3 nap, 3 kiló

Villámgyors biodiéta

Vitaminokban és anyagcsere-fokozó zöldségekben gazdag villámdiétánkkal néhány nap alatt karcsúbbá és energikussá válhatsz! Próbáld ki!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A biodiéta friss zöldségekből, fűszerekből, lédús gyümölcsökből áll. Mindezek a vitaminokon kívül további fontos anyagokat is tartalmaznak: speciális aminosavakat, bioaktív növényi és ásványi anyagokat, melyek elősegítik szervezetedben a zsír lebomlását. Ilyen többek közt a lysin, mely segíti a zsíranyagcserét, illetve az asparagin nevű fehérjeépítő, mely elszállítja a szövetekből a felesleges vizet.

Ha követed a napi 1200 kalóriás mintaétrendet, az eredmény három nap alatt akár mínusz 3 kg is lehet. Sőt, a diétát akár öt napig is tarthatod - az első három nap mintaétrendjét felhasználva -, ekkor akár 5 kiló mínuszra is számíthatsz. Ráadásul éhezned sem kell.

Mintaétrend

1. nap

Reggeli: egy teljes kiőrlésű lisztből készült zsemle két evőkanál sovány túróval.

Ebéd: sült camembert spárgasalátával.

Hozzávalók: 30 dkg spárga, só, 1-1 kávéskanál ecet, olívaolaj, fél kávéskanál mustár, bors, friss tárkony, 1 kávéskanál napraforgóolaj, 10 dkg camembert, a panírozáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa.

A meghámozott spárgát 15 percig főzd sós vízben, majd öntsd le. Főzővizéből 2 evőkanálnyit keverj össze ecettel, olívaolajjal és mustárral, borssal és tárkonnyal fűszerezd, majd add a spárgához. A sajtot panírozd be, és forró olajban mindkét oldalát 5 percig süsd.

Vacsora: zöldséges egytálétel.

Hozzávalók: 2 kisebb burgonya, 1-2 zsályalevél, 1 kávéskanál olívaolaj, só, bors, 2 sárgarépa, fél karalábé, 10 dkg friss cukorborsó, 50 ml zöldségleves, fél csokor metélőhagyma.

A burgonyát egészben főzd meg, és hámozd meg. A zsályát forró olajban fonnyaszd meg, majd vedd ki. A sárgarépát és a karalábét vágd apróra, párold meg, öntsd fel a zöldséglevessel, és 5 percig főzd. A burgonyát a tálalás előtt forgasd meg a metélőhagymában.

2. nap

Reggeli: 1,5 dl joghurt, egy félbevágott mangó, egy evőkanál zabpehely.

Ebéd: zöldséges egytálétel.

Hozzávalók: 4 kisebb sárgarépa, 2 kisebb burgonya, 7,5 dkg cukorborsó, 50 dkg spárga, só, fél-fél csokor petrezselyem és bazsalikom, 1 kávéskanál olívaolaj, néhány csepp citromlé, 2 dkg reszelt parmezán sajt, fehérbors, egy teljes őrlésű lisztből készült toastkenyér.

A sárgarépát és a burgonyát vágd csíkokra, a cukorborsót és a spárgát is készítsd elő. A zöldségeket és a burgonyát kevés sós vízben 15 percig párold. A fűszereket vágd finomra, keverd el őket 2 evőkanál zöldségfőzőlével, olajjal és sajttal, majd sóval, borssal fűszerezd. A zöldségeket csepegtesd le, és hűtsd ki. Tálalás előtt locsold meg a fűszeres mártással. Fogyassz hozzá toastkenyeret.

Vacsora: fűszeres burgonyakrém füstölt lazaccal.

Hozzávalók: 2 burgonya, 2 újhagyma, 1 kávéskanál napraforgóolaj, 3,5 dl zöldségleves, 3 szál spárga, 2 evőkanál krémsajt, fél csokor metélőhagyma, só, fehérbors, 2,5 dkg füstölt lazac, 2 kávéskanál zsálya.

A megtisztított burgonyát vágd kis kockákra, az újhagymát pedig karikázd fel, és forró olajon párold meg. Öntsd fel a zöldséglevessel, és tedd bele a burgonyát is. Lefedve 15 percig főzd. A spárgát vágd darabokra, és melegítsd meg. A levest krémsajttal, metélőhagymával, sóval, borssal ízesítsd. A lazacot vágd vékony csíkokra, és a zsályával együtt add a leveshez. Azonnal, forrón tálald.

3. nap

Reggeli: 10 dkg túróból, 75 ml íróból, 20 dkg eperből és 1 evőkanál búzacsírából készült müzli.

Ebéd: írókrémes eper-mangó tál.

Hozzávalók: 1 evőkanál mandulaforgács, 40 dkg eper, 1 kis érett mangó, fél citrom leve, 1 kávéskanál méz, 3 evőkanál krémsajt, 4 evőkanál író, kevés citromfű.

A mandulaforgácsot zsiradék nélkül egy serpenyőben pirítsd világosbarnára, majd hűtsd ki. A mangót hámozd meg, és vágd vékony gerezdekbe, az epret pedig negyedekbe. A citromlevet, a mézet, a krémsajtot és az írót keverd össze, és öntsd a tálra rendezett gyümölcsökre. Mandulával és citromfűvel megszórva tálald.

Vacsora: burgonyaröszti marinált juhsajttal.

Hozzávalók: fél-fél csokor petrezselyem és majoránna, 1 kis fej lilahagyma, 1 újhagyma, 1 kávéskanál ecet, 1 kávéskanál olívaolaj, só, bors, 5 dkg juhsajt, 2 burgonya, 1 kávéskanál napraforgóolaj, 2 paradicsom.

A fűszereket és a hagymát vágd apróra. Az ecetet keverd el az olívaolajjal, fűszerekkel, sóval és borssal ízesítsd. Locsold meg vele az apróra vágott hagymát és juhsajtot. A burgonyát hámozd meg, reszeld durvára, és fűszerezd. Forró olajban süss kis lepényeket belőle. A marinált sajttal és paradicsommal tálald.

Tízórai és uzsonna

Tízóraira és uzsonnára válassz a következő variációk közül:
  • 2 dl író fél vaníliarúddal és 2 kávéskanál mézzel elkeverve
  • fél karalábé finomra reszelve, elkeverve 2 evőkanál felaprított fűszerrel, 1 evőkanál krémsajttal, borssal, hozzá egy szelet pirítós
  • egy banán
  • egy szelet teljes őrlésű lisztből készült kenyér, szeletelt paradicsommal és bazsalikommal fűszerezve
  • 2 dl író elkeverve 15 dkg eperrel és 1 kávéskanál mézzel
  • egy szelet teljes őrlésű lisztből készült pirítós 3 dkg camembert-rel
  • 20 dkg eper, fél mangó
  • 1,5 dl sovány joghurt 1 kávéskanál búzacsírával
  • 8 dkg magos krémsajt, 10 dkg eper, 5 tökmag
  • 2 szelet kétszersült, 3 dkg magos krémsajt, fél piros húsú paprika

Cikkünk az Ideál Magazin írása alapján készült.

OLVASD EL EZT IS!

ananasz enzim
  • diéta a tartós fogyásért
  • mintaétrend a tartós fogyásért

Add le végleg túlsúlyodat!

izpont
  • diéta a tartós fogyásért
  • mintaétrend a tartós fogyásért

6 hét, 10 kiló - Add le teljes túlsúlyod az Ízpont-diétával!

kaposztas
  • káposzta
  • villámdiéták

6 nap, 3 kiló

Ezt is szeretjük