Kipucolja a bélrendszert, és felpörgeti a fogyást: 2020 legnépszerűbb diétáit mutatjuk

A sztárokat is meggyőzték az alábbi diéták. 2020 legjobbjait mutatjuk.

2020 népszerű diétái
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nagyon kevés olyan ember van a világon, aki maximálisan elégedett lenne a testével, a pluszkilóktól szenvedők pedig gyakran képtelenek választani a hangzatos, gyors vagy éppen könnyű fogyást ígérő diéták közül. 

A legjobb fogyókúrák nem azok, amelyek heti 2-3 kilós fogyást ígérnek, hiszen ezek az étrendek az olyan tápanyagok gyors kiiktatására törekednek, amelyekre valójában valamilyen szinten szüksége van a testnek, és bár gyors fogyással járnak, a kiéheztetett szervezet miatt a jojóeffektus számára készítik elő a talajt, nem pedig az egészséges életmódváltásra.

2020 legjobb diétái

A dietetikusok még mindig amediterrán vagy skandináv diéta mellett teszik le a voksukat, de bőven akadnak olyan tartóst fogyást ígérő étrendek, amelyek már a sztárokat is meggyőzték. Az alábbiakban ilyenekből válogattunk.

GettyImages-697910248


Mayr-kúra

A Mayr-kúra egy 3-4 hétig tartó léböjtkúra, aminek célja, hogy kitakarítsa a szervezetben felgyülemlett méreganyagokat, amelyek a lassú anyagcsere okozói. Így a helyes bélműködés visszaállításával és a megfelelő étkezési szokások kialakításával a felkúszott pluszkilóknak is hamar búcsút lehet inteni.

People magazin szerint Rebel Wilson amerikai színésznőnek is a kúra, emellett pedig a heti hatszori testmozgás segített abban, hogy az elmúlt hónapokban húsz kilótól szabaduljon meg. A diéta csökkentett glutén- és tejfogyasztást ír elő, de olyan ételeket szabad fogyasztani, mint a teljes kiőrlésű termékek, gyümölcsök, fehérjék, fűszerek, diófélék. A diétához még egy fontos dolog hozzátartozik: az ételeket alaposan, lassan kell megőrölni a fogakkal. A rágás abban segít, hogy minden tápanyag optimálisan szívódhasson fel az emésztés során. Ha még többet szeretnél megtudni a Mayr-kúráról korábbi cikkünkben írtunk.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Sirtfood diéta

Adele 50 kilós fogyásainternetes források szerinta Sirtfood diétának köszönhető, amely viszonylag szigorú szabályokkal rendelkezik. A súlyvesztés nagy részben a speciális étrendnek köszönhető, amelynek alapját anyagcsere-serkentő ételek, az úgynevezett sirtfoodok adják, amelyek szirtuinaktivátorokban bővelkednek, ilyenek a diófélék, zeller, alma, matcha tea, áfonya, a hajdina vagy a fekete csokoládé. Az énekesnő a diéta mellett a rendszeres mozgást is beiktatta az életébe, hogy sokkal feszesebb, tónusosabb alakkal rendelkezzen. Korábbi cikkünkből többet is megtudhatsz a diétáról.

Body reset diéta

A Body reset diétát az egyik legjobb étrendként tartják számon, Jessica Simpson színésznő-énekesnő ennek köszönheti 45 kilós fogyását a People magazin szerint.

A diéta három szakaszból áll: az elsőben naponta három zöldségekből, gyümölcsökből és lassú felszívódású szénhidrátokból, például zabpehelyből készült turmix fogyasztása javasolt. A második szakaszban napi két turmix, két egészséges, rostokban és fehérjékben gazdag nassolnivaló, valamint egy szilárd étel ajánlott, a harmadik szakaszban naponta egy turmix, valamint két szilárd étkezés és két ropogtatnivaló fogyasztható. A testmozgást sem szabad elhanyagolni, az edzések intenzitása szakaszonként változó. Ide kattintva még többet megtudhatsz a diétáról.


Volumetrikus diéta

A legjobb diéták rangsorában előkelő helyen szerepel a volumetrikus étrend, mégis kevesen ismerik itthon. Az étrend a sűrűség alapján kategorizálja az ételeket.

Az első kategóriába a nagyon alacsony sűrűségű ételek kerültek, ide tartoznak a keményítőmentes gyümölcsök és zöldségek, a nem zsíros tej és a húslevesalapú leves. A második csoport az alacsony sűrűségű fogások halmaza, ide tartoznak a keményítőtartalmú gyümölcsök és zöldségek, gabonafélék, alacsony zsírtartalmú hús, hüvelyesek és alacsony zsírtartalmú vegyes ételek, például chili és tészta. A harmadik kategória a közepes sűrűségű ételeket gyűjti össze, amibe beletartozik a hús, a sajt, a pizza, a sült krumpli, a salátaöntet, a kenyér, a perec, a fagylalt és a torta. A negyedik csoportba a nagy sűrűségű ételeket gyűjtötték, ezek pedig a keksz, chips, csokoládé, cukorka, süti, dió, vaj és olaj. A diéta során az első két kategóriát kell a mindennapokban előnyben részesíteni, a harmadikat mértékkel, a negyediket lehetőség szerint kerülve. Korábbi cikkünkben leírtuk, hogyan működik a diéta a gyakorlatban, amelyhez mintaétrendet is mutattunk.

Magyar fogyástörténetek

Biztató és motiváló történetet mutatunk be hét olyan erős, magyar nőről, akik, bár rengeteg megpróbáltatással kerültek szembe az évek során, akaraterejük, kitartásuk és elhatározásuk erősebb volt. Ennek köszönhetően pedig nemcsak a túlsúlytól szabadultak meg, de teljesen új, önbizalommal teli életet is kezdhettek.

126 kilóról indult Dorina, 65 kilót adott le másfél év alatt - 7 motiváló magyar fogyástörténetet mutatunk

Nézegess képeket!

Elolvasom

Borító- és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük