Új szerelmet hozhat a holdfogyatkozás
Nézd meg, mit tartogatnak az égi események
Ekkor várhatók az évben változást hozó kozmikus lökések.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A halogatás az emberi létezés alapvető tartozéka. Bizonyos mértékig mindenkire jellemző, hogy igyekszik elkerülni a fájdalmas vagy legalábbis annak tűnő változással járó kockázatokat, és inkább megmarad a saját komfortzónájában. Ilyenkor hiába gondolja azt, hogy készen áll a továbblépésre, legyen az akár egy új szerelem, valójában semmit nem tesz a megvalósításért. Ezért nem árt néha egy-két kozmikus lökés, mely kibillentheti az embert a megszokottból, és cselekvésre sarkallja.

A nap- és holdfogyatkozások épp ilyen hatással bírnak, és úgy működnek, mint a változások ügynökei. Évente négy-hat alkalommal jelentkeznek, és nemritkán fenekestül felforgatják az életünket. Ilyenkor sokan kivetkőznek magukból, vagy kaotikusnak látják a körülöttük zajló eseményeket.

A fogyatkozások, ahogy kisebb mértékben a fogyó Hold is, alkalmas időszakok arra, hogy megtörj egy zavaró szokást, illetve kilépj egy gátló viselkedésmintából. A fogyatkozás után azonban érdemes várnod egy kicsit, míg lecsendesednek a felforgató energiák. Nézd meg, mit tartogatnak számodra 2012 fogyatkozásai, és tervezd meg, milyen lépéseket akarsz tenni a változás érdekében.

Holdfogyatkozás

Holdfogyatkozás idején a Föld pontosan a Hold és a Nap között van, a Hold a Föld árnyékába kerül, és ez alatt az idő alatt te is vethetsz egy pillantást arra a személyiségrészedre, amit Jung árnyéknak nevezett. Ez tartalmazza azokat a tulajdonságaidat, melyekről nem szívesen veszel tudomást egyébként, talán a létezésüket is letagadnád, ezért a velük való találkozás sokkoló is lehet. Amíg nem nézel szembe velük, gyengítenek, ha viszont elfogadod őket a saját részedként, hatalmas erőre tehetsz szert általuk, és felfedezheted, merre vezet a fejlődésed útja.

Ezek a napok alkalmasak arra, hogy elhárítsd az akadályokat a szíved vágyának útjából, és kitisztítsd a hozzád vezető utat a nagy Ő előtt. Ebben az évben június 4-én és november 28-án lesz holdfogyatkozás, érdemes észben tartanod az időpontokat.

Napfogyatkozás

2012-ben május 20-án lesz gyűrűs napfogyatkozás, mely a Csendes-óceán és Észak-Amerika felett látható majd, november 13-án pedig teljes napfogyatkozás lesz Ausztrália és Dél-Amerika felett. Bár tőlünk nem látszanak ezek az események, a spirituális hatásuk érzékelhető.

Napfogyatkozás alatt a Napot kitakarja a Hold a Föld előtt, mintegy lekapcsolva a lámpát. Ilyenkor az ember arra kényszerül, hogy azzal foglalkozzon, ami közvetlenül előtte van, vagyis az orra elé nézzen, és a közvetlenül előtte zajló eseményekre szűkítse a perspektíváját. Így olyan dolgokat vehetsz észre, melyek kéznyújtásnyira vannak tőled, csak eddig nem figyeltél rájuk, illetve konkrét lépéseket tehetsz egy fontos ügy megvalósításáért, ahelyett, hogy csak álmodoznál róla.

Ezt is szeretjük