A 7 legerősebb salaktalanító zöldség, amit novemberben is ehetsz: a szezon zsírfalói
Az évnek ebben az időszakában is akad még természetes karcsúsító.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az őszi betakarítás már véget ért, de még most is bőven akadnak friss, ropogós zöldségek, amelyekkel gazdagíthatod az étrendedet.

Ez nemcsak azért fontos, mert a változékony időjárásban minden lehetőséget meg kell ragadnod immunrendszered támogatására, hanem azért is, mert a rostban gazdag zöldségek az emésztésednek is jót tesznek.

Béltisztító rostok

A zöldségekben található élelmi rostot nem lehet megemészteni, így az gyakorlatilag változatlan formában jut keresztül a gyomron, és a természetes kiválasztás útján távozik. Közben azonban mozgásra készteti a vastagbelet, és finoman megtisztítja falait a lerakódott salakanyagoktól.

Ennek hatására az emésztés gyorsabb és könnyebb lesz, ráadásul a távozó salakanyagokkal együtt a szervezet rengeteg méreganyagtól is megszabadul, ami új erőt ad a természetes zsírégető folyamatoknak.

Ha eddig nagyon kevés rostot ettél, akkor csak fokozatosan vezesd be az étrendedbe a salaktalanító táplálékokat, különben a hirtelen változás túlságosan megterhelheti az emésztésedet.

Kezdd valami könnyebben emészthető zöldségfélével, például a sütőtökkel, és fokosan építsd be az étrendedbe a magasabb rosttartalmú finomságokat.

A legerősebb salaktalanítók a szezonban

Sajnos már nincs annyi finom, friss zöldség a boltok polcain, mint akár csak néhány héttel ezelőtt, de néhány fajta ilyenkor is érik, vagy akár hetekig is friss marad. Kattintsd végig képgalériánkat, és ismerd meg a szezon legerősebb karcsúsító zöldségeit!

Ezt is szeretjük