8 isteni étel 50 kalória alatt: jóllakásig eheted őket, mégsem fogsz hízni
Olyan alacsony kalóriatartalmú ételeket mutatunk, amelyek remekül beépíthetők a fogyókúrába, és még ízletesek is!

GettyImages-948117194
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahhoz, hogy tartósan és sikeresen csökkenthesd a súlyodat, és elkerülhesd a jojózást, kalóriadeficitet kell teremteni. Ez azt jelenti, hogy a nap folyamán kevesebb kalóriát kell bevinned, mint amennyit a szervezet felhasznál. A szakemberek heti fél-egy kiló fogyást tartanak a legegészségesebbnek, ez napi 500 kalóriás deficitet jelent. Ahhoz, hogy hogyan számolhatod ki, neked mennyi kalóriára van szükséged, korábbi cikkünk nyújt segítséget.


A kalóriadeficit megteremtéséhez, azaz a napi kalóriák csökkentéséhez az élelmiszerek és hozzávalók gondos megválogatására is szükség van. Érdemes olyan alapanyagokkal dolgozni, amelyek amellett, hogy tápanyagaik, rostjaik révén biztosítják az anyagcsere megfelelő működését, kalóriaszegények is, ezáltal bátran beépíthetők a mindennapi étkezésekbe.

Zéró kalóriás ételek

Bár zéró kalóriás ételek nincsenek, olyanok viszont vannak, amelyek nagyon alacsony kalóriatartalommal bírnak. Az alábbiakban olyan hozzávalókból válogattunk, amelyek megfelelnek ennek, belőlük pedig isteni ízletes ételek készíthetők.

Borító- és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük