Paranormális, ami a játékbaba körül történt: a Warren-házaspár több ilyen ügyet is vizsgált
A páros fáradhatatlanul kutatta a paranormális eseteket.

GettyImages-1229220426 (1)
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az '50-es években egy amerikai házaspár, Ed és Lorraine Warren rajongással volt minden olyan esemény iránt, melyek megmagyarázhatatlanok voltak.

Közös pályafutásuk során rengeteg paranormális esetet vizsgáltak meg - saját bevallásuk szerint - a téma iránti nagyszerű érzékkel. 

A Warren házaspár, akik okkult nyomozók lettek

Ed Warren eredetileg rendőr volt, Lorraine azonban már a megismerkedésük előtt is médiumként tevékenykedett. A nő ugyanis korán felfedezte magán látnoki képességeit.

Közös tevékenységüket 1952-ben kezdték meg, ezt a történetet örökíti meg a Démonok közt című film. Mintegy tízezer esetük volt, melyekből cikkeket és könyveket is írtak. Megmagyarázhatatlan históriáikra Hollywood is felfigyelt, és többet is inspirációként vettek alapul különböző filmekhez.

A pár idővel megalapította a New England Society for Psychic Research nevű szervezetet, kutatóközpontjuk alagsorában pedig létrehozták saját okkult múzeumukat, amelyben sátáni és paranormális eseményekkel összefüggő tárgyakat állítottak ki, így az Annabelle nevű játékbabát is, amelyről később horrorfilm készült.

Annabelle, a horrorbaba ügye az egyik legfurcsább esetük volt. Warrenék beszámolója szerint 1968-ban két szobatárs azt állította, hogy a Raggedy Ann rongybabájukat egy Annabelle Higgins nevű fiatal lány szelleme szállta meg. Warrenék elvitték a babát, és elmondták a szobatársaknak, hogy azt valamiféle démoni jelenlét manipulálta. Warrenék végül magukhoz vették a babát, és egy vitrinbe zárták azt.

A cikk az ajánló után folytatódik

Warrenék leghátborzongatóbb ügye az 1975-ös amityville-i horror volt. 1974. novemberében egy férfi, Robert DeFeo vadászpuskájával lelőtte a családját, majd feladta magát a rendőrségen. Vallomásában azt mondta, nem ő akarta meggyilkolni szeretteit, hanem egy démoni hang vezérelte tettében.

Az eset később is folytatódott, amikor egy év múlva egy New York-i házaspár, George és Kathy Lutz költöztek be a házba, akik megint csak azt állították, hogy házukat egy erőszakos, démoni jelenlét kísérti: hangokat hallottak, és rendszeresen láttak egy fej nélküli árnyat.

Szobáikat időről időre döglött legyek tömkelege lepte el, bizarr szagok terjengtek, kertjükben patanyomok voltak, noha ló egy sem járt ott, a házban élő asszonyt pedig rémálmok gyötörték. Bár a párnak senki sem hitt, Lorraine Warren azt mondta a The Express-Times újság riporterének, hogy az Amityville Horror nem volt átverés. Biztosak voltak abban, hogy a házban valóban nincs rendben valami, egy alkalommal még egy gyermekárnyat is lefotóztak, amely szerintük Lutz elhunyt fiának a szelleme lehetett.

Természetes, ha az ember józan ésszel, egészséges realitásérzékkel mit sem hisz el a Warren házaspár paranormális eseteiből, ám az tény, hogy képességeikkel híresek lettek, és a filmipar is sok remek filmmel gazdagodott nekik köszönhetően. Ed Warren 2006-ban, felesége 2019-ben hunyt el.

A valódi Annabelle

Végigizgulhatod a filmet, de az eredeti babát látva valami egész más borzongás fog el. Az eredeti baba másképp kelt félelmet.

Ezt is szeretjük