A 84 éves nagyi hihetetlen izomzatot gyúrt magának: Ernestine Shepherd a világ legidősebb női testépítője
Ernestine Shepherd 56 éves koráig nem tette be lábát edzőterembe, ma, 84 évesen 50 kilót nyom fekve.

cover-ok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ernestine Shepherd 56 éves korában kezdett edzőterembe járni nővérével, hogy megszabaduljanak az évtizedek során felhalmozódott pluszkilóktól. A baltimore-i nő azóta is rendszeresen sportol, és a mai napig órákat tart: a Guinness Rekordok Könyve szerint a világ legidősebb női testépítő versenyzője, aki 30 évet is letagadhat korából.

A 84 éves nő hajnali fél 3-kor meditációval kezdi, majd futással folytatja. Fél 8 körül érkezik az edzőterembe, ahol 20 és 86 év közötti vendégeinek tart csoportos órákat, majd délben hazamegy, megebédel a férjével, és lefekszik pihenni. Általában este fél 6-kor tér vissza az edzőterembe, és 7 óráig tart még edzést.

"56 éves koromig be nem tettem a lábam az edzőterembe"

Ernestine mozgás iránti szenvedélye 56 éves korában alakult ki, addig be nem tette a lábát edzőterembe. Annak idején a nővérével fürdőruhát mentek vásárolni, de az öltözőfülkében a tükörbe pillantva ráeszméltek, hogy mindketten jócskán felszedtek magukra kilókat az elmúlt évek alatt, ezért megállapodtak abban, hogy formába lendülnek.

Kezdetben csoportos aerobikórákon vettek részt, nővérének, Velvetnek pedig egy őrült ötlete támadt: javasolta testvérének, hogy próbáljanak meg bekerülni a Guiness Rekordok Könyvébe mint a legidősebb testépítő testvérpár. Nem sokkal később Velvet beteg lett, az orvosok agyi aneurizmát – érfalgyengeséget -  állapítottak meg nála. Megígértette húgával, hogy ő egyedül tovább folytatja azt, amit ketten elkezdtek - írta a BBC pár évvel ezelőtt.

Ernestine nővére halála után az edzésben találta meg a kiutat szomorúságából. 71 évesen vett részt első testépítő versenyén, ahol első helyezett lett, és bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe a világ legidősebb női testépítőjeként.

A cikk az ajánló után folytatódik

A 84 éves hölgy, akinek van egy 60 éves fia és egy 21 éves unokája, ügyel arra, hogy a hét különböző napjain különböző izomcsoportokat dolgoztasson meg: hétfőn mellkasra és bicepszre gyúr, szerdán vállra és tricepszre, pénteken pedig a hát és a lábak edzésére koncentrál. A mai napig 50 kilót nyom fekve.

A hajnali futása előtt folyékony tojásfehérjét iszik egy marék dióval és egy tálka zabpehellyel, futás után pedig négy főtt tojást reggelizik. Ebédre vagy csirkét vagy pulykahúst fogyaszt édesburgonyával, barna rizzsel és sok zöldséggel, este, lefekvés előtt pedig ismét tojásfehérjét iszik.

"Az életcélom, hogy motiváljak másokat"

Ernestine szerint a kor az csak egy szám, ő pedig állítja, sokkal jobban érzi magát most, mint például a 40-es éveiben. Célja, hogy megszerettesse az emberekkel a mozgást, és bátorítsa őket arra, hogy az egészséges életmódot sosem késő elkezdeni.

- Az lett az életcélom, hogy motiváljak másokat a mozgásra. Közösségi sétát szervezek havonta egyszer, ahová nagyjából 100-an jönnek velem mozogni. Az emberek szeretete nélkül sehol sem lennék – jegyezte meg.

Nyugdíjba ment a férfi, és kipattintotta magát

Miután négy gyermeke kirepült a családi fészekből, és hatvanévesen nyugdíjba vonult, eldöntötte, hogy új hobbi után néz. Egy év alatt olyan izmokat növesztett, hogy mostani külsejét a fiatalok is megirigyelhetik.

Ezt is szeretjük