1000 kalóriát is elégethet ez a hatásos gyakorlatsor: megmutatták, miből mennyit kell végezni hozzá

Egy hosszú, kemény, de hatásos zsírégető gyakorlat akár ezer kalória mínuszt is jelenthet.

1000 kalóriás edzés
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Azt, hogy egy embernek hány kalóriára van szüksége egy nap, a kora, a neme, a fizikai aktivitása vagy az anyagcseréjének gyorsasága határozza meg.

Ha tudod, hogy a fogyókúra során az elfogyasztott napi adagod hány kalóriát tartalmaz, és azt is, mennyit égetsz el bizonyos mozgásformákkal, már egyszerű kiszámolni, mennyit kell edzened a kijelölt célért.

Mennyi kalóriát tartalmaz egy kiló zsír?

Egy kiló zsír leadásához nagyjából 7000 kalória hiányának a megteremtésére van szükség, hiszen ennyi kcal-t tartalmaz a testzsír. A szakemberek szerint heti szinten a fél, egy kiló fogyás mondható ideálisnak, tehát a kalóriadeficittel és az edzéssel számolva naponta 1000 kalória elégetése szükséges ahhoz, hogy egy hét alatt körülbelül egy kiló zsírtól szabadulj meg.

GettyImages-689231111

Amennyiben felpörgetnéd a folyamatot, és még intenzívebbé tennéd a zsírégetést, végezz heti háromszor magas intenzitású szakaszos edzést! A HIIT edzés lényege, hogy az izzasztó, minden porcikát és izmot átmozgató gyakorlatokat rövid pihenőszakaszok váltják fel. A gyakorlatok közben gyorsan megemelkedik a pulzusszám, és rövidebb mennyiségű zsírt képes elégetni a szervezet energiaként, ami a pihenőszakaszokban, sőt, még az edzés után sem áll le, így egész nap pörög az anyagcsere.

1000 kalóriás, zsírgyilkos edzés

A Roberta's Gym edzőtermének csapata egy videóban mutatta meg, miből mennyit kell csinálni pontosan 1000 kalória elégetéséhez: a videó segítségével lépésről lépésre kivitelezhető az izzasztó gyakorlatsor. Az ismétlések számának növelésével vagy csökkentésével könnyíthető vagy nehezíthető az edzés, ami egyébként időigényes és elég emberpróbáló, hiszen az alapja - pihenésekkel együtt - több mint egyórás.

Fontos, hogy az 1000 kalóriás edzés elkezdéséhez legalább közepesen intenzív fizikai erőnlét szükséges. A mozgássorozat rengeteg kardiogyakorlatot tartalmaz, amely a zsírégetésre, az izomépítésre, az erőnlét fokozására egyaránt alkalmas. Az egész testet alaposan átmozgatja, a felsőtesttől a karokon, lábakon át a has és a hát területét is edzi. Kimerítő gyakorlatsor, de nagyon hatékony segítséget jelent a vékonyabb, mégis formás test eléréséhez. Akkor sem kell viszont kétségbe esni, ha valaki még nem áll készen a kemény mozgásra.

Kezdőknek, alacsonyabb edzettségi szinttel ennél jóval kevesebb mozgás is célravezető lehet a fogyásban: 20-25 perces otthoni kardiógyakorlatok napi szintű végzésével is nagyon látványos eredmény érhető el. A saját testsúlyos gyakorlatok pedig a nagyobb túlsúly esetén sem jelentenek gondot. Két szabály azonban minden mozgásnál alapvető fontosságú: ne feledkezz meg a bemelegítésről, majd az edzés végén a nyújtásról!

Gyakorlatok kiálló has ellen

Az alábbi nyolc gyakorlat határtalanul egyszerű, de ez ne tévesszen meg, garantáltan el fogsz fáradni a végére! Ha két hétig kitartasz, látni fogod az eredményt.

8 otthon végezhető gyakorlat kiálló has ellen: 2 hét alatt látványos változás

Nézegess képeket!

Elolvasom

Borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük