"Elszégyelltem magam, ha a tükörbe néztem": 40 kilót fogyott Barbara, elmesélte, hogy csinálta
Barbara 110 kilóról indult, és másfél év alatt 70 kilóra fogyott.

cover-3
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fogyás nem csak egy külső változás az ember életében: a hatalmas súly leadása az egyén teste mellett a lelkét is teljesen átformálja.

Barbara hatalmas erővel és akarattal indult el a fogyás útján. Szerencsére már 18 évesen eldöntötte, hogy végleg maga mögött hagyja a múltat, és új életet kezd. Pajzsmirigyproblémája miatt sokkal nehezebb volt lefogynia, de állítja, sosem adta fel. Másfél év alatt negyven kilótól szabadult meg.

"Sokat piszkáltak és csúfoltak"

A 24 éves fiatal nő már általános iskolás korában sokkal ducibb volt társainál. Ekkor még nem igazán foglalkozott a kinézetével, sajnos diáktársai közül már akkor is sokan piszkálták.

1
Fotó: Szabó Barbara

- Általános iskolában már piszkáltak és csúfoltak a kinézetem miatt, de akkor még nem tudtam ezzel az egésszel mit kezdeni. Ahogy gimnazista lettem, a pluszkilók is egyre gyorsabban ragadtak rám. Szerencsére az osztálytársaim nem gúnyolódtak velem, de éreztem, hogy a kinézetem miatt nincs sok barátom. Két lány volt csupán, akik támogattak, és akik a mai napig mellettem vannak - kezdi történetét Barbara, akinek pajzsmirigybetegsége is közrejátszott abban, hogy meghízott.

- Anyukám előtte elkísért egy vérvételre, ahol megmérték a TSH hormonszintemet, és kiderült, pajzsmirigy-alulműködésem van. Ez játszhatott szerepet az elhízásomban és abban, hogy sokkal nehezebb volt lefogynom, de sosem adtam fel. 18 évesen döntöttem el, hogy szeretnék változtatni az életemen, és teljes életmódváltásba kezdtem. Akkor olyan 110 kiló körül mozogtam - mondja. 

A cikk az ajánló után folytatódik

"Elszégyelltem magam, amikor a tükörbe néztem"

Barbarának nemcsak a pluszkilókkal, de saját magával is meg kellett vívnia belső csatáit. Sokáig szégyellte magát kinézete és túlsúlya miatt, ezért szoknyát sem mert hordani.

- Nem szerettem tükörbe nézni. Szégyelltem magam, hogy hogy nézek ki, és bár nehéz kimondani, nem szerettem magam. Csinos ruhákat sem viseltem. Most még mindig nem vagyok elégedett teljesen, mindig van mit formálni, de szerintem mindenki így van a saját testével. Ha elérted azt, amit kitűztél, jönnie kell egy másik célnak, amit el szeretnél érni. Én innentől már izmosodni szeretnék - árulja el.

facebook
Fotó: Szabó Barbara

 "Sokáig stagnált a súlyom"

Barbarának az első két hónap könnyen ment, az edzéseknek és a megfelelő táplálkozásnak hála csak úgy olvadtak róla a kilók. Utána megállt a fogyásban, és hónapokig stagnált a súlya. Azt mondja, ebben a szakaszban kellett hatalmas lelkierőt vennie magán, hogy folytatni tudja.

- Az elején gyorsan beindult a fogyásom, majd hónapokra megállt, aztán újra beindult és újra megállt. Lelkileg egy hatalmas súly nehezedett rám, de tudtam, hogy mi a célom, próbáltam nem feladni, és még keményebben folytattam az edzést. Sokat segítettek a barátok és a családtagok is, akik biztattak, ez nagy lendületet adott. Személyi edző segítségét kértem, heti háromszor mozogtam, crossfiteztem és futottam.

Barbara azt mondja, magán is csodálkozik, hogy ennyire megszerette a futást, hiszen a középiskolában, mondhatni, utálta. 

- Először sétálni kezdtem a futópadon, majd kocogni, a végén pedig már futottam. Az első versenyemen 10 kilométert futottam. Azóta még több eseményen veszek részt, gyűjtöm az érméket. Ha egy-két hétig nem edzek, érzem magamon, hogy rossz a közérzetem, és nem vagyok olyan jókedvű. A sport az életem része lett, amit imádok, pedig a gimiben kifejezetten nem szerettem - mondja. 

3
Fotó: Szabó Barbara

"Néha be-be csúszik egy kis nasi"

Az edzés mellett a helyes táplálkozására is nagy hangsúlyt kellett fektetnie. A legelején nagyon odafigyelt, mit visz be a szervezetébe, de ma már azt is megengedi magának, hogy csalónapokat tartson.

- Kizártam az étrendemből a fehér kenyeret, a krumplit, a fehér lisztből készült tésztákat és a csokit is. Sok zöldséget, gyümölcsöt, egészséges turmixokat és teljes kiőrlésű ételeket kezdtem el fogyasztani. Ma már persze be-becsúszik egy kis nasi vagy csoki, de úgy vagyok vele, keményen megdolgoztam az alakomért, megérdemlem. Egyébként is letornázom - mondja nevetve Barbara.

Zsófi 55 kilót fogyott

Zsófi húszévesen kezdett életmódváltásba, miután 120 kilót mutatott alatta a mérleg. Négy és fél év alatt 55 kilótól szabadult meg, súlyát pedig azóta is tartja. 

Borító-és ajánlóképek: Szabó Barbara

Ezt is szeretjük