Túlélte a Titanic elsüllyedését és szeptember 11-et is: a világ legszerencsésebb emberének tartották Anna Mae Dickinsont
Tényleg lehet valakinek ekkora szerencséje, vagy más áll a háttérben?

anna-mae
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A történelem során már számos emberről kiderült, hogy nem csak egyszer állt sorba, amikor a szerencsét osztogatták. Volt, aki hatalmas pénzösszegeket nyert a lottón, míg más a legnagyobb katasztrófákat úszta meg ép bőrrel.

Egy eset azonban kitűnik mind közül: egy idős hölgyről azt állítják, hogy a 20. század szinte minden nagyobb tragikus eseményénél jelent volt, és szerencsés módon túl is élte azokat.

A valaha élt legszerencsésebb ember

Egy New York-i nőről sokáig híresztelték, hogy ő a világ legszerencsésebb embere: Anna Mae Dickinson nyolcévesen élte túl a Titanic tragédiáját, ahol viszont édesapját elvesztette. Három évvel később a Lusitania hajó torpedótámadás következtében süllyedt el, az akkor tizenegy éves lány a katasztrófa túlélői közt volt, ahogy 1937-ben a Hindenburg léghajó zuhanásának is.

A Hindenburg léghajó tragédiája 1937-ben.
A Hindenburg léghajó tragédiája 1937-ben.
Fotó: Heritage Images / Getty Images Hungary

1941-ben a Pearl Harbor-i támadást is személyesen átélte, majd nyugodtabb évtizedek következtek. Életének utolsó éveiben sem úszta meg tragédiák nélkül: 2001. szeptember 11-én a lakása teljesen megsemmisült a terrortámadás következtében, ám a 97 éves nő épp nem volt otthon, így ezt a katasztrófát is megúszta. 102 évesen már gondozók segítségével adott interjút. Bár sokan vitatták, vajon ez nem inkább szerencsétlenség-e, hogy ennyi történelmi tragédiában volt része, végül a legtöbben egyetértettek abban, ha ezt mind túlélte, akkor valóban szerencsés ember.

Tényleg létezik ekkora szerencse?

Anna Mae Dickinson története egy 2006-ban megjelent interjú miatt sokaknak szemet szúrt, hiszen nem igazán tudták elképzelni, hogy létezik ilyen ember, aki pont ott volt szinte az összes nagy katasztrófánál. A gyanújuk pedig be is igazolódott. A nő valójában soha nem létezett, így a tragédiákat személyesen sem tudta átélni. Mint az később kiderült, a fiktív alakkal egy portál tiltakozás céljából készített képzeletbeli interjút, ezzel bojkottálva a Nicolas Cage főszereplésével készült World Trade Center című katasztrófafilmet.

A cikk az ajánló után folytatódik

A New York-iak szerint ugyanis öt évvel a tragédia után még nagy hiba volt egy ilyen filmet vetíteni, a sebek és az emlékek még túl frissek voltak ahhoz, hogy újra feltépje őket az alkotás. Ezért találta ki a portál Dickinson személyét, aki az interjúban zokogva beszélt a sérelmeiről, szerinte ugyanis nem volt joguk elkészíteni ezt az undorító filmet. A későbbi kutatások azt is bebizonyították, hogy soha nem volt ilyen nevű nő a Titanic utaslistáján, és a terrortámadás helyszínén sem volt bejegyezve lakás, ami őt igazolná.

Az igazi Anna Mary Robertson Moses.
Az igazi Anna Mary Robertson Moses.
Fotó: Pinterest

Az idős, mindent túlélő nő bár médiahacknek bizonyult, sokan mégis elhitték, hogy létezett olyan ember, aki szerencsés módon megúszta a történelem rémes korszakait. Az álcikkhez mellékelt fotón egy amerikai népművész, Anna Mary Robertson Moses látható, ő viszont soha nem volt részese a nagy, világot érintő tragédiáknak, és az sem tudható, hogy beleegyezett-e abba, hogy az ízetlen újsgcikkhez felhasználják a képét.

Ilyen volt a Titanic szomorú hegedűművésze a valóságban - Ezen a napon süllyedt el a hajó

Már több mint száz éve, hogy bekövetkezett a történelem egyik legnagyobb hajókatasztrófája, amiben rengetegen vesztették életüket.

(Képek forrása: Getty Images Hungary, Pinterest)

Ezt is szeretjük