3 extra hatékony béltisztító kúra
Ezekkel indítsd be a fogyást!
Egy speciális béltisztító kúra megszabadít a salakanyagoktól, és a kilóknak is segít búcsút mondani.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Emésztőrendszered a helytelen táplálkozás, az élelmiszerekkel magadhoz vett mesterséges anyagok, a nehezen feldolgozható adalékanyagok vagy épp a gyógyszerek hatására könnyen túlterheltté válhat, ami testsúlyod mellett közérzeteden és egészségeden is nyomot hagy.

Ha bélrendszered salakanyagokkal telítődik, emésztésed lelassul, az értékes tápanyagok nem szívódnak fel megfelelően, a mérgek emellett egy idő után visszafordíthatatlan, súlyos betegségekhez vezető folyamatokat indítanak be.

Ha mindennek elejét akarod venni, próbáld ki a következő három hatékony és egyszerű béltisztító kúra egyikét.

Könnyű és kímélő megoldás: yucca béltisztító kúra

Ez a szelíd, yukkakapszulára építő kúra akkor ajánlott, ha a béltisztítást a hétköznapokba akarod beilleszteni. A yucca szaponintartalmú, ezért ideális béltisztítószer és anyagcsere-aktiváló, mely még a megkérgesedett salakanyagokkal is elbánik.

Arra ösztönzi a szervezetet, hogy végre kiadja magából az anyagcsere végtermékeit, és megköti a mérgeket is. Mivel a yukka hatására kiválasztódnak a mérgek, a salakanyagok bőségesen és könnyen eltávozhatnak.

A növény emellett segíti az emésztést, valamint rák- és reumaellenes hatása is van. Az egyszerű, de hatásos yuccakúrát kombinálhatod korpa és gyógyiszap szedésével is - ez növeli a savaknak ellenálló, jótékony baktériumok számát, melyek a bélflóra egyensúlyáért és a megfelelő immunvédelemért felelősek.

Ha a yukkakapszulát egészséges, mesterséges anyagoktól mentes, könnyű, zöldségekben és gyümölcsökben, teljes kiőrlésű gabonában és folyadékban gazdag diétával kombinálod, egészséged megőrzéséért is sokat tehetsz.

A yukka mindemellett valamelyest szellemileg is hat - a navajo indiánok szerint ez az egyetlen növény, mely testileg és szellemileg is megtisztít. Amennyiben ki akarod próbálni a yukkakapszula segítségével végzett béltisztítást, olvasd el alaposan a termékhez mellékelt tájékoztatást, és orvosod véleményét is kérd ki. A termékeket gyógyszertárakban, gyógynövény-, illetve bioszaküzletekben szerezheted be.

Vitamindús finomságokkal: gyümölcsnapok

Az időnként beiktatott gyümölcsnapoknak sok előnyük van. A gyümölcsnap végezhető különféle gyümölcsökkel, de egyfajtával is. A legmegfelelőbbek a hazai gyümölcsök, de a déligyümölcskúrák is számításba jöhetnek. Természetesen ügyelni kell arra, hogy a gyümölcs jó minőségű, természetes és tiszta környezetben termett legyen, elvégre méregtelenítésről van szó.

Heti gyakorisággal is tarthatsz gyümölcsnapokat, de egyéb böjtöknél is érdemes előnyben részesíteni ezt a módszert. Az ilyen jellegű béltisztító kúrák titka a gyümölcsök vízhajtó hatásában, valamint magas rost- és folyadéktartalmában rejlik, minek köszönhetően megszabadítanak a vizesedés tüneteitől, és villámgyorsan átpucolják bélrendszered. Mindemellett átkapcsolják a szervezetet önellátásra, beindítják az öngyógyító folyamatokat, helyreállítják emésztésed működését, felfrissítenek, és energiával látnak el.

Néhány sámán hagyományban a sámán hosszabb ideig csak gyümölcsön él, hogy szervezete felkészüljön a spirituális utazásra vagy más nagyobb feladatra, emellett vannak olyan népek, melyeknél a gyógyító egy évig él gyümölcsön, hogy érzékenyebbé váljék, és rezgéseit a finomabb energiasíkokhoz igazítsa. A gyümölcsnapok tehát szellemi teljesítményedre is jótékony hatást gyakorolnak, és beindítják testedben az életenergia áramlását is.

Magas rosttartalmánál fogva az alma az egyik leghatékonyabb béltisztító gyümölcs, emellett egész évben elérhető. Ha szeretnél kipróbálni egy almára építő diétát, kattints ide! »

Egy speciális tisztítókúra: Mayr-diéta

Az osztrák orvostól, F. X. Mayrtől származó Mayr-böjt óvja, egyben regenerálja, méregteleníti is a bélrendszert. Ennek során több napig, esetleg egy hétig is száraz zsömlét kell enni tejjel úgy, hogy nagyon alaposan, falatról falatra addig rágod a zsömlét, míg tejes pép nem lesz belőle.

Sok Mayr-orvos használja böjtként sikerrel ezt az eljárást. Ma már vannak alternatívák is a tejre és a zsömlére, ez a kombináció ugyanis korábban elriasztotta azokat, akik érzékenyek ezekre az élelmiszerekre. Nagyon jól megfelel a célra a bázikus leves és a tönkölybúzából készült zsömle is. A kúrát ki lehet egészíteni gyógyteákkal, illetve kevés sovány fehérjével is, amennyiben nehezedre esik tartani a monoton étrendet.

A Mayr-diéta hatására bélrendszered és egész tested megtisztul, leépülnek a salakanyagok, és a gyulladások tünetei is enyhülnek. A kúra további nagy előnye, hogy segítségével megtanulsz alaposan rágni, ami később is hozzájárulhat egészséged megtartásához. A Mayr-kúra, illetve általánosságban minden béltisztító és böjtkúra előtt tanácsos kikérned orvosod véleményét egészségi állapotod és alkalmasságod tekintetében.
 

Cikkünk Rüdiger Dahlke és Doris Ehrenberger Testi és lelki megtisztulás című könyve alapján készült.

Bár a szerzők kimerítően részletes és kritikus leírását adják a különböző méregtelenítő, salaktalanító természetgyógyászati eljárásoknak, a könyv messze többet nyújt ennél. Megérteti e folyamatok lelki tényezőit, így megnyitja előtted a valóban eredményes méregtelenítés útját: a fizikai megtisztulás összekapcsolását az elengedés érzelmi-tudati dimenzióival. A szerzők két alappillérre támaszkodhattak munkájuk során: egyrészt az emberi szervezet, a lélek és a környezet mély megértéséről tanúskodó hagyományos kínai orvoslás elveire, másrészt saját, sok évtizedes terápiás tapasztalataikra.

Kiadja a Bioenergetic Kiadó.
A könyv ára 1700 forint.
A könyvet itt rendelheted meg. »
Ezt is szeretjük