87 évesen lett fitneszedző a nagymama, 90 évesen is órákat tart: Takishima Mika története
Takishima Mika nagy vágya, hogy még százévesen is órákat tartson.

cover-ok
beauty and style
Top olvasott cikkek

Takishima Mika, Japán legidősebb fitneszedzője és -oktatója a hatvanas éveiben járt, amikor rátalált közel harminc éve tartó szenvedélyére.

A kilencvenéves hölgy Japánban egyfajta sztárnak számít, aki derűs mosolyával, optimista hozzáállásával és hihetetlen fizikumával mindenkit ámulatba ejt. Takishima valóban úgy gondolja, hogy a kor csak egy szám, és nem pusztán azt hangoztatja, hogy fiatalnak érzi magát, de mindennap tesz is azért, hogy lankadatlan lelkesedését és fittségét még a huszonévesek is megirigyeljék - írja az Oddity Central.

A férje miatt fogyott le

Takishima - vagy ahogy becézni szokták, Takimika - 65 évesen súlyproblémákkal küzdött. A főállású családanyaként dolgozó hölgy 15 kilót szedett magára. Noha nem akarta saját magának bevallani, érezte, hogy felszaladtak rá a kilók, kétszer nagyobb ruhaméretet hordott, mint most.

164003262 2927334944179457 5099619686400772700 n
Fotó: Facebook/womenofacertainage

Egy napon a férje megjegyzést fűzött a súlyához, ekkor döntötte el, hogy valóban szüksége van a változtatásra, és 65 évesen beiratkozott egy edzőterembe. A pluszkilókat öt év alatt sikerült leadnia, de még mindig nem volt teljesen megelégedve önmagával.

A cikk az ajánló után folytatódik

- Csak azért kezdtem fitneszterembe járni, mert fogyni akartam. Miután elértem a célom, eldöntöttem, hogy feszes formákat szeretnék magamon látni, és elkezdtem súlyzós edzéseket végezni. 87 évesen lettem aerobikoktató. Sosem gondoltam volna, hogy ilyen fordulatot vesz az életem, főként ebben a korban. Semmi sem lehetetlen, az álmokért sosem késő megdolgozni - mondta Takimika.

A kilencvenéves nő napi szinten mozog. Általában este 11 órakor fekszik le, és mivel négy óra elég neki alvásra, mindennap hajnali háromkor kel. Ezután elmegy egy négy kilométeres sétára, amit három kilométeres kocogás, majd egy kilométeres hátrafelé gyaloglás követ. A hátrafelé gyaloglás során az izmok és az ízületek más módon működnek, mint előre futásnál, ennél a mozgásformánál pedig az egyensúlyérzék is jobban fejlődik.

Takimika a kiadós futás után reggelizik, majd elvégzi a ház körüli teendőket, takarít, főz, pihenésképp pedig tévézik egy kicsit. Délidőben mindig könnyű ebédet fogyaszt, a tányérján helyet kapnak például a halak, a rizs, a sovány csirkehús és rengeteg zöldség.

Ebéd után intenzív edzést végez, majd heti pár alkalommal aerobikórákat tart. Este kiadós vacsorát fogyaszt a férje és egy pohár bor társaságában. Vacsora után oktatóvideókat néz, szabadidejében pedig angolul tanul.

1-ok
Fotó: Youtube

Takimika Japánban sok idős embert inspirált arra, hogy a mozgást az élete részévé tegye, és javítsa általános kondícióját. A kilencvenéves hölgy célja, hogy minél több embert rávegyen a mozgásra, és terve, hogy még százéves korában is órákat tartson.

Nyugdíjba ment a férfi, és úgy kipattintotta magát, mint egy húszéves

Miután négy gyermeke kirepült a családi fészekből, és hatvanévesen nyugdíjba vonult, eldöntötte, hogy új hobbi után néz. Egy év alatt olyan izmokat növesztett, hogy mostani külsejét a fiatalok is megirigyelhetik.

Borító- és ajánlóképek: Facebook/womenofacertainage

Ezt is szeretjük