88 kalóriás házi almachips: ez az egyik legjobb fogyókúrás nass
Mutatjuk, hogyan készíts roppanós, egészséges és nagyon finom rágcsálnivalót.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
Az almachips egyaránt helyettesítheti a sós burgonyaszirmokat és az édes rágcsálnivalókat is, ám ebben az ínycsiklandozó, házi készítésű nassban sokkal kevesebb a kalória. Nagyon érdemes megtanulni a receptet, ha diétázol!
Diétás házi almachips
Az alma béltisztító rostokkal támogatja a fogyókúrádat, sőt, vitamintartalma is magas, míg az ára alacsony. Az almachips elkészítéséhez vájd ki az előzőleg megmosott almák magházát, majd szeleteld a gyümölcsöt egy-két milliméteres vastagságúra.
Ha szeretnéd, ekkor eritritollal vagy fahéjjal ízesítheted, és négyalmánként egy evőkanál olívaolajat is használhatsz, ha tartasz tőle, hogy leragad.
Ezután öntsd egy sütőpapírral kibélel tepsibe a szeleteket úgy, hogy ne kerüljön több réteg egymás fölé. Állítsd a sütőt 90-100 fokra, és süsd két és fél órán át az almákat, míg azok a szélüknél roppanósak, belül kicsit puhák lesznek. A sütés félidejénél megforgathatod a szeleteket egyszer.
Az elkészült,100 grammonként nagyjából 88 kalóriát tartalmazó finomságot légmentesen záró dobozkában, hűtőszekrényben négy-öt napig tarthatod el.