A középkorban még ittak unikornisszarvból, legalábbis azt hitték: de mit reméltek tőle?
A középkorban és a reneszánsz időkben valóban hittek az unikornisok létezésében, és különleges erőt tulajdonítottak szarvuknak.

unikornis
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha bemegyünk egy játéküzletbe, egy papírboltba vagy egy ruhabutikba, szinte biztos, hogy unikornisos holmik tömkelegét fogjuk találni: ezek a fantázialények napjainkban kicsik és nagyok kedvencei egyaránt.

A történelem során ez a jelenség nem először fordul elő - igaz, a középkori és reneszánsz időkre jellemző, irányukban tanúsított rajongás más természetű volt, mint napjaink unikornisimádata. Akkoriban az egyszarvúk szimbolikus jelentőségűek voltak, és az emberek misztikus, természetfeletti erővel ruházták fel őket. Méregdrága unikornisszarvakat vásároltak és ajándékoztak egymásnak, és ittak belőle, mert úgy hitték, ezek a mágikus tárgyak gyógyulást, egészséget és védelmet nyújtanak nekik.

Honnan vették a szarvakat?

Jogos kérdésként merül fel, honnan vehették a szarvakat, ha az unikornisok a valóságban nem létező lények. A hiedelem hátterében egy csalafinta húzás bújt meg: ismerkedj meg a szimbólummal, és a köré épülő jókora szemfényvesztéssel, mellyel évszázadokon át lóvá tették az embereket.

Képek: Getty Images, wikipedia.org.

Ezt is szeretjük