Már járni sem bírt 220 kilós súlya miatt: 150 kilót fogyott a 36 éves Evelyn, hogy meggyógyuljon
Korábban elektromos kerekesszékkel járt a piacra, mert pár lépés is megterhelő volt számára.

cover-ok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A 36 éves texasi édesanya, Evelyn Morales LaGrange gyermekkorától kezdve küzdött súlytöbblettel, de a pluszkilók akkor kezdtek igazán felszaladni rá, amikor 2008-ban pajzsmirigy-alulműködést állapítottak meg nála.

A pajzsmirigy-alulműködés egyik legjellemzőbb tünete, hogy akár helyes táplálkozás és rendszeres mozgás mellett is képesek a betegek hízni. Így volt ez Evelyn esetében is, aki betegsége miatt hirtelen 220 kilóra hízott, hatalmas súlya pedig egyre több egészségügyi problémához vezetett. Magas lett a vérnyomása és koleszterinszintje, inzulinrezisztenciát állapítottak meg nála, és mély depresszióba zuhant. A súlyfelesleg miatt már menni is alig bírt, az üzletbe vagy a piacra is elektromos kerekesszékkel járt, mert pár lépés is megterhelő volt számára.

Súlyos betegséget diagnosztizált az orvos

2017-ben Evelyn épp otthon volt kislányával és 14 éves mostohafiával, amikor hirtelen éles, szúró fájdalmat érzett a tarkójában. Egyik pillanatról a másikra elvesztette a látását, a kórházban egy hét után megállapították, hogy Arnold Chiari-szindrómában szenved. Ez egy olyan agyi rendellenesség, ahol a kisagy egyes részei elzárják vagy korlátozzák az agyvíz áramlásának útját, a panaszokat pedig a koponyában kialakuló nyomásfokozódás okozza. Evelynnek az orvosok dekompressziós műtétet javasoltak, amelynek során a koponya hátsó részén lévő csontot eltávolítják, hogy több hely jusson az agy számára, így segít enyhíteni a tüneteit. De addig nem vállalták a kockázatot, amíg le nem fogy. Ismerd meg történetét!

(Képek: Northfoto.)

Ezt is szeretjük