270 kilót fogyott felesége miatt a férfi: már magát sem tudta ellátni Paul, amikor belevágott az életmódváltásba
A férfinak muszáj volt megszabadulnia 270 kilós súlyfeleslegétől, mert a mentális és a testi egészsége forgott kockán.

férfi feleség
beauty and style
Top olvasott cikkek

A 44 éves Paul Tuthill egy 11 évvel ezelőtti baleset miatt sokáig csak korlátozottan tudott mozogni, aminek köszönhetően egy idő után közel 370 kilósra hízott. Egy évvel fiatalabb felesége, Maureen Tuthill tehetetlenül nézte végig, ahogy férje testméretei egyre csak nőnek.

Otthonukban, a skóciai Inverness városában, 2010-ben egy súlyos hátsérülés érte a középkorú férfit, aki az incidenst követő mozgásszegény életmódot még helytelen táplálkozással is tetézte. Így alakult, hogy pár év elteltével közel háromszáz kilóval mutatott többet a mérleg nyelve.

A felesége miatt fogyott le

Paul Tuthill számára az a bizonyos pirosan villogó vészjelző akkor kapcsolt be, amikor már hatalmas termete rányomta bélyegét a szexuális életére is. Egyszerűen nem tudott együtt lenni feleségével, mert félt, hogy összenyomná. A pásztorórák helyett inkább búcsút mondott a gyorsételeknek, pizzáknak és édességeknek, ezeket zöldségekre, könnyű levesekre és fehér húsokra cserélte.

Paul Tuthill a beavatkozás után és előtt.
Paul Tuthill a beavatkozás után és előtt.

De ekkora súlytól már szinte lehetetlen pusztán a koplalással megszabadulni, tekintve hogy a kinyúlt bőr is ijesztő módon megereszkedik egy-egy hirtelen fogyás következtében - ami ugyanúgy pluszterhet jelent a cipelőjének. 15 ezer skót fontot, azaz átszámítva több mint 6 millió 200 ezer forintot költött különböző testsúlycsökkentő műtétekre, végül 273 kilótól sikerült megszabadulnia - most már teljesen átlagos, 76 kilós testtömeggel büszkélkedhet a férfi.

Szigorú diétával kezdte a procedúrát

- A szexuális életem eltűnt. A lábaim feldagadtak, már egyméteres körfogatúak voltak. Éreztem, hogy haldoklok. Egy megtört emberi lény voltam - emlékezett vissza a férfi a The Scottish Sun oldalon - Maureen a gondozómmá vált, miközben még a gyerekeinket is nevelte, és nap mint nap munkába járt. Már évek óta nem tudtunk egy ágyban aludni. Miután sikerült lefogynom, újra felvirágzott a szexuális életünk is, minden megváltozott.

Paul Tuthill.
Paul Tuthill.

Paul Tuthill olyan kórosan elhízott, hogy nemcsak felesége gondoskodására, hanem hivatásos ápolókra is szüksége volt, akik fürdették, etették, és elkísérték a mosdóba. Még külön egy speciális tolószéket is kellett számára rendelni egyenesen Dániából, mert nem tudott a lábára állni.

A mentális egészségét is befolyásolta a súlytöbblet, az életmód-változtatását megelőzően megpróbált öngyilkosságot elkövetni. Ezután fizette be a testvére testsúlycsökkentő műtétre. Hogy el tudják rajta végezni a szükséges beavatkozásokat, muszáj volt megszabadulnia jó pár kilótól, így szigorú, 1800 kalóriás étrendet követve mindössze pár hónap alatt sikerült 290 kilóra lefogynia.

Ám az orvosok még mindig óva intették a műtéttől, a férfinak tovább kellett fogyókúráznia, mígnem elérte a 215 kilót. 2018-ban végül egy mini-gyomorbypassbeavatkozást végeztek rajta. A sikeres operációt követően is tartotta a diétáját, bár még mindig nehezen tudott járni. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Újra mozogni kezdett

- A tolószékből felálltam, rolátorral közlekedtem, majd járóbottal, mankókkal, sétapálcával, egészen addig, míg már semelyik eszközre nem volt szükségem a mozgáshoz. Mindezt három hónap alatt. Csodásan éreztem magam, hogy ismét független lehetek. Amikor már 160 kilóra fogytam, elhatároztam, hogy elkezdek biciklizni. Annyira jó érzés volt. 

Paul Tuthill és felesége, Maureen Tuthill.
Paul Tuthill és felesége, Maureen Tuthill.

Az elmúlt két évben még nagyjából 80 kilótól szabadult meg, miután eltávolították a lógó bőrét. Paul Tuthill, aki most már idegenvezetőként dolgozik Inverness városában, állítja, hogy a műtét és a segítői szó szerint megmentették az életét. Maureen Tuthill hozzátette, hogy nagyon örül, hogy visszakaphatta a férjét, hiszen végre újra együtt tudnak kirándulni, hegyet mászni. A kapcsolatuk ismét sínen van, és minden megy a régi kerékvágásban, ahogy a baleset előtti időkben.

Az evésbe menekült, majd 60 kilót fogyott, hogy egészséges legyen

Kellie minden szempontból új életet kezdett - fogyása miatt a házassága is tönkrement.

(Képek forrása: Northfoto)

Ezt is szeretjük