1000 kalóriát is elégethet ez a hatásos gyakorlatsor: megmutatták, miből mennyit kell végezni hozzá
Egy hosszú, kemény, de hatásos zsírégető gyakorlat akár ezer kalória mínuszt is jelenthet.

otthoni edzes
beauty and style
Top olvasott cikkek

Azt, hogy egy embernek hány kalóriára van szüksége egy nap, a kora, a neme, a fizikai aktivitása vagy az anyagcseréjének gyorsasága határozza meg.

Ha tudod, hogy a fogyókúra során az elfogyasztott napi adagod hány kalóriát tartalmaz, és azt is, mennyit égetsz el bizonyos mozgásformákkal, már egyszerű kiszámolni, mennyit kell edzened a kijelölt célért.

Mennyi kalóriát tartalmaz egy kiló zsír?

Egy kiló zsír leadásához nagyjából 7000 kalória hiányának a megteremtésére van szükség, hiszen ennyi kcal-t tartalmaz a testzsír. A szakemberek szerint heti szinten a fél, egy kiló fogyás mondható ideálisnak, tehát a kalóriadeficittel és az edzéssel számolva naponta 1000 kalória elégetése szükséges ahhoz, hogy egy hét alatt körülbelül egy kiló zsírtól szabadulj meg.

GettyImages-689231111

Amennyiben felpörgetnéd a folyamatot, és még intenzívebbé tennéd a zsírégetést, végezz heti háromszor magas intenzitású szakaszos edzést! A HIIT edzés lényege, hogy az izzasztó, minden porcikát és izmot átmozgató gyakorlatokat rövid pihenőszakaszok váltják fel. A gyakorlatok közben gyorsan megemelkedik a pulzusszám, és rövidebb mennyiségű zsírt képes elégetni a szervezet energiaként, ami a pihenőszakaszokban, sőt, még az edzés után sem áll le, így egész nap pörög az anyagcsere.

1000 kalóriás, zsírgyilkos edzés

A Roberta's Gym edzőtermének csapata egy videóban mutatta meg, miből mennyit kell csinálni pontosan 1000 kalória elégetéséhez: a videó segítségével lépésről lépésre kivitelezhető az izzasztó gyakorlatsor. Az ismétlések számának növelésével vagy csökkentésével könnyíthető vagy nehezíthető az edzés, ami egyébként időigényes és elég emberpróbáló, hiszen az alapja - pihenésekkel együtt - több mint egyórás.

Fontos, hogy az 1000 kalóriás edzés elkezdéséhez legalább közepesen intenzív fizikai erőnlét szükséges. A mozgássorozat rengeteg kardiogyakorlatot tartalmaz, amely a zsírégetésre, az izomépítésre, az erőnlét fokozására egyaránt alkalmas. Az egész testet alaposan átmozgatja, a felsőtesttől a karokon, lábakon át a has és a hát területét is edzi. Kimerítő gyakorlatsor, de nagyon hatékony segítséget jelent a vékonyabb, mégis formás test eléréséhez. Akkor sem kell viszont kétségbe esni, ha valaki még nem áll készen a kemény mozgásra.

Kezdőknek, alacsonyabb edzettségi szinttel ennél jóval kevesebb mozgás is célravezető lehet a fogyásban: 20-25 perces otthoni kardiógyakorlatok napi szintű végzésével is nagyon látványos eredmény érhető el. A saját testsúlyos gyakorlatok pedig a nagyobb túlsúly esetén sem jelentenek gondot. Két szabály azonban minden mozgásnál alapvető fontosságú: ne feledkezz meg a bemelegítésről, majd az edzés végén a nyújtásról!

Gyakorlatok kiálló has ellen

Az alábbi nyolc gyakorlat határtalanul egyszerű, de ez ne tévesszen meg, garantáltan el fogsz fáradni a végére! Ha két hétig kitartasz, látni fogod az eredményt.

Borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük