3 rosszindulatú mondat, ami tönkreteszi a fogyókúrádat
Így védekezz ellenük
Nem csak az édesség iránti vágyaddal kell megküzdened, ha fogyni akarsz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy diétát végigcsinálni nem egyszerű, hiszen az életmódváltás lemondásokat és komoly akaraterőt követel, és bár a társadalom nem nézi jó szemmel, ha valaki túlsúlyos, valamiért a fogyókúrázókra is hasonlóan tekint.

Valószínűleg te is szembesülni fogsz vele, hogy sokan a környezetedben ahelyett, hogy támogatnának a cseppet sem könnyű feladat véghezvitelében, inkább epés megjegyzéseket tesznek, amitől hamar lankadhat a lelkesedésed, és akár a diétád is rámehet a rosszindulatú szurkálódásra.

A motiváció az egyik alapköve a sikeres diétának, ezért ahelyett, hogy hagynád magad eltéríteni a kijelölt céltól, megmutatjuk, hogyan kezeld a kolléganőd, a rokonok vagy éppen egy féltékeny barátnő megjegyzéseit.

- Én már elfogadtam magam, nem szenvedek azért, hogy másoknak megfeleljek!

Általában egy kevés - vagy annál nagyobb - túlsúllyal megáldott személy szájából hangzik el ez a mondat, amitől úgy tűnhet, nem vagy elég erős jellem, nem mered felvállalni az adottságaidat, és egy üres divatirányzat miatt mondasz le az élet élvezetéről.

Természetesen nem kell mindenkinek nádszálkarcsúnak lennie, hiszen a szépség ízlés dolga, és az is nagyszerű, ha valaki képes elfogadni és szeretni a saját testét.

Ne feledd azonban, hogy a szurkálódó feltehetőleg már maga is túl van néhány kudarcba fulladt diétán, és valószínű, hogy egészen egyszerűen csak feladta a pluszkilók elleni harcot, érvrendszerét pedig azért dolgozta ki, hogy ne kelljen önmaga előtt beismernie a vereségét.

Ha már úgy érzed, nem bírod tovább hallgatni a negatív mondatokat, nyugodtan mondd el neki, hogy nem csupán a külsőd, hanem az egészséged miatt is fontosnak tartod,hogy leadj néhány kilót, bár nem titok, hogy a formásabb vonalak is szerepelnek a motivációs listán - elvégre te olyan ember vagy, aki, bár képes elfogadni a hiányosságait is, szereti a legjobbat kihozni magából.

- Csak azok diétáznak, akik lusták mozogni!

Mondja a kisportolt kolléga, netán a nádszálvékony barátnő, aki szerencsés csillagzat alatt született, és olyan gyors az anyagcseréje, hogy bármit is csinál, sohasem fog 55 kiló fölé hízni. Az egyetlen, amit ezek az emberek elfelejtenek, hogy fogyókúrázni, lemondani a finom falatokról vagy az ebéd utáni desszertről, naphosszat a kalóriákat számolgatni cseppet sem egyszerű és kényelmes, viszont elengedhetetlen, ha valaki fogyni akar.

A tartós, eredményes és nem utolsósorban egészséges fogyáshoz mozogni is kell, ez vitathatatlan, hatalmas tévhit azonban, hogy aki rendszeresen sportol, az bármit megehet anélkül, hogy veszélybe sodorná az egészségét vagy éppen a vonalait.

Edzéssel nemcsak több kalóriát égethetsz el, de az anyagcserédnek is jót teszel, nem semlegsítheted azonban a túl sok sót, cukrot, a magas glikémiás indexű ételeket vagy éppen a lebonthatatlan, emésztéslassító adalékanyagokat.

Ha szeretnéd elhallgattatni a kitartásodat becsmérlő ismerőst, nyugodtan mondd el neki, hogy természetesen rendszeresen mozogsz is, de úgy gondolod, az egészséges és tartós fogyáshoz nem elég a külső segítség, a belső megtisztulás és az okos táplálkozás is elengedhetetlen.

- Te híztál?

Általában ártatlan arc és rebegő pillák kísérik a mondatot, és legjobban akkor fájhat, ha hízni ugyan nem híztál, de napok óta nem is fogytál egy grammot sem.

Minden hosszabb távú diétának vannak hullámvölgyei, amikor lelassul, esetleg átmenetileg le is áll a súlyvesztés, sőt, ha elég intenzíven edzel, még az is előfordulhat, hogy fölfelé mozdul el a mérgel nyelve - hiszen az épülő izmoknak is súlya van.

Fölösleges azonban ettől megijedned, természetes, hogy az anyagcseréd átalakulása és a zsírégető folyamatok beindulása a hosszú ideig tartó egészségtelen táplálkozás után időt vesz igénybe.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Az első néhány kiló általában még könnyen leszalad, de ha az átmeneti megtorpanáson is túlteszed magad, és kivárod, amíg a fogyás újra beindul, elég időt adsz magadnak, hogy az új életmódod teljesen természetessé váljon, így abban is biztos lehetsz, hogy a leadott kilók nem térnek vissza többé. Ha pedig bárki kérdi, nyugodtan mondd meg, hány kilót fogytál le eddig, és azt is, hogy a java még hátravan!

OLVASD EL EZT IS!

centi
  • kalória
  • fogyasztó praktikák

Karcsúsító számok

Ezt is szeretjük