5 kiló mínusz 4 hét alatt
Elég napi 30 perc!
Edzéstervünkkel minden porcikádat átmozgathatod, néhány hét alatt pedig jóval formásabb és feszesebb testre tehetsz szert.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egészséges táplálkozás fontos, ahhoz azonban, hogy tested ne csak vékony, de formás, feszes és kontúros is legyen, elengedhetetlen a rendszeres edzés. A következő gyakorlatok egész testedet átmozgatják, így, ha naponta elvégzed az előírt tervet, egy hónap alatt jelentős súlyveszteségre számíthatsz.

Fontos!
A sérülések elkerülése érdekében kezdd, illetve zárd a gyakorlatsort óvatos bemelegítéssel. Végezz lassú nyak-, váll-, derék- és karkörzéseket. Lábaid bemelegítéséhez végezz nyújtásokat. Ha ízületi, gerinc-, csont-, szív- vagy érrendszeri problémáid, illetve egyéb nehézségeid vannak, melyek akadályozhatnak az intenzívebb mozgásban, mielőtt belevágnál az edzéstervbe, kérd ki orvosod véleményét!

Árnyékbokszolás

Lazán ugrálj egyik lábadról a másikra, kezeddel pedig öklözz előre úgy, mintha egy bokszmeccset játszanál. Üss egyet előre, öklödet erőteljesen és agresszívan előreszúrva, majd húzd vissza karodat. Végezz el jó pár ütést az egyik, majd a másik öklöddel. Ezután próbáld váltogatni kezedet, és képzelj magad elé egy bokszzsákot. Ismételd mind az ugrásokat, mind az öklözést öt percen keresztül.

Egylábas guggolás

Áll vállszélességű terpeszbe. Feszítsd meg hasizmaidat és a popsid izmait. Lassan hajlítsd be térdedet, majd ereszkedj addig, ameddig tudsz. Közben fenekedet és csípődet told hátrafelé. Karodat nyújtsd előre, így könnyebb megtartani az egyensúlyt. Egyik lábadat emeld fel a földről úgy, hogy lábfejed épphogy hozzáérjen a másik bokádhoz, majd maradj ebben a helyzetben 10 másodpercig. Lazításként rázd ki a lábadat, majd ismételd meg a gyakorlatot a másik lábaddal is.

Terpeszugrás

Állj széles terpeszállásba, és karodat nyújtsd ki oldalra. Behajlított térddel ugorj magasra. Ugrás közben karodat nyújtsd magasra a fejed fölé, lábadat zárd össze, és lábfejeddel spiccelj.

Azonban, mire földre érkeznél, lábadat újból nyisd terpeszbe, karodat pedig ereszd vissza oldalra. Ismételd meg az ugrást 15-ször, tarts pihenőt, majd végezd el újra a gyakorlatot.

Íjállás

Ereszkedj négykézlábra. Kezed és térded legyen vállszélességben. Emeld fel, majd nyújtsd ki a lábadat. Eközben ereszd le a csípődet, és emeld fel a fejedet. Most egy ívben görbül a tested. Maradj így öt levegővételnyi ideig, majd térdelj fel. Tartsd hasizmaidat feszesen, mialatt felemeled testedet, megtartva a szép ívet. Ismételd meg a gyakorlatot ötször, nagyon lassan.

Kirúgás

Ülj le a földre behajlított térddel, kezedet támaszd a földre, a hátad mögé. A lábadat kicsit emeld fel a földről. Dőlj hátra, majd rúgd előre mindkét lábadat - de mindig egy kicsit a föld fölött tartva őket. Húzd vissza a lábadat kiinduló helyzetbe. Végezz el 25 kirúgást, majd pihenj 30 másodpercig. Ismételd meg a gyakorlatot még kétszer.

Lábemelés

Feküdj a hátadra, és támaszkodj a könyöködre. Húzd fel a bal lábadat a mellkasod elé. Most nyújtsd felfelé egyenesen, majd lassan engedd le a földre. Ezután végezd el ugyanezt a mozdulatsort a jobb lábaddal is. Amint leereszted jobb lábadat, azonnal hajlítsd be a balt, és ismételd meg a folyamatot. A gyakorlatot négyszer ismételd meg váltott lábakkal. Pihenj 30 másodpercet, majd ismételd meg még egyszer.

Lábemelés oldalra csavarással

Ereszkedj négykézlábra, tenyeredre és térdedre támaszkodva. A hátad legyen egyenes. Nyújtsd hátra az egyik lábadat úgy, hogy lábfejed épphogy érintse a talajt. Kövesd a következő négy lépésből álló mozdulatsort: csípőből fordítsd kifelé a lábadat, emeld magasra, fordítsd vissza, végül engedd le közel a talajhoz.

Ezt a mozdulatsort úgy kell elvégezni, hogy a hátad végig egyenes maradjon. Ismételd meg a négy lépésből álló gyakorlatot tízszer mindkét lábaddal.

Cikkünk Chrissie Gallagher-Mundy Testszobrászat című könyve alapján készült.

A sikeres, színes kötet abban segít, hogy tested formás és egészséges legyen diéta nélkül, mozgással! A könnyen követhető, hathetes edzésprogrammal igen hatékonyan alakíthatod testedet - támadást indítva zsírpárnáid ellen. A gyakorlatokat a balett, a Callanetics, a Pilates és a súlyzós edzések elemeiből állították össze. A kötet szerzője maga is táncosként, illetve akrobataként dolgozott, mielőtt koreográfus és fitneszedző lett. Jelenleg a The London Academy of Personal Fitness igazgatónője, így, ha ezt a könyvet választod, garantáltan profi kezekbe kerülsz.

Kiadja az Alexandra Kiadó.
A könyv ára 1999 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.

OLVASD EL EZT IS!

no has ezdes
  • villámdiéták
  • villámdiéta mintaétrend

Tüntesd el az úszógumit 2 hét alatt!

sparga
  • diéta a tartós fogyásért
  • mintaétrend a tartós fogyásért

5 kiló mínusz éhezés nélkül - Tartható, zsírbontó diéta

Ezt is szeretjük