Működik a 90 napos diéta? Ők már próbálták!
Ismerd meg olvasóink véleményét a 90 napos diétáról. Ha pedig kedvet kaptál hozzá, próbáld ki fogyókúraprogramunkat!

beauty and style
Top olvasott cikkek

A 90 napos diéta évek óta az egyik legnépszerűbb, hosszú távon is tartható fogyókúra. Ennek oka, hogy szétválasztó diétaként szinte semmilyen élelmiszer fogyasztását nem tiltja, csupán azt határozza meg, hogy melyik napokon eheted őket.

Az étrend lényege, hogy az alapvető energiaforrásokat: a szénhidrátokat, a fehérjéket, illetve a keményítőket és a gyümölcsöket négy külön napra osztja el - segítve ezzel az anyagcsere-működést, megkönnyítve a súlyleadást. A fórumhozzászólásokat nézve olvasóink közül már sokan kipróbálták, cikkünkben összegyűjtöttük néhányuk véleményét.

Lassan, de biztosan: Zsu

"A nagy túlsúlyból nem nehéz az elején látványos eredményt produkálni. Mi az az 5 kg a többihez képest, amit még le kell faragnom! A következő hónap lesz nehéz, mert már nem megy le ennyi, vagy egy időre le is áll a fogyás. Ahogy a férjem mondja, innen szép a győzelem.

Amúgy én minden reggel bűnözni szoktam, mert kávéval indítom a napot. Erről nem tudok - vagy nem is akarok? - lemondani. Mivel ezt a szétválasztó diétát életmódváltásnak tekintem, nem az a célom, hogy minél gyorsabban érjem el a kívánt súlyt és formát, hanem egy olyan számomra is elfogadható, tartható étrendet és mozgás-gyakoriságot kialakítani, ami hosszú távon karban tart. Nem szeretnék versenyezni, heti 1 kg fogyás teljesen rendben van. Ennél többet nem is szabad leadni hetente ahhoz, hogy a bőr alkalmazkodni tudjon a változáshoz."

Helyzetjelentés: ica77

"Letelt a 2. két hét is. A súlyom ugyanannyi maradt, de a centijeimben történt változás. A csípőmből még 2 cm ment le, a derekamból pedig 6 cm. Sajnálom, hogy a combomat nem mértem meg kezdéskor. Összegezve tehát az első hónap eredménye: -7 kg, csípő: - 6 cm, derék: - 24 cm. Ez utóbbi elég hihetetlennek tűnik, de az ünnepek alatt nagyon fel voltam fújódva."

Újrakezdő: melike37

"Én már egyszer végigcsináltam a 90 napos diétát és azóta mindenkinek tudom ajánlani. 15 kg ment le, szinte észrevétlenül. Nekem nagyon bejött. Persze miután elértem a megfelelő súlyt, nem figyeltem már oda, hogy mit, mikor és mennyit eszem vagy akár iszom.

Szóval buta voltam, mert nem teljesen igaz, hogy ha ezt a diétát végigcsináljuk, nem kell tartani a jójó effektustól. Ezt az egyet tudom cáfolni, de az igaz, hogy több mint 2 éve fejeztem be a diétát, és nem gyors, dupla kg-ot szedtem vissza, hanem lassan és a saját hibámból történt. Szóval mindent egybevéve most újra kezdtem, már a 4-ig napnál tartok, vagyis a legnehezebbnél, a gyümölcsnél, de egész jól bírom. És még elmentem futni is!"

OLVASD EL EZT IS!

kilencven napos
  • +15 kiló
  • diéta a tartós fogyásért

90 napos diéta: így fogyj le 15 kilót!

Ezt is szeretjük