Ez lenne a világvége valódi időpontja? Isaac Newton szerint igen
Szerinted hány évünk van még hátra? A fizikus megjósolta, hogy szerinte mikor lesz az apokalipszis.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokszor vége volt már a világnak - szoktuk viccesen mondani, mert eddig akárhányszor megjósolták, hogy jön az apokalipszis, nem jött. Van egy világvége-elmélet azonban, amit érdemes fontolóra venni.

Isaac Newton

Ez az elmélet Isaac Newton fizikusé, aki felfedezte a gravitációt. A tudós elmélete még a 18. század elején született, az erről szóló kézirat 1938-ban került egy londoni árverésre, ezután pedig a jeruzsálemi Nemzeti Könyvtárba, ahol kevesen bár, de tanulmányozhatták.

Mikorra jósolta?

Sir Isaac Newton szerint a világvége 2060-ra várható, vagyis a mostani évhez viszonyítva mindössze 38 évünk van hátra.

A fizikus a feljegyzéseiben azt írta, hogy az apokalipszis a Szent Római Birodalom - azaz a Német-Római Birodalom - alapítása után 1260 évvel fog bekövetkezni. Mivel az az időpont időszámításunk szerint 800-ra tehető, a világvége 2060-ra jósolható. 

Hogyan jött rá az időpontra?

Newton, mielőtt papírra vetette elképzeléseit a világvégéről, elmélyült a Biblia szövegeinek tanulmányozásában, különös tekintettel a Dániel könyvében olvasható apokalipszis-elméletről. Feljegyzéseiből kiderül, hogy nemcsak a tudomány, de a vallás is érdekelte, és az is, mit hoz az emberiség hosszú távú jövője.

Furcsa dolog, de fizikus létére a Biblia alapján jósolta a világvége időpontját, nem pedig tudományos számításokkal. Meggyőződése volt, hogy a Bibliában olvasható sorok olyan bölcsességeket és jóslatokat tartalmaznak, amelyeknek hinni érdemes, és amelyekből az emberiség sorsára vonatkozóan lehet levonni következtetéseket.

Higgyünk neki?

Persze, egy újabb elmélet - legyinthet sok olvasó, de ki tudja, melyik elmélet lesz egyszer mégis igaz. Valójában hiába a sok spekuláció, hiszen ha a világnak valóban vége lesz, a jóslat helytállóságát már nem fogjuk tudni megállapítani, ahogyan az érte járó babérokat sem kaphatja már meg az, akitől az apokalipszis-elmélet származik.

Hogy hiszel-e elméletében, rajtad múlik, de ha igen, akkor mindenképpen töltsd tartalmasan a hátralévő 45 éved!

Ezt is szeretjük