Szabadulj meg a pocaktól!

Hogyan lehet tökéletes, lapos hasad?

A legkitartóbb diéta ellenére is kritikus zóna a pocakod? Így szabadulhatsz meg könnyedén az úszógumitól!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A has környéke nemcsak azoknak a férfiaknak jelent problémát, akik szorosabb barátságba kerültek bizonyos hideg, habos itallal - a pocak a nők számára is az egyik legkényesebb terület, legtöbbször ugyanis itt látszik meg először a helytelen táplálkozásból fakadó súlytöbblet, illetve szülés után is innen a legnehezebb ledolgozni a felesleget. Szerencsére azonban a szigorú diéták mellett jó pár olyan gyakorlat létezik, mely kifejezetten akkor segíthet, ha feszes, formás és lapos hasra vágysz. Összegyűjtöttük a legjobbakat!

A gyakorlatok legnagyobb előnye, hogy mindenfajta különösebb megterhelés, izzadás, extrém körülmény vagy segédeszköz nélkül, otthon is kényelmesen elvégezheted őket.

Nem tartalmaznak hirtelen és megerőltető mozdulatokat, így akkor is bátran belevághatsz, ha teljesen kezdőnek számítasz, rég mozogtál már, vagy korodból kifolyólag, illetve kismamaként kímélni szeretnéd magad. A gyakorlatok amellett, hogy formálják alakod, fiatalosan és rugalmasan tartják a törzs izmait, ízületeit, segítve ezzel a helyes testtartást, valamint az izmok szimmetrikus fejlődését, ami hozzájárul ahhoz, hogy elkerüld, illetve kezeld a derék- és gerincbántalmakat.

Edzésterv

Fontos, hogy a gyakorlatokat kényelmes kiinduló helyzetből végezd, a mozdulatokat pedig lassan, egyenletesen hajtsd végre, illetve törekedj a lehető legnagyobb mozgásterjedelemre - például hajolj előre, amennyire csak tudsz -, de mindenképp kerüld a fájdalmas túlerőltetéseket.

1. gyakorlat

Feküdj hanyatt. Emeld fel picit a törzsedet a talajról, miközben a bal lábadat - hajlítva - megpróbálod minél közelebb húzni a mellkasodhoz. A jobb kezeddel fogd meg a bal térdedet, míg a bal kezeddel a bal bokádat, és próbáld magad minél jobban ráhúzni a lábadra.

A jobb lábadat eközben nyújtva emeld fel, és tartsd meg körülbelül 45 fokos szögben. Tartsd 5-10 másodpercig, majd ereszkedj vissza. A gyakorlatot mindkét lábbal végezd el tízszer.

2. gyakorlat

Feküdj hanyatt a padlón, és tedd a tenyereidet a popsid alá, hogy a gyakorlatot kényelmesen el tudd végezni. Emeld fel lassan mindkét lábadat nyújtva és egyszerre, amennyire csak tudod, majd tartsd meg ott körülbelül 5 másodpercig, és ugyanennyi idő alatt engedd vissza. A gyakorlatot 10-12-szer ismételd meg.

3. gyakorlat

Ülj le egyenes háttal terpeszülésben. A karjaidat emeld fel oldalsó középtartásba. A törzsedet lassan kezdd el jobb oldalra fordítani egyenes derékkal, úgy, hogy bal kezeddel megérintsd a jobb lábfejedet. Pár másodpercig tartsd meg a helyzetet, majd végezd el a gyakorlatot a másik irányba is. Ügyelj arra, hogy a karjaid végig egyenes vonalat alkossanak. Mindkét irányba 5-6 ismétlés ajánlott.

4. gyakorlat

Feküdj oldalra, és támaszkodj az alkarodon. A felül lévő lábadat lassan emeld fel vízszintes fölé, majd kezdd lassan előre mozgatni, amíg bírod. Pár másodpercig megtartva a helyzetet húzd hátra, szintén mozgáshatárig, majd helyezd vissza. Tíz ismétlés után fordulj a másik oldaladra, és végezd el ott is a gyakorlatot.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

5. gyakorlat

Feküdj hanyatt, és tedd a karjaidat a tested mellé. Lassan húzd fel a lábaidat a hasadhoz, és karold át a térdeidet, miközben elemeled a törzsedet a talajtól. Pár másodpercig tartsd meg a helyzetet, majd jöhet a feladat második része. Kezdd el szép folyamatosan kinyújtani a lábaidat, hogy azok körülbelül 45 fokos szöget zárjanak be a talajjal, miközben a karjaidat is kinyújtod magastartásba. Csak a feneked érjen a földhöz, a tested körülbelül V-alakban legyen. Pár másodperc után feküdj vissza kiinduló helyzetbe. A feladatot hat-nyolc alkalommal ismételd meg.

Plusz tipp
A hasizmok aerob jellegű mozgással is formálhatóak. Ilyenkor nemcsak az izmaidat erősíted, de a rajta lévő zsírpárnáktól is könnyebben megszabadulhatsz. Ilyen jellegű mozgás az ugrókötelezés, a lépcsőzés, a szökdelés vagy akár a helyben futás sarok- vagy térdemeléssel. A lényeg, hogy sose végezz unalmas, egyhangú edzéseket. Ügyelj arra, hogy egyensúlyban legyenek az állóképességet növelő, vagyis a zsírt hatékonyabban égető kardió-mozgásformák, illetve az izmokat ténylegesen formáló erősítő jellegű gyakorlatok.

OLVASD EL EZT IS!

lany gabona
  • méregtelenítés
  • béltisztító diéta

5 nap, 2 kiló

gyogyszerek
  • fogyasztó praktikák
  • karcsúsító szerek körképe

Legalább 10 kilót akarsz leadni?

epres
  • villámdiéták
  • villámdiéta mintaétrend

Emésztésjavító, zsírapasztó diéta

Ezt is szeretjük