A legmeglepőbb zsírégető csodaszer

Nélküle nem fogsz lefogyni

A fogyáshoz egy olyan anyagra is szükséged van, melynek zsírégető hatásáról egész biztos nem tudtál.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Zsírokra olyannyira szükséged van, mint a vitaminokra. Ezek párnázzák ki az idegeidet, a fiatal, sima bőr alkotóelemei, és anyagcserédhez is nélkülözhetetlenek. Ma már a legtöbben tudják, hogy nem az alacsony zsírtartalmú diéták vezetnek tartós fogyáshoz, illetve kizárólag a telített zsírok fogyasztása kerülendő. Ha telítetlen zsírsavakat viszel szervezetedbe, a fogyás folyamatát is elősegítheted.

Azok az aljas zsírpárnák

A 25. életévtől kezdve lassan, lopva kezd elzsírosodni a test. A mérleg mutatója kezdetben nem mozdul, mert ezzel egyidejűleg izmok épülnek le. Aki rendszeresen edz, csak az tartja meg az izomhányadát. Míg a mérleg még az ideális testsúlyt mutatja, a test már jókora zsírlerakódással rendelkezik.

Így például a nők, akiknek súlya normál esetben 60 kiló, megijednek, ha az elektronikus mérleg felfedi a testzsír-százalékukat: az egészséges, maximum 20% zsír helyett 35% rejtőzik testükben. Ez azt jelenti, hogy 15%-kal kevesebb izmuk van - az a testszövet, mely a legjelentősebb mértékben használ el zsírt.

Szükség van zsírokra, hogy zsírt veszíts

Zsírok nem csak a sokat szidott zsírpárnákban rejtőznek, hogy folyamatos energiaforrást biztosítsanak a glükóz-előállításhoz. A zsírok a sejthártya és az idegek nélkülözhetetlen építőelemei. Ezek párnázzák ki a szerveket, és melegítő védőburkot képeznek. Olajozzák a bőrt, megakadályozzák, hogy kiszáradjon.

Zsír nélkül nem képződnek hormonok és epesavak sem, melyek nélkülözhetetlenek az emésztéshez. Zsírok szállítják az A-, D-, E- és K-vitamint a bélből a vérbe, ráadásul a zsír is lehet zsírégető, mivel elősegíti az egészséges anyagcserét, hisz az ahhoz szükséges vitaminok sem oldódnak fel nélküle, emellett az emésztés működésében is zavar keletkezhet hiányában.

Ezek nélkül nem indul be a fogyás! 15 nélkülözhetetlen kellék

Nézegess képeket!

Elolvasom

Jó zsír, rossz zsír

A vegyészek telített és telítetlen zsírsavakat különböztetnek meg. A telített zsírsavak szobahőmérsékleten kemények, és főként állati eredetű élelmiszerekben rejtőznek, olyanokban, mint a tejszín, a vaj, a húsok, a sajtok, de a kókusz- és pálmaolajban is.

A telített zsírsavakat csak mértékkel fogyaszd, főként ezek felelősek ugyanis a civilizációs betegségekért. Emelik a koleszterinszintet, és érelmeszesedést okoznak.

A telítetlen zsírsavak az előbbiekkel ellentétben általában folyékonyak. Mivel tested nem képes magától előállítani őket, esszenciálisak, vagyis éppoly létfontosságúak, mint a vitaminok. A telítetlenzsírsav-hiány például növekedési problémákhoz, csökkent koncentráló és tanulási képességhez, idegműködési zavarokhoz és bőrelváltozásokhoz vezethet. A telítetlen zsírsavak értékes forrásai a zöldségek, az olajbogyó, a diófélék, a magvak és a halak.

Tiltólista: zsírok szénhidráttal

Ha sertéssültet eszel tésztával, a tészta sok inzulint juttat a vérbe. A hizlaló hormon a sertéssült zsírmolekuláit egyből a zsírsejtekbe küldi, és bezárja őket oda.

Ez nem történik meg, ha a tészta teljes kiőrlésű lisztből készül, az ugyanis gondoskodik róla, hogy a zsírok az izomsejtekben energiává égjenek el. Kerüld tehát a zsíros élelmiszereket és a gyors szénhidrátokat együtt.

Gyors szénhidrátokat csak zsírszegény élelmiszerekkel fogyassz, mint például burgonyát tőkehallal, fehérrizst zöldségekkel vagy garnélával.

Cikkünk Marion Grillparzer Zsírégetés - A tartós karcsúság titka című könyve alapján készült.

OLVASD EL EZT IS!

lany telefonos
  • végleges fogyás
  • fogyókúrás tippek

4 hét alatt mínusz 10 kiló a munkahelyen

muffinok
  • elhízás okai
  • végleges fogyás

Ezért nem tudsz lefogyni

Ezt is szeretjük