10 kiló mínusz a Krieger-diétával
Végleges megoldás
A diéta titka a fokozatosság, így biztos eredménnyel számolhatsz, és a jojótól sem kell tartanod.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ellie Krieger amerikai dietetikus már számos embert segített hozzá az egészséges életmód és a hőn áhított testsúly eléréséhez saját módszerével, melynek lényege nem az ételek megvonásában, hanem azok megfelelő kategorizálásában és egészséges alapanyagokból való elkészítésében rejlik.

A szakember által kidolgozott program alapelvei szerint a fogyáshoz elsősorban a finom ételek fogyasztására, az egészséges életmód kialakítására, a testi, lelki nyugalom megtalálására, valamint a fitt életmódra van szükség. Mindezt Ellie sajátos programját követve érheted el, lépésről lépésre.

Mit szabad, és mit nem?

A diéta további előnye, hogy azok is sikerrel alkalmazhatják, akik szeretnek sokszor és sokat enni, hiszen a program nem az ételek megvonásán, hanem azok megfelelő felhasználásán alapul.

Ennek megfelelően a Krieger-diéta alkalmazása során szinte semmilyen ételféleségről nem kell lemondanod, csupán a kategóriájának megfelelő mennyiségben és gyakorisággal szabad fogyasztanod.

Ellie Krieger három alapkategóriát különböztet meg rendszerében, mely szerint vannak a rendszeresen, néha és a ritkán fogyasztható élelmiszerek.

Az első kategóriába tartoznak a zöldségek, a gyümölcsök, a teljes kiőrlésű gabonák, a zsírszegény tejtermékek, a sovány húsok, a másodikba például a vörös húsok, a bor és a tésztafélék, a harmadikba pedig a gyorsételek, az édességek, a cukrozott, túlságosan feldolgozott termékek.

Emellett fontos szem előtt tartani, hogy a gyors és rendszeres emésztés érdekében a diéta napi három főétkezést és két közbevetett táplálékbevitelt ír elő.

12 hét a célig

A Krieger-diéta alapelve a lépésről lépésre zajló súlyvesztés, ami előrevetíti a program hosszú távú hatékonyságát is, hiszen a hirtelen fogyás helyett szervezeted fokozatosan szokja meg a változásokat, testsúlyod egyenletesen csökken, így a jojó-effektus is kizárható. A program három hónapja alatt könnyedén érheted el célodat, hiszen a hétköznapi táplálkozási rendszertől elindulva hétről hétre tanulhatsz meg olyan új táplálkozási szabályokat, melyek hozzásegítenek új életformád kialakításához. A diéta során ennek megfelelően amellett, hogy kialakítod új, saját igényeidnek megfelelő étrendedet, hasznos praktikákra is szert tehetsz az okosabb vásárlás vagy éppen a hatékony stresszoldás területén is.

A fokozatosság a lényeg

Első hallásra talán hosszadalmasnak tűnhet a 12 hét, ám nem kell attól tartanod, hogy néhány nap után elveszíted a lelkesedésedet és kitartásodat, hiszen a diéta változatossága és folytonossága gondoskodik arról, hogy minden egyes napot izgalmakkal és kihívásokkal teli időszakként élj meg.

Az egészséges életmódot szem előtt tartó változásokat fokozatosan kell beépítened mindennapjaidba. Bár kezdetektől fogva tarthatod magad a sovány húsok fogyasztásához, a teljes kiőrlésű termékekre való átszokáshoz, a zsírszegény termékek beiktatásához, a fokozott zöldség- és gyümölcs-, valamint folyadékfogyasztáshoz, akár hétről hétre is hozzászoktathatod szervezetedet az új rendszerhez.

A tartós fogyás titka a jó anyagcsere

Minden életmódváltáson alapuló diéta magában foglalja az anyagcsere optimalizálását. Videónkból kiderül, erre miért van szükség, és mit tehetsz érte.

Felfrissülés testnek és léleknek

A Krieger-diéta az étkezési szokások megváltoztatása mellett a test kondicionálását is fontosnak tartja a végső cél elérésének érdekében. Éppen ezért az étrendi szabályok mellett a program alappillérei közé tartozik a rendszeres sport is, melyhez letölthető edzésterveink között biztosan találsz neked tetsző programot.

Mintanap

Reggeli: egy tányér zabkása egy marék bogyósgyümölccsel.
Tízórai: egy kis doboz zsírszegény joghurt.
Ebéd: három tojásból készült rántotta, 15 dkg brokkolis zöldsaláta citromos, kapros öntettel.
Uzsonna: egy körte és 5 dkg zsírszegény sajt.
Vacsora: 20 dkg párolt halhús, tetszőleges mennyiségű zöldsaláta, esetleg egy kis doboz zsírszegény joghurt, ha még éhes lennél.

OLVASD EL EZT IS!

vegyes salatas
  • diéta a tartós fogyásért
  • mintaétrend a tartós fogyásért

10 kiló mínusz a New York-diétával

dieta
  • diétakörkép
  • diéta a tartós fogyásért

10 kilót akarsz leadni?

Ezt is szeretjük