Vezető vagy beosztott vagy?
Írásod elárulja
Te vagy az ideális alkalmazott, akiről minden főnök álmodozik, vagy éppen tele vagy ambíciókkal a karrieredet illetően? Írásod mindent elmond!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A grafológia sokat elárul a személyiségedről. Ez különösen fontos a munkádban, hiszen ezáltal tisztább képet kapsz arról, hogy beosztottként lehetsz-e sikeresebb az életben, vagy vezetőként.

Az írásodat nem tudod befolyásolni, így a hibáidat sem tudod elfedni. Nem véletlen, hogy a munkaadók sokszor kézzel írt önéletrajzot kérnek, amikor új munkaerőt keresnek, hiszen ebből kiderül, vajon alkalmas-e az adott személy a pozícióra, vagy sem. Azonban írásodból nemcsak arra derítenek fényt, hogy vezető vagy beosztott szerep rejtőzik benned, hanem arra is, hogy az önmegvalósítás vagy az anyagiak motiválnak-e a munkád során.

Az ideális alkalmazott

A jó munkaerővel kapcsolatban minden cégnek mások a kritériumai, de az fontos, hogy tudj csapatban játszani, illetve együtt tudj működni a kollégákkal. Ennek jele a girlandos írásmód, amikor a betűk alsó ívvel kötődnek egymáshoz. Az együttműködésre képtelen ember írása balra dőlt, és szorosan vagy éppen teljesen kötetlenül írt betűket mutat. Nem mellőzhető a problémamegoldó képesség szempontja sem. Ennek egyértelmű jele, ha az írásod könnyen átlátható, rendezett.

A főnökök álmaiban szereplő alkalmazott ezen túlmenően nagyon precíz mind munkájában, mind a szabályok betartásában. Honnan tudhatod, hogy téged is ilyennek lát a munkaadód? Amennyiben írásod olvasható, a különböző betűket következetesen ugyanúgy írod, de változatosan kötöd össze őket, az hihetetlen precizitásodról árulkodik. Ezt a pontosságot tükrözik ékezeteid és áthúzásaid is, de folyóírásodba beolvadó kezdőbetűid szintén erről tanúskodnak.

Egy alkalmazott fontos tulajdonsága a megbízhatóság is. Mivel ez kényes kérdés, nem lehet az írásjeleid alapján kijelenteni, hogy megbízhatatlan vagy.

Inkább vannak arra utaló jelek, hogy kevésbé követed a szabályokat, vagy hajlasz rá, hogy a munka elé helyezz más dolgokat. Utóbbinak jól megfigyelhető jele, ha a kézírásod és az aláírásod feltűnően eltér egymástól, vagy ha a szignód olvashatatlan. Az önmagát titkolni akaró ember írására jellemző a túldíszítettség, és az is, ha sorai hullámoznak.

Az ambiciózus vezető

A vezetői hajlam jellemzői:

  • Nagy betűk, hangsúlyos kezdőbetűk.
  • Lendületes íráskép.
  • Magasan és határozottan áthúzott t betűk.
  • Nagy, határozott aláírás.
  • Jobbra elhelyezett szöveg, jobbra dőlő betűk.
  • Szabályosság.
  • Szögletek a hurkokban.

Természetesen az, hogy valakinek erős a dominanciaigénye, nem jelenti azt, hogy sikeres vezető is. Itt is több kérdés vetődik fel az optimális tulajdonságokat illetően, de a gyors döntéshozatal, a felelősségvállalás, a szervezőkészség, a kezdeményezésre való hajlam a fontos vonások közé tartozik.

Honnan tudja a főnököd, hogy belőled is sikeres vezető lehet? Ha nincs szókezdő és szóvégi vonal az írásodban, ha a szögletesség megjelenik a kötésmódodban és a hurkokban is, illetve, ha az írásod erős és stabil, nem ingadozó, akkor biztos lehet benne, hogy kiváló vezető válik belőled.

A jó vezető döntéseiért a felelősséget is vállalja, ennek jele a t betű egyenessége, a szabályos ékezet, valamint az, ha az aláírás nagymértékben hasonlít a szöveghez. További pozitívumként értékelhető írásjellemző, ha a szöveg átlátható, világos, szabályos, nem találhatóak benne díszítő elemek, egyik zóna sem domináns.

Miért dolgozol?

Az anyagiak hajszolása szinte természetessé vált napjainkban, de erős igényt jelez, ha domináns az alsó zóna, a hurkok hangsúlyosak. A szerzés és birtoklás betűi az s és a b, ezek nyomatékosítása, a szövegből való kitűnése is azt jelzi, hogy fontos számodra a pénz. Az a és o betű ovál részének kerekedése is az utóbbiakat erősíti. Ezzel szemben az önmegvalósítás igényét tükrözi a nagy kezdőbetű, a tér kihasználása, a baldőlésű és a lendületes írás.

Ezt is szeretjük