Gombászni indult a férfi, álomszép, több ezer éves kardot talált: 3 ősi kincs, amit gyanútlan emberek fedeztek fel

A szerencsés véletlennek köszönhető, hogy ezek az értékes, ősi kincsek emberi kézbe kerülhettek.

kard
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amikor az ember reggel felébred, soha nem tudhatja, milyen szerencse várja aznap: még az is előfordulhat, hogy jártában-keltében egy rendkívül értékes, ősi kincsre bukkan.

Lehetetlen? Mint ahogyan a következő történetek is bizonyítják, egyáltalán nem az: három olyan esetet mesélünk el, amely ékes bizonyítékot szolgáltat az állításra. Hétköznapi emberek, egyszerű hétköznapokon találtak rá több ezer éves értékekre.

Gombászni indult, ősi kardra lelt

Egy cseh férfit egy tavaszi napon ért utol a véletlen szerencse. Mivel ért a gombákhoz, és szívesen gyűjtögeti őket a házához közeli erdőben, eső után kosarat ragadott, hogy hódoljon természetkedvelő hobbijának. Olyan példányokra vadászott, amelyek a föld közvetlen közelében nőnek, így aztán a talajt pásztázva sétált a fák között. Egyszer csak egy fémdarabot pillantott meg, mely néhány kő közül kandikált ki. Óvatosan megpiszkálta a lábával, és rájött, hogy egy pengét talált, ami egy gyönyörűen díszített markolatú kard része volt. Kíváncsi lett.

b

Mivel már ránézésre sejthető volt, hogy régi darab, a férfi archeológusokhoz fordult. Vizsgálatok során megállapították, hogy értékes, bronzkori, 3300 éves tárgyról van szó, mely egykor valószínűleg fontos eszköz lehetett. A dekoratív, körökkel, félholdakkal és nyilakkal vésett kardot valószínűleg ceremóniákhoz használhatták egykor. A kard további érdekessége, hogy nem forrósításos módszerrel, hanem olvasztás és öntés útján készült, ami a kora jellemző technikája volt. A kíváncsi régészek lelkesedve lepték el a területet, hogy további kincsek után kutassanak.

A cikk az ajánló után folytatódik

Egy villanyszerelő szerencséje

Egy izraeli faluban, Arrabában történt a következő, ugyancsak elképesztő eset. Arrafelé sok nehezen járható út van. Egy villanyszerelő is éppen egy ilyenen próbált házhoz menni, amikor a hegygerincre kapaszkodva megmozdultak és legördültek a kövek a keze alatt. Egyszeriben régies kinézetű edények sokasága jelent meg a szabaddá váló részen, és egy rézpenge, ami egykor kés lehetett.

c

A villanyszerelő sebtében összeszedett minden darabot, és szakértői szemek elé tárta azokat: kiderült, hogy mintegy 4500 évesek, és sírból származó temetkezési tárgyak lehetnek. A sírt valószínűleg valamilyen géppel végzett munka hozhatta felszínre. A régészek érdeklődéssel fordultak a terület felé, melyről korábban nem is sejtették, hogy ősi temetkezési helyet rejthet.

Kertészkedett, római villát talált

Az utolsó történetben illetékes férfi időtlen időkön át úgy élt londoni házában, hogy fogalma sem volt arról, hogy a hátsó kertjében egy római villa van. Nem véletlenül, hiszen az 1800 esztendős épület falaiból már csak romok maradtak, és azok is a talaj rejtekében.

a

Unokáinak szeretett volna világítást telepíteni a hátsó kertbe, hogy zavartalanul pingpongozhassanak, ezért szerszámot ragadott, és dolgozni kezdett. Ásója kisvártatva valami keménybe ütközött: mint később kiderült, egy érintetlen római mozaik volt az.

A helyi archeológiai intézet emberei megvizsgálták, amit talált, majd felmérvén a terepet, ásatást szerveztek. A hátsó kert teljes feltárása során rábukkantak a római, i. sz. 175-220 táján épült villa egykori falaira. Ezenkívül egy kő gyermekkoporsót is találtak, illetve pénzérmék, brossok és osztrigahéjak is kerültek elő. A szakértők feltételezése szerint a villát egykor egy tehetős család lakhatta.

Meglepetés az új otthonban

A következő cikkben olyan szerencsések történetét ismerheted meg, akik frissen szerzett ingatlanukban találtak értékes kincsekre.

Ezt is szeretjük