fehérjeforrás, így a legfontosabb aminosavak nagy részét is tartalmazza.

Köles

Az egyik legősibb termesztett haszonnövényünknek számító köles nagymértékben növeli a bélmozgást, így biztosítja a salakanyagok gyorsabb távozását. Előnyei közé sorolható továbbá, hogy az egyik legkevésbé allergén gabonaféle, illetve teljes értékű fehérjeforrás, így a legfontosabb aminosavak nagy részét is tartalmazza.

Dia

Szőlő A lédús és antioxidánsokban igen gazdag gyümölcs rostjainak és az ezek hatását kiegészítő folyadéktartalomnak köszönhetően erőteljes emésztésjavító, salaktalanító hatással rendelkezik. A bélrendszer működése mellett segít szabályozni szervezeted vízháztartását is.Kapcsolódó cikk:Béltisztítás szőlővel »

Szőlő

A lédús és antioxidánsokban igen gazdag gyümölcs rostjainak és az ezek hatását kiegészítő folyadéktartalomnak köszönhetően erőteljes emésztésjavító, salaktalanító hatással rendelkezik. A bélrendszer működése mellett segít szabályozni szervezeted vízháztartását is.

Kapcsolódó cikk:
Béltisztítás szőlővel »

Dia

Hajdina Ez az izgalmas ízvilággal rendelkező növény jelentős élelmirost-tartalma miatt kiválóan alkalmas a bélrendszer perisztaltikájának növelésére. Emésztésjavító és béltisztító hatása mellett a magas vérnyomás kiegészítő étrendi kezelésében is fontos szerepet játszhat.

Hajdina

Ez az izgalmas ízvilággal rendelkező növény jelentős élelmirost-tartalma miatt kiválóan alkalmas a bélrendszer perisztaltikájának növelésére. Emésztésjavító és béltisztító hatása mellett a magas vérnyomás kiegészítő étrendi kezelésében is fontos szerepet játszhat.

Dia

Dió A dióban található keserűanyagok nagymértékben fokozzák a bélműködést, emellett a vitaminokban és telítetlen zsírsavakban gazdag csonthéjas méregtelenít, és csökkenti a szervezetben felhalmozódott zsír mennyiségét.

Dió

A dióban található keserűanyagok nagymértékben fokozzák a bélműködést, emellett a vitaminokban és telítetlen zsírsavakban gazdag csonthéjas méregtelenít, és csökkenti a szervezetben felhalmozódott zsír mennyiségét.

Dia

Articsóka Az emésztési problémák ellen a népi gyógyászatban is alkalmazott zöldségféle gazdag rosttartalma révén megszabadítja bélrendszeredet a salakanyagoktól, emellett a jótékony bélbaktériumok szaporodását is elősegíti.Kapcsolódó cikk:3 étel, amivel megszüntetheted az úszógumit »

Articsóka

Az emésztési problémák ellen a népi gyógyászatban is alkalmazott zöldségféle gazdag rosttartalma révén megszabadítja bélrendszeredet a salakanyagoktól, emellett a jótékony bélbaktériumok szaporodását is elősegíti.

Kapcsolódó cikk:
3 étel, amivel megszüntetheted az úszógumit »

Dia

SzezámmagAz apró magok kiemelkedő béltakarító hatással rendelkeznek, amit növényi rostjaiknak köszönhetnek. Fogyassz mindennap egy evőkanálnyit, például gabonapelyhekkel, salátákkal vagy a szintén kiváló tisztító hatással rendelkező joghurttal és kefirrel.

Szezámmag

Az apró magok kiemelkedő béltakarító hatással rendelkeznek, amit növényi rostjaiknak köszönhetnek. Fogyassz mindennap egy evőkanálnyit, például gabonapelyhekkel, salátákkal vagy a szintén kiváló tisztító hatással rendelkező joghurttal és kefirrel.

Dia

CéklaA cékla magas pektintartalma révén fokozza a bélműködést, kedvező hatásai emellett a máj és a vese működésére is kiterjednek. A nehézfémek és a zsírok eltávolításában is segít.Kapcsolódó cikk:3 hatékony emésztésserkentő szer »

Cékla

A cékla magas pektintartalma révén fokozza a bélműködést, kedvező hatásai emellett a máj és a vese működésére is kiterjednek. A nehézfémek és a zsírok eltávolításában is segít.

Kapcsolódó cikk:
3 hatékony emésztésserkentő szer »
Blog.hu ajánló
Fotó: