10 bombabiztos tipp a fogyáshoz
Nem sikerül a fogyás? A hiba nem biztos, hogy a táplálkozással függ össze. Ismerj meg néhány tippet, mellyel könnyebb lesz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ugye már többször megpróbáltál lefogyni? Eredménytelenül? Bizony gyakran előfordul: ha nincs elég önbizalmad, nem hiszel igazán saját erődben, semmiféle diéta sem segít. Ha nem változtatod meg gondolkodásmódodat, életedet sem leszel képes új irányba terelni. Léteznek olyan tudatos gyakorlatok és trükkök, melyekkel nem csak ideális súlyodat érheted el, hanem sokkal lazábbá, vidámabbá is válhatsz.

Kezdd optimistán a napot!

Felkelés után válts néhány szót önmagaddal - csak jó dolgokat sorolj fel. Ezt követően állj a tükör elé, nézz bele, és hangosan, vidáman mondj ki pozitív gondolatokat, például: Ez egy nagyon szép nap. Minden kihívás alkalom számomra, hogy erős és derűlátó legyek.

Az egyenes testtartás erősít

Próbáld ki a következőt: állj meg, lógasd le a vállaid, ezután emeld fel a fejed, nézz fel az égre, feszítsd hátra vállaidat, lélegezz mélyet, majd lassan ismét fújd ki a levegőt, ezután mosolyogj és nevess. Ugye, hogy jobban érzed magad? Ilyenkor a negatív gondolatoknak nincs esélyük!

Jegyzetek a pozitív gondolatokról

Ez a gyakorlat nagyon egyszerű, de roppant hatásos. Legyen mindig kéznél egy jegyzettömb, melybe csak pozitív tulajdonságaidat tünteted fel, bármikor bármi eszedbe jut.

Legtöbben ugyanis csupán azzal foglalkoznak, hogy mit csinálnak rosszul. Váltani kell: mit szeretsz magadon? A bók hozzájárul a jó közérzethez - még ha saját magadtól jön, akkor is segít.

Farkasétvágy ellen

Képtelen vagy ellenállni az édességeknek? A következő gyakorlat biztosan segít. Ahogy megkezdődik a farkasétvágyroham, először is állj fel! Állj egyenesen, tekints felfelé, alaposan lélegezz ki! Jobb kezeddel, ahogy szoktad, nyúlj az édesség után, de ekkor vegyél bal kezedbe egy pohár vizet! Érezni fogod, ahogy a víz szinte átmossa szervezeted ahelyett, hogy eltömné édességekkel. Kortyolva idd, és közben továbbra is állj egyenesen! Érezd az erőt és az egészséget, mely szinte fokról fokra hatalmába keríti tested.

Fogyasztó trükkök

  • Alaposan rágj meg mindent! Így tehermentesíted gyomrod a felesleges munkától, megtakarítod az energiát és az emésztéshez szükséges enzimeket is.
  • Rendszeres időpontokban reggelizz, ebédelj és vacsorázz.
  • A főétkezések közti evésnek is legyen menetrendje. Így nem eshetsz ismét a régi hibákba, például nem nassolsz tévézés közben.
  • Fontos, hogy ne egyél egy időben szénhidrátdús és állati fehérjében gazdag táplálékot.
  • Az étkezéseket mindig salátákkal vagy zöldséggel kezdd, és ezt követően térj át a nehezebb ételekre.

Befolyásold a tudatod

A tudatodat meditáció segítségével is befolyásolni tudod. Ilyenkor legbensőbb énedet is pozitív irányba programozhatod, melynek eredményként kiegyensúlyozottnak érzed magad, emellett önbizalmad és életkedved is megnő.

Végezd a meditációt húsz-harminc percen keresztül a reggeli felkelést követően vagy esténként lefekvés előtt. Olyan helyiséget válassz erre a célra, ahol senki sem zavar. Gyakran növeli a gyakorlat hatékonyságát, ha előtte meleg fürdőt veszel.

Ellazulás

Kényelmesen feküdj hanyatt. Két percen keresztül lélegezz mélyeket be-ki. Majd egy mély belégzést követően tartsd bent a levegőt, öt másodperc elteltével pedig lassan lélegezz ki, szájon keresztül. Ez a légzőgyakorlat mindenféle feszültséget eltávolít testedből és lelkedből.

Képzeletben haladj végig egész testeden izomról izomra addig, míg nem érzed, hogy tested átmelegedett és elnehezült. Ezután próbálj ellazulni, és érezni, ahogy fejbőröd, szemeid, arcizmaid, szemöldököd és ajkaid is ellazulnak.

Elmélyülés

Nyisd ki a szemed, és irányítsd pillantásod fölfelé. Mondogasd magadnak, hogy tested minden levegővétellel, minden másodperccel egyre lazább. Számolj visszafelé 25-től egyig, és érezd, ahogy minden számmal egyre lazább vagy. Természetesen nem törvényszerű, hogy egészen az egyig visszamenj. Nyugodtan abbahagyhatod, ha nem szeretnéd tovább csinálni.

Meditáció

Engedj szabadjára minden gondolatot, ne gondolj semmire, ürítsd ki magad. Nem kell semmit sem tenned. Érezd, ahogy a nyugalom eláraszt. Lélegezz nyugodtan és lassan.

Programozás

Programozd át gondolatvilágod. Aszerint, hogy éppen milyen problémáid vannak, nevezd nevükön azokat. Például: Nem leszek a jövőben édességfüggő, vagy Képes vagyok lefogyni, és le is fogok fogyni úgy, hogy csak egészséges, természetes ételeket fogyasztok. Vagy: Holnap tornával kezdem a napot. Ismételd el többször személyre szabott mondatod.
Hogy a meditációból ismét magadhoz térj, lassan számolj el ötig.

Cikkünk az Ideál Magazin írása alapján készült.

OLVASD EL EZT IS!

epres
  • villámdiéták
  • villámdiéta mintaétrend

Emésztésjavító, zsírapasztó diéta

no has ezdes
  • villámdiéták
  • villámdiéta mintaétrend

Tüntesd el az úszógumit 2 hét alatt!

Ezt is szeretjük