25 kilóra fogyott a fiatal lány, mert megszégyenítették a súlya miatt: ma már újra egészséges
Ellie Spofforth sokáig küldött anorexiával, ami majdnem az életébe került. Mára sikerült kilábalnia belőle.

cover-ok
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sajnos ma is igaz, hogy sok kamasz elégedetlen a testével, a lányok olykor az interneten tökéletesnek látszó modellekre, influencerekre és sztárokra szeretnének hasonlítani, a karcsú alak érdekében pedig őrült koplalásba kezdenek, hiszen az internetről rájuk zúduló, tökéletesen megkomponált képek miatt úgy látják, ez a természetes, ez a normális.

A fokozott elvárások, a teljesítménykényszer, az otthoni negatív légkör is vezethet evészavarokhoz, ahogy az is, ha az osztálytársak vagy a fiúk kezdik őket cikizni kinézetük miatt.

13 évesen cikizték, 25 kilóra fogyott

Kamaszkorban a gyerekek ideiglenesen eltávolodnak a szüleiktől, holott éppen ilyenkor lenne nagy szükség az ő támogatásukra. Sokan csak akkor veszik észre a problémát, amikor az már bekövetkezett, vagy fizikai jelei láthatóak. Az anorexiás lányok haja hullani kezd, a táplálékmegvonástól hiánybetegségek alakulnak ki náluk, fáradékonyak lesznek, és menstruációs ciklusuk is felborul.

A 18 éves Ellie Spofforth 13 éves volt, amikor az iskolában az osztálytársai cikizni kezdték súlya miatt. A lányok közül ő volt a legtermetesebb, de az állandó piszkálódások és csúfolások arra késztették őt, hogy 16 évesen drasztikus fogyókúrába kezdjen. Hánytatta magát, depressziós és anorexiás lett, ami miatt 25 kilóra fogyott. Ismerd meg történetét, és azt, hogyan sikerült végül legyőznie a pszichés betegséget.

Borító- és ajánlóképek: Northfoto

Ezt is szeretjük