1200 kalóriás zsírégető étrend magyaros ételekkel

Gondoltad volna, hogy a magyaros ételekkel is könnyedén le tudod dobni kilóidat?

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Még a legegészségesebbnek hitt ételeket fogyasztva is keresztet vethetsz fogyókúrádra, ha nem a megfelelő elkészítési módot választod. Ismerd meg a kevésbé jó és a legkorszerűbb eljárásokat, majd vágj bele a kéthetes, magyaros, 1200 kalóriás diétába.

Konyhaművészeti alapok

Párolás

Igen előnyös eljárás, melynek során a párolandó nyersanyagot először kevés zsiradékon vagy teflonedényben szárazon lepirítod, majd kevergetés közben folyadékkal felöntve, fedő alatt puhára főzöd.

Nagy előnye, hogy igen kevés zsiradékot használsz elkészítésénél, valamint a vitaminok és ásványi anyagok kevésbé károsodnak, bomlanak le, mint a nagy hőhatású, egyéb eljárásoknál.

Főzés

A leggyakoribb ételkészítési eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok egy részre elbomlik. Annak érdekében, hogy a legtöbb megmaradjon, lehetőség szerint a leveseket hideg vízben tedd fel főni.

Habarás és rántás

A jól megszokott rántás helyett inkább a habarást és a hintést válaszd. Ezeknél az eljárásoknál a zsiradékot nem hevíted, illetve általában nem is használod, mindössze csak sűrítőanyagot használsz, mely lehet teljes kiőrlésű gabonaliszt, illetve folyadékot, mely lehet víz, tej, tejföl, esetenként tejszín. Érdemes az alacsonyabb zsírtartalmú termékeket alkalmazni, például a 12%-os zsírtartamú tejfölt.

Grillezés

Zsiradék felhasználása nélkül készítheted el az ételeket, így kalóriatartalmukat feleslegesen nem növeled.

Sütés sütőzacskóban

Hihetetlen előnye, hogy szintén nem kell plusz hozzáadott zsiradékot alkalmaznod, ugyanakkor a zacskóban vajpuhára sülnek-főnek az ételek. Amikor már teljesen puha a hús vagy zöldségféle, érdemes öt-tíz percre a zacskót kivágva még tovább sütni, melynek során megpirul, így még ízletesebbé válik.

Mintaétrend

1. hét

1. nap

Reggeli: 2 dl őszibaracklé, 40 g gépsonka, fél kifli.
Tízórai: egy főtt tojás, 100 g alma.
Ebéd: 2 db magyaros töltött paprika.
Uzsonna: 2 dl kefir.
Vacsora: 150 g grillcsirke, 150 g fejes saláta.

2. nap

Reggeli: 2,5 dl narancsturmix, 2 db lágytojás.
Tízórai: 25 g pizzasonka, 100 g zöldpaprika.
Ebéd: 3 dl becsinált leves, 2 db káposztás palacsinta.
Uzsonna: 2 dl natúr joghurt.
Vacsora: 120 g pulykasült, 200 g párolt sárgarépa.

3. nap

Reggeli: 2 dl tejeskávé édesítőszerrel, 40 g sonka-szalámi, 100 g retek.
Tízórai: 150 g alma.
Ebéd: 250 g zöldbableves, 2 db gombával töltött burgonya.
Uzsonna: tojássaláta, negyed zsemle.
Vacsora: 80 g körözött, fél kifli, 150 g paradicsom.

4. nap

Reggeli: 2 dl narancslé, 50 g sertéspárizsi, 1 db kifli, 100 g újhagyma.
Tízórai: 2 dl kefír.
Ebéd: 200 g erőleves, 150 g teflonban sült csirke, 100 g ananászsaláta.
Uzsonna: 150 g körte.
Vacsora: 100 g svéd gombasaláta, 1 db kifli.

5. nap

Reggeli: 2 dl paradicsomlé, 50 g zalai felvágott, fél zsemle.
Tízórai: 150 g narancs.
Ebéd: 200 g karalábéleves, 80 g brassói aprópecsenye, 200 g vegyes zöldségköret.
Uzsonna: 50 g mozarella sajt, 150 g alma.
Vacsora: 200 g rakott karfiol.

6. nap

Reggeli: 2 dl 1,5%-os zsírtartalmú tej, 40 g pulykasonka, 50 g retek, fél kifli.
Tízórai: 1 db főtt tojás, 150 g alma.
Ebéd: 250 g rácponty, 150 g fejessaláta.
Uzsonna: 1 dl 0%-os gyümölcsjoghurt.
Vacsora: 150 g natúr máj, 150 g csalamádé.

7. nap

Reggeli: 2 dl őszibaracklé, 40 g reszelt sajt.
Tízórai: 50 g sonkaszalámi, 100 g paradicsom, 1 szelet barnakenyér.
Ebéd: húsgombóc-leves, 2 db túrós palacsinta.
Uzsonna: 150 g alma.
Vacsora: 250 g párolt vegyes zöldség.

2. hét

1. nap

Reggeli: 2 dl meggylé, 40 g pulykasonka, fél zsemle.
Tízórai: 1 db főtt tojás, 100 g alma.
Ebéd: 2 db magyaros töltött káposzta.
Uzsonna: 2 dl natúr joghurt.
Vacsora: 150 g grillcsirke, 150 g fejes saláta.

2. nap

Reggeli: 2 dl capuccino, 2 db keménytojás, 50 g paradicsom.
Tízórai: 40 g sült csirkemáj, negyed kifli, 50 g uborka.
Ebéd: 200 g gyümölcsleves, 250 g gombával töltött csirkecomb.
Uzsonna: 2 dl kefír.
Vacsora: 150 g párolt vegyes zöldség, reszelt sajt.

3. nap

Reggeli: 2 dl frissen facsart narancslé, 40 g gépsonka, egy szelet barnakenyér.
Tízórai: 150 g alma.
Ebéd: 200 g vegyes zöldségleves, 80 g natúrszelet, 150 g párolt mexikói saláta.
Uzsonna: 2 dl natúr joghurt.
Vacsora: 150 g halászlé, fél kifli.

4. nap

Reggeli: 2 dl capuccino 1,5%-os tejből, 30 g zabpehely, 100 g alma.
Tízórai: 1 db kockasajt, 100 g zöldpaprika, 100 g narancs.
Ebéd: 150 g párolt marhaszelet, 200 g magyaros tökfőzelék.
Uzsonna: 2 dl kefir.
Vacsora: 200 g gyümölcssaláta.

5. nap

Reggeli: 2 dl kefír, 1 db kifli, 100 g paradicsom.
Tízórai:150 g tojássaláta, 100 g alma.
Ebéd: 150 g natúrszelet, 100 g angolos karfiol.
Uzsonna: 2 dl gyümölcslé.
Vacsora: 150 g húsgombóc, 80 g paradicsommártás.

6. nap

Reggeli: tejes gyümölcsturmix 1,5%-os tejből, fél szelet magvas kenyér.
Tízórai: 150 g alma.
Ebéd: 200 g karalábéleves, 100 g grillezett csirkemell, 150 g kelkáposzta-főzelék.
Uzsonna: 200 g uborka.
Vacsora: 200 g rakott burgonya, 50 g káposztasaláta.

7. nap

Reggeli: 2 dl paradicsomlé, 40 g zalai felvágott, 100 g paradicsom.
Tízórai: 1 db kockasajt.
Ebéd: 200 g gazpacho leves, 150 g sóskafőzelék, 1 db tükörtojás.
Uzsonna: 150 g alma.
Vacsora: 200 g grillcsirke, 150 g uborkasaláta.

Cikkünk a TESZ Alapítvány írása alapján készült.

Ezt is szeretjük