3 napos, extragyors zsírégető diéta
Ha gyorsan szeretnél megszabadulni a plusz kilóktól, próbáld ki zsírégető, fűszernövényekben gazdag diétánkat. Csupán 3 nap!
- Jennifer Lopez arcán valami nem stimmel: durván megszaladt a retus a cipőreklám fotóin »
- Ilyen bitang nőies tud lenni a rövid frizura: előtte-utána fotók mutatnak rá, milyen sokat jelent az előnyös, divatos fazon »
- Megemeli a hajtöveket és szuper dús tartást ad: ezért a hajformázó eszközért rajonganak most a szépségbloggerek »

- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Mi Argentína fővárosa? 8 kérdés a világ földrajzából, ami sokakat megizzaszt
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
A tavasz különösen optimális a fogyókúrára. A sok friss zöldfűszer is segít ebben, ugyanis olyan természetes aromákat tartalmaznak, melyek a bioaktív növényi anyagokkal együtt az anyagcserét zsírégetésre programozzák.
Az alábbi három napos diéta alkalmával a reggeli - 200 kcal -, tízórai és uzsonna - együtt 160 kcal - tetszés szerint állítható össze a megadott lehetőségekből. Az ebéd 300, a vacsora 400 kalóriát tartalmaz minden esetben.
Mintaétrend
Reggeli-variációk
- Müzli - 1,5 dl sovány joghurtból, 10 dkg reszelt sárgarépából, 1 almából és 1 evőkanál tökmagból
- 1 szelet teljes kiőrlésű kenyér 40 g camembert sajttal és 1 kávéskanál kalóriaszegény dzsemmel
- 1 teljes kiőrlésű zsemle 1 kávéskanál reszelt tormával, 25 g füstölt lazaccal, hozzá negyed sárgadinnye
- 1 szelet teljes kiőrlésű kenyér 30 g ricottával, 50 g salátauborkával, jódozott sóval, borssal, mentával fűszerezve
- 2 evőkanál cukormentes müzli 1 dl sovány tejjel és 1 kávéskanál mézzel elkeverve, hozzá 15 dkg eper
- 2 szelet teljes kiőrlésű pirítós, 2 evőkanál sovány túróval, 15 dkg eperből és 1 kávéskanál mézből készült lekvárral.
Napközben
- 10 dkg sovány joghurt 1 kávéskanál mézzel és zöld citrom levével keverve, hozzá 2 kivi
- 1 szelet teljes kiőrlésű pirítós 30 g gorgonzolával, 50 g salátauborkával és 1 kávéskanál napraforgómaggal
- egy reszelt karalábé fele 2 evőkanál apróra vágott zöldfűszerrel, 1 evőkanál sovány túróval és borssal elkeverve, hozzá 1 teljes kiőrlésű lisztből készült pirítós
- 2 dl író, 20 dkg eper és 1 kávéskanál homoktövislé turmixolva, 1 kávéskanál szezámmaggal keverve
- 1 banán, 2 db teljes kiőrlésű lisztből készült keksz
- 2 sárgarépa, hozzá kalóriaszegény friss sajtból, 1 evőkanál íróból, 5 apróra vágott dióból és zsázsából készült mártás
- gyümölcssaláta 2 kiviből, sárgadinnyéből, 20 dkg eperből, 1 kávéskanál tökmagból, mentával.
1. nap
Ebéd: lazacos szendvics mustáros mártással.
Hozzávalók: 1 kávéskanál mustár, jódozott só, bors, 2 szelet teljes kiőrlésű lisztből készült pirítós, 4 salátalevél, 2 szelet füstölt lazac, 2-3 szelet paprika, friss bazsalikom.
A két szelet pirítós közé helyezz salátaleveleket, tedd rá a lazacot, öntsd rá a mustárt, majd paprikaszeletekkel borítsd be, és szórd meg bazsalikommal.
Vacsora: meleg burgonya-spárga saláta.
Hozzávalók: 20 dkg burgonya, 20 dkg zöldspárga, 1 dl zöldségleves, 3 kávéskanál balzsamecet, fél kávéskanál mustár, 1 kávéskanál cukor, jódozott só, bors, kis lilahagyma, friss bazsalikom, petrezselyem.
Főzd meg a burgonyát és a spárgát. A megtisztított burgonyát szeleteld fel. A zöldséglevest keverd el az ecettel, a mustárral és a cukorral, ízesítsd, és öntsd a burgonyára. A feldarabolt spárgát és lilahagymát keverd bele, és a salátát szórd meg apróra vágott zöldfűszerekkel.
2. nap
Ebéd: bazsalikom-ricotta golyók salátaágyon.
Hozzávalók: 1 gerezd fokhagyma, 1 póréhagyma, 4 salátalevél, friss turbolya és bazsalikom, 10 dkg ricotta, jódozott só, bors, 50 g zsombor, 3 kávéskanál fehérborecet, fél kávéskanál mustár, 1 kávéskanál méz, 2 evőkanál zöldségleves.
Az apróra vágott fokhagymát, póréhagymát és zöldfűszereket jól keverd el a sajttal. Sózd és borsozd meg, majd tedd hidegre. A salátát rendezd egy tálra, és locsold meg az ecetből, mustárból, mézből és zöldségekből készült öntettel. A fűszeres ricottából formázz golyókat, és tálald a salátával.
Vacsora: szélesmetélt gombával és pestóval.
Hozzávalók: 50 g szélesmetélt, jódozott só, 50 g gomba, 1 gerezd fokhagyma, friss bazsalikom és turbolya, 2 evőkanál vargányaleves, 50 g reszelt parmezán.
A tésztát főzd meg. A megtisztított gombát szeleteld fel. Turmixold össze a fűszereket, a fokhagymát és a levest. A forró tésztával és a gombával tálald.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
3. nap
Ebéd: marinírozott hekkfilé uborkasalátával.
Hozzávalók: 2 kávéskanál méz, 2 evőkanál szójaszósz, 10 dkg hekk, 15 dkg salátauborka, fél piros húsú paprika, 1 mogyoróhagyma, 20 dkg földi mogyoró, fél chilipaprika, 1 db gyömbér, fél zöld citrom leve, jódozott só, bors, 4 salátalevél, friss koriander.
1 kávéskanál mézet keverj el 1 evőkanál szójaszósszal. Ebben pácold a halat körülbelül 1 óra hosszat. Az uborkát és a paprikát vágd kis darabokra, a hagymát a mogyoróval aprítsd fel. A chilipaprikát magozd ki, és vágd kockára. Az egészet keverd össze. A felaprított gyömbért keverd el a zöld citrom levével, a maradék mézzel és szójaszósszal. Ízesítsd, és öntsd a salátára. Keverd hozzá az eltépdesett salátaleveleket is. Egy teflonserpenyőben a hal mindkét oldalát 5-10 percig süsd. Szórd meg apróra vágott korianderrel, és a salátával tálald.
Vacsora: currys zöldség korianderes rizzsel.
Hozzávalók: 70 g rizs, 2 paradicsom, 1 piros húsú paprika, 50 g gomba, fél mangó, 1 mogyoróhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 50 ml zöldségleves, bors, gyömbér, fél kávéskanál currypor, friss koriander.
A rizst főzd meg, a paradicsomot, a gombát, a paprikát vágd kis darabokra, a mangót pedig kockára. Aprítsd fel a mogyoróhagymát és a fokhagymát. Az egészet körülbelül 2 percig párold a forró levesben, majd ízesítsd. A rizst keverd el a korianderrel, és a zöldségekkel tálald.
Cikkünk az Ideál Magazin írása alapján készült.
OLVASD EL EZT IS!

- paradicsom
- chili
A leggyorsabban fogyasztó zöldségek

- villámdiéták
- villámdiéta mintaétrend
Emésztésjavító, zsírapasztó diéta

- villámdiéták
- villámdiéta mintaétrend