A 6 legjobb zsírégető vacsora
Épp fogyókúrázol, de már unod a monoton menüket? Dobd fel diétádat néhány különleges fogással!
- Csodás sminkújdonságok, melyek felpezsdítik a tavaszi megjelenést: árakkal mutatjuk a nőies és ragyogó árnyalatokat »
- Lady Gagát modellnek kérték fel, művészi alkotássá varázsolta a reklámot: megkapóan természetes »
- Az 53 éves Jennifer Lopez ezzel az edzéssel tartja magát csúcsformában: 30 perc kőkemény torna a személyi edzőjével »

- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
Almás-spenótos saláta
Hozzávalók:
- 2 teáskanál frissen facsart citromlé
- 2 teáskanál frissen facsart narancslé
- 2 teáskanál dijoni mustár
- 2 teáskanál méz
- 1 csipetnyi só
- 1 csipetnyi feketebors
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 nagyobb alma
- 5 csésze friss spenót
- 10 dkg zsírszegény sajt
Keverd össze a citromlevet, a narancslevet, a mézet, a mustárt, a sót és a borsot egy kis tálban. Tedd a felaprított hagymát és az apró darabokra tépkedett spenótot egy nagyobb tálba, add hozzá az öntetet, majd keverd össze. Végül óvatosan keverd hozzá az almát és a sajtot is. Hidegen tálald.
Gazpacho-saláta feta sajttal
Hozzávalók:
- negyed csésze olívaolaj
- 2 evőkanál frissen facsart citromlé
- fél teáskanál só
- 1 csipet feketebors
- 4-5 paradicsom
- néhány nagyobb salátalevél
- 1 csésze fetasajt
- 2 csésze rukkola
- 1 közepes kígyóuborka
- 1 közepes vöröshagyma
Keverd össze az olajat, a citromlevet, a sót és a borsot egy nagyobb tálban. Mosd meg és aprítsd fel a zöldségeket, szeleteld fel a sajtot, tépd kisebb darabokra a rukkolát és a salátát, majd tedd őket a tálba. Tedd a salátát fél órára a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek, majd tálald. Teljes kiőrlésű kenyeret fogyassz hozzá.
Paradicsomos lencseleves
Hozzávalók:
- 1 vöröshagyma
- 2 nagy sárgarépa
- 1 teáskanál olívaolaj
- 20 dkg lencse
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 dkg paradicsompüré
- 1 babérlevél
- 1 liter víz
- só, feketebors
Aprítsd fel a hagymát, majd az apróra vágott fokhagymával együtt pirítsd meg az olívaolajon. A paradicsompürét, a babérlevelet és az előző éjszaka 1 liter vízbe áztatott lencsét forgasd bele, és főzd körülbelül 30 percig kis lángon. Ha kész, vedd ki belőle a babérlevelet, majd ízesítsd sóval, borssal.
Párolt cukkíni paradicsommal
Hozzávalók:
- 40 dkg cukkíni
- 1 fej vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 1 alma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csomó petrezselyem
- 2 evőkanál olívaolaj
- csipetnyi őrölt feketebors
- só ízlés szerint
A hagymát vágd karikára, majd fonnyaszd meg az olívaolajon. Hámozd meg az almát, majd vágd apró darabokra, a paradicsommal együtt. Keverd össze őket, majd add a hagymához, és párold őket kis lángon. Hámozd meg, és vágd apróra a cukkínit, és kezdd el párolni egy másik serpenyőben szintén egy kis olívaolajon. Ha a cukkíni leve elfőtt, add hozzá a másik serpenyő tartalmát, és főzd még pár percig. Ezalatt aprítsd fel a petrezselymet, majd keverd el az összezúzott fokhagymával. Add a keveréket a cukkínihez, és főzd tovább 3-4 percig. Ha kész, sóval és borssal ízesítsd.
Lazac zöldcitromos öntettel
Hozzávalók:
- 2 nagy zöldcitrom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 kisebb csilipaprika
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 csipet cukor
- 1 csipet só
- 20 dkg lazacfilé
- őrölt feketebors ízlés szerint
Óvatosan hámozd meg a zöldcitromot, úgy, hogy a keserű, fehér részből ne maradjon a citromon. Bontsd gerezdjeire, majd minden gerezdet vágj 4 részre. Tedd egy tálba, az apróra vágott hagymával és csilipaprikával együtt. Add hozzá az olívaolajat, a cukrot és a sót, majd keverd össze. A lazac mindkét oldalát dörzsöld be borssal, és szórd meg sóval, majd egy kevés olívaolajon süsd meg. Tálald a zöldcitromos öntettel.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Gyömbéres csirke barnarizzsel
Hozzávalók:
- 2 evőkanál felaprított újhagyma
- 2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
- 4 gerezd fokhagyma, összepasszírozva
- 2 teáskanál olívaolaj
- egy csipetnyi só
- 1 szelet csirkemellfilé
- 1 csésze barnarizs
- 2 lime
- 1 teáskanál barnacukor
Egy kisebb tálban keverd össze az újhagymát, a gyömbért, a fokhagyma felét, az olívaolajat és a sót. Forgasd bele a csirkemelleket a keverékbe, majd süsd ki olívaolajon. Ha megsült, vágd a csirkemelleket csíkokra átlósan, és tartsd melegen. Főzd meg a barnarizst. Egy kis tálban keverj össze 2 teáskanálnyi reszelt lime-héjat és 2 evőkanál lime-levet, majd add hozzá a barnacukrot és a maradék fokhagymát. Keverd addig, míg a cukor fel nem oldódik. A keveréket vegyítsd el a rizzsel, majd tálald a csirkével együtt.
OLVASD EL EZT IS!

- villámdiéták
- villámdiéta mintaétrend
Tüntesd el az úszógumit 2 hét alatt!

- c-vitamin
- fogyasztó praktikák