4 elgondolkodtató világvége-elmélet: mennyire van közel a vég a jósok szerint?
Természeti katasztrófák, a Messiás eljövetele és káosz vár ránk.

vilagvege
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Megbecsülni is nehéz az apokalipsziselméletek, jóslatok, előrejelzések és elképzelések számát. A feltételezett időpontok közül mostanáig, értelemszerűen, egyik sem igazolódott be, mindig izgalmas ilyesmikről olvasni.

Hiába a sok vaklárma és felesleges ijesztgetés, az embereket, úgy tűnik, nincs, ami elriassza az újabb és újabb fikciók kiókumlálásától. Az alábbiakban négy híres világvége-elméletről olvashatsz. 

Jeane Dixon 

Jeane Dixon jósnő 1970-ben megjósolta, hogy valamikor a nyolcvanas években egy üstökös berobban a Földre, ami a 20. század legnagyobb katasztrófája lesz. A beteljesülés végül elmaradt, és ezzel egy időben megszületett Dixon következő elgondolása: 2020 és 2037 között Jézus visszatér, nyomában pedig beköszönt az Armageddon.

F. Kenton Beshore

A kaliforniai Mariners Church evangélikus irányzat lelkipásztora, egyben a World Bible Society elnöke nemrég találta ki, hogy az apokalipszis már 2018-ban kezdetét vette: első körben számolhatunk a most ismert világrend megbukásával és az anarchisták hatalomátvételével.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ezt követően pedig Jézus leszáll, hogy a keresztényeket magával vigye a mennybe. A gyarlókra viszont földi pokol vár, földrengésekkel, árvizekkel és ezerféle kórsággal. Hogy mikor? 2021-ben.

Sir Isaac Newton 

A világhírű angol fizikusról a legtöbben nem gondolnák, hogy foglalkoztatta a Biblia, ehhez képest több elmélete is volt a tanításokról. Még 2003-ban hozták nyilvánosságra azon dokumentumait, melyekben 2060-ra becsülte a világvégét.

Érdekesség, hogy az előkerült papírokon nem konkrét dátumok szerepelnek, hanem matematikai számítások, melyeket saját teológiai elképzelései alapján készített. Sőt, mi több, az apokalipszisre sem úgy tekintett, mint a jövendőmondók általában: szerinte ez Jézus második eljövetelét és Isten országának földi megalapítását jelenti.

Rashad Khalifa

Az egyiptomi-amerikai biokémikus szerint jelenleg ismert világunkat 2280-ban utoléri a végzet: elméletét a Koránban felfedezett számsorozatmintákra alapozza, melyek legtöbbje a 19-es számhoz köthető. Khalifa alaposabban is tanulmányozta a bonyolult rendszert, a Korán 19-es matematikai kódja pedig szerinte egyértelműen az apokalipszisre utal. A tudós egyébként Allah küldöttének hitte magát, és meg akarta újítani az iszlám vallást. 1990-ben gyilkolták meg.

100 évvel ezelőtt úgy hitték, ilyen lesz a világ ma

Hogyan képzeled el 2100-at? Ha élénk a fantáziád, biztosan sok ötleted támad hirtelen. Ugyanilyen izgalmas lehetett eljátszani a gondolattal 1900-ban is, amikor megszülettek a száz évvel későbbi világot előrevetítő rajzok.

Ezt is szeretjük