Ez a 17. századi férfi kísért a warwicki kastélyban: portréjából lép ki a szelleme
A kastélyban gyakorta tapasztalnak megmagyarázhatatlan dolgokat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kapaszkodj meg, a warwicki kastély Angliában nagyjából ezer éve, a 11. században épült, így amit mi világtörténelemnek nevezünk, azt voltaképpen javarészt megélte az épület. Volt is lakója bőven, és akad most is - igaz, ma már  élő ember csak mint múzeumlátogató vagy fenntartó mozog benne.

A kastély
Sir Fulke Greville portréja

Úgy tartják, hogy ez egy szellemlakta kastély. Az épületszárnyak és tornyok különös, megmagyarázhatatlan jelenségek színterei, amit kísértetek garázdálkodásának tudnak be.

A szellemtorony kísértete

A warwicki kastély szellemtornya nem véletlenül kapta ijesztő nevét. Állítólag ez az épület legkísértettebb része, a szellem pedig, aki itt garázdálkodik, nem más, mint a kastély 17. századi lakója, Sir Fulke Greville (1554-1628). A dolog különösen hátborzongató részlete, hogy a szellem állítólag hűvös éjszakákon a férfi portréjából lép ki, és indul kísérteni.

1604-ben ruházták rá a kastélyt. 1628-ban inasa, Ralph Heywood ölte meg a báró-költő-drámaírót, aki I. Erzsébet idején élt és szolgált államférfiként Londonban. A szolgáló elégedetlen volt a fizetségével, ezért állt bosszút, miközben az öltözködésben segítette Greville-t. A férfi olyan szerencsétlenül sérült meg, hogy ezután még egy hónapig haldokolt, miközben - mai szemmel bizarr módon, akkoriban talán bevett gyógymódként - orvosa birkahájjal tömögette be az inas okozta sérülését. Lehetséges, hogy éppen a kínszenvedéssel teli utolsó hetei teszik, hogy ma sem tud békében nyugodni a lelke.

Képek forrása: diversionclub.proboards.com; wikipedia.org / Edmund Lodge

Gonosz erők ellen

Mindennemű ártó szándéktól megóvhatnak ezek a talizmánok: kattints a képgalériára!

Ezt is szeretjük