Ki volt a titokzatos, kalapos férfi Van Gogh festményén? 8 igaz történet, amiről a művész képei mesélnek
Vincent van Gogh egyedi stílusú képeinek történetét érdemes megismerni.

covfoto
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

1853. március 30-án született Hollandiában, Groot-Zundertben, hat testvér közül az elsőként. Első olyan rajzait, melyek megcsillantották tehetségét, 1862-ben készítette, ez a Kutya volt és A falra mászó macska.

Zevenbergenben vett rajzórákat. Idővel teológus akart lenni, apja után. Betegápolóként és oktatóként dolgozott, ám bármit is csinált, szabadidejében mindig rajzolt. Első műtermét Hágában rendezte be, ekkor már festészeti tanulmányokat folytatott, ahogyan később Párizsban is. Ott ismerkedett meg Toulouse-Lautreckkel. A szép színek és fények reményében Arles-ba költözött, ahol magányosnak érezte magát, így Paul Gaugent is maga után invitálta. Idegi problémái lettek, egy Gaugennel folytatott vita után levágta a bal fülét. Elmegyógyintézetbe, majd betegsége miatt szanatóriumba került.1890-ben hunyt el, utolsó kívánságára napraforgókkal vették körül a ravatalát.

A Van Gogh-képek története

Érdemes a posztimpresszionista művész alakjához és életéhez festményein keresztül egy lépéssel közelebb lépni. Nyolc kép igaz története sokat segít ebben.

Ezt is szeretjük