Fogyaszt, méregtelenít, és meg sem kell mozdulnod
Mi az?
Az aromaterápiás fáslizással felerősítheted és meggyorsíthatod a diéta hatását.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Európában már jó ideje elterjedt az aromaterápiás fáslizás, és itthon is egyre több szépségszalon kínálatában megtalálható.

A természetgyógyászaton alapuló módszer segítségével úgy szabadulhatsz meg a nemkívánatos kilóktól, hogy közben meg sem kell mozdulnod, ráadásul onnan megy le a felesleg, ahonnan szeretnéd, legalábbis ezt ígérik a szolgáltatók.

Illóolajokkal a túlsúly ellen

Az aromaterápia az alternatív gyógyászat egyik legrégebbi módszere, hiszen már az ókorban is ismerték. Egyiptomban a múmiák balzsamozásánál használták a természetes gyógynövénykivonatokat, ám a görögök jöttek rá arra, hogy az illóolajok egészségmegőrzésre is alkalmasak.

Dr. Georg Dolensky azonban új szempontból közelítette meg az illóolajok felhasználását. Túlsúlyos emberek számára fejlesztette ki az aromaterápiás fáslizás módszerét, melynek segítségével az összes kényes területről, például a combról, a hasról vagy éppen a fenékről is könnyedén el lehet távolítani a felesleges kilókat, mindezt anélkül, hogy különösebb erőfeszítéseket kellene tenni.

Így működik az aromaterápiás fáslizás

A fáslizás módszere a hideg és meleg ellentétére épül, köszönhetően az illóolajok összeválogatásának. Az eukaliptusz, a borsmenta, a mentol és a rozmaring kombinációja ugyanis hiperemizáló hatással bír, ami azt jelenti, hogy fokozott véráramlást és vérbőséget vált ki a kötőszövet legfelsőbb részeiben.

Tulajdonképpen arról van szó, hogy ezek az anyagok hidegérzetet keltenek a bőr alatt, ám mivel a szervezet működésének egyik legalapvetőbb funkciója a hőháztartás egyensúlyának fenntartása, a test a fellépő hűvösséget megpróbálja leküzdeni. Emiatt a szervezet több energiát éget el, amit pedig az elraktározott anyagokból nyer ki.

Itt próbálhatod ki!

Méregtelenít és feszesít

A fáslizás egy nagyon egyszerű technika, amelyet már sok szépségszalonban elvégeznek. A testedet bekenik a megfelelő illóolajakkal, majd a bokától a mell alatti területig szorosan betekernek egy speciális fáslival. Erre jön még egy úgy nevezett vinylruha, amely nem engedi elpárologni az általad termelt hőt, így egyfajta szaunába zár. Ennek köszönhetően beindul a zsírok lebontása, valamint a méregtelenítés, ugyanakkor a módszer a cellulitisz ellen is kiválóan alkalmazható, segít a bőr feszességét és rugalmasságát visszaállítani. 

Az aromaterápiás fáslizás akár kiegészítő eleme is lehet a különböző diétáknak, mert azt nem várhatod el, hogy csupán ennek a módszernek az alkalmazásával  a teljes túlsúlytól megszabadulj, illetve, hogy ugyanazt az életmódot folytatva segít a problémán.

Ezt is szeretjük