3 egyszerű, de hatékony karcsúsító, salaktalanító pakolás
Léteznek pakolások, melyek serkentik emésztésed működését, és a salaktalanítást is fokozzák.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Emésztésed, anyagcseréd és méregtelenítő szerveid működését nemcsak belülről támogathatod. A bőrön át a különféle pakolások is képesek olyan tápanyagokat juttatni testedbe, melyek fokozzák a salaktalanító folyamatok intenzitását, jótékonyan hatnak szervezeted sav-bázis egyensúlyára, vagy épp bélrendszered egészséges működését támogatják. Próbáld ki a következő egyszerű, otthon is elkészíthető pakolásokat.

Májpakolás

A máj a test egyik legfontosabb méregtelenítő szerve, emellett a zsírok szállításáért, energiává alakításáért és megfelelő felhasználásáért is felelős, így tökéletes működése elengedhetetlen a fogyókúra során.

A legjobb, ha már a diéta előtt gondoskodsz optimális állapotáról, amit a különféle pakolások is elősegítenek. A májpakolás egyszerű, de nagyon hatékony: egy összehajtott frottírtörülközőt meleg vízzel nedvesíts be, tedd a májadra, helyezz rá egy forró vizes palackot, és ezzel feküdj le egy fél órára.

A meleg, nedves pakolás megindítja az epekiválasztást, és ezzel mérget von ki a májból. Mindenekelőtt azonban a meleg serkenti a máj anyagcseréjét - mely általában a legmelegebb szerv, vagyis itt a legaktívabb az anyagcsere -, és ezzel régi lerakódásokat is kitakaríthat. A folyamat jellemzője, hogy a pakolással egy időben sok, elnyomott érzés is a felszínre törhet, mint például a meg nem élt szomorúság, ami szintén méreganyag a test számára, valamint a túlsúly és az elhízás lelki okai közé tartozik.

A májpakolás felszínre hozhatja a dühöt és a szomorúságot, ennek azonban örülni kell, hiszen nem mérgeznek tovább belülről. A májpakolás a böjt, illetve a méregtelenítő kúrák ideje alatt szinte nélkülözhetetlen, különösen, amikor a felszabaduló mérgek fejfájást okoznak. A pakolást megelőzésként is kellene használni, hogy segítsd a máj méregtelenítését. Természetesen minden további méregtelenítési eljárás mellett alkalmazhatod ezt az ingyenes és hatékony módszert.

Káposztapakolás

A káposzta az egyik legkedveltebb fogyókúrás zöldség, ami korántsem véletlen, hiszen amellett, hogy egész évben hozzáférhető, ráadásul nem kerül vagyonokba, gazdag C-vitamin-forrás, ami az anyagcsere szempontjából sem utolsó tulajdonság, illetve salaktalanító, emésztésjavító rostokban, vízhajtó káliumban és zsírégető kalciumban is bővelkedik.

Jótékony hatásait azonban nemcsak a káposztaleves-diéta, illetve a zöldség elfogyasztása révén tapasztalhatod meg saját bőrödön is. Már az is sokat segít eredményes súlycsökkentő kúrád során, ha kipróbálod a káposztapakolást, melynek erős méregtelenítő hatása van, és ezt nem csak a májra fejti ki.

A népi gyógyítás nagyon jól ismeri a káposztapakolást. A módszer hatékonyan szívja ki még a mélyen fekvő szövetekből is a méreganyagokat, és vitaminokat, ásványi anyagokat juttat a szervezetbe a bőrön keresztül.

A minél levelesebb káposzta húsos, zöld leveleit tépd le, mosd meg, és merítsd bele forró vízbe. Ezután galuskaszaggatóval vagy vasalóval egyenesítsd ki, amíg elkezd folyni a leve, ekkor pedig azonnal tedd fel jó vastagon a hasadra. Egész éjjel is fennhagyhatod a pakolást, ha közben többször felfrissíted.

Gyógyiszapos pakolás

A gyógyiszap jótékony hatásainak alkalmazása évezredes múltra tekint vissza. Már az ókori társadalmakban is alkalmaztak iszapos fürdőt és pakolást, mely azonban nem csak a bőrre lehet jó hatással. A gyógyiszap a hasra helyezve a bőrön át is képes szervezetedbe juttatni értékes hatóanyagait, melyek többek között előnyösek lehetnek a sav-bázis háztartás és az emésztés harmonizálása szempontjából, valamint a szervek salaktalanítása, serkentése és kiegyenlítése terén.

Bár használatát hosszú távra ajánlják, egy két-három hetes kúra is beválhat. A gyógyiszapot mindenki kipróbálhatja a saját testén, az adott testrész anyagcseréjét is élénkíti. A felhelyezett iszap kihúzza és megköti a szervezetben rekedt méreganyagokat, megköti a patogén csírákat, a gázokat és az anyagcsere-maradványokat. Megakadályozza a fehérjemaradványok okozta önmérgezést, és mikrorészecskéi révén masszírozza a hasat, ami egészségesen ösztönzi a kiválasztást és az emésztést.

Ezért használják gyulladás esetén is. Állítólag ugyanilyen hatékony fertőzések és székrekedés esetén, ne használd azonban olyan szorulás kezelésére, melyen az sem segít, ha még több vizet iszol, valamint bélelzáródásra való hajlamnál és becsípődött sérvnél sem szabad alkalmazni. A gyógyiszapot gyógyszertárakban is beszerezheted, majd alkalmazása előtt keverd sűrűvé, kásássá víz hozzáadásával. Kend be vele a hasadat - de más testrészek, például a popsi vagy a combok kezelésére is bevetheted -, majd száradás után hagyd még hatni körülbelül 20 percig.

Cikkünk Rüdiger Dahlke és Doris Ehrenberger Testi és lelki megtisztulás című könyve alapján készült.

Ezt is szeretjük