Tudd meg, mi a karmikus terhed
Sorsszerű események az életedben
A karma bolygója megmutatja, milyen törvényszerűségek fedezhetők fel a sorsodban.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A Szaturnusz, a karma bolygója, születési horoszkópodban kisebb-nagyobb akadályokat gördít késztetéseid, vágyaid megvalósítása elé. Ezeket az akadályokat lehet, hogy egy ideig karmikus teherként fogadod, de később felismerheted bennük a fejlődésedet szolgáló útmutatást.

Nézd meg, hogyan hat a Szaturnusz a csillagjegyedre, és megtudhatod belőle, hogy milyen sorsszerű akadályokkal szembesülhetsz életed során, és milyen megoldandó feladatokkal kell foglakoznod. Ugyanakkor azt is elárulja,  hogyan viszonyulhatsz helyesen a karmikus feladatodhoz!

Szaturnusz számláló

Számold ki, hol áll a Szaturnuszod, és olvasd el az elemzést!

Mikor születtél?
(év - hónap - nap)

Eredmény:

Szaturnusz a Kosban

Hatalmas energiáid kitörni vágynak, tekintet nélkül az esetleges veszteségekre vagy az okozott rombolásra. Ilyenkor úgy tűnik, mintha szinte vakon cselekednél, a gondolatok kontrollja nélkül. Ezt az ellenőrzés nélküli energiaáramlást úgy akadályozza a Szaturnusz, hogy beleavatkozik a cselekedeteidbe - mégpedig gyakran még azelőtt, hogy egyáltalán sor kerülne rájuk. Egyrészt megbéníthatja a tettre készülő energiákat még a cselekvés kezdeténél, amitől a tehetetlenség érzésével szembesülhetsz. Ennek az akadálynak a másik oldala az, amikor fékezhetetlen energiáid nem képesek elérni céljukat.

Szaturnusz a Bikában

Hajlamos lehetsz túl nagy jelentőséget tulajdonítani a birtoklásnak, és lehet, hogy ettől érzed saját magadat is valóságosnak. Ennek az a hátránya, hogy életed minden szereplője - és mindenki más - csak külső objektummá válik, afféle díszletté. Előfordulhat, hogy megfeledkezel arról, hogy a többi ember is önálló egyéniséggel rendelkező lény. Ezért a Szaturnusz elhatározza, hogy szembesít azzal a ténnyel, hogy csillogó látszatokért adod oda a lelked egy darabját. A Szaturnusz leckéin keresztül azt kell megtanulnod, hogy másokért is képes legyél önzetlenül cselekedni.

Szaturnusz az Ikrekben

Talán túlságosan kicsinek és jelentéktelennek érzed magad, ezért inkább szerepet játszol, hogy észrevetesd magad. Lehet, hogy verseket írsz, netán a színészmesterségben igyekszel bizonyítani. Mindezzel nincs is semmi baj, amíg őszintén műveled, és nem válik kérkedéssé. Amint üres villogásba fordulna a játék, a kegyetlen Szaturnusz lerántja a leplet a szerepről. Ilyenkor előfordulhat, hogy kudarcot vallasz - például elfelejted a szerepedet, vagy nem jut eszedbe az elmesélt vicc poénja. A Szaturnusz azt akarja megértetni veled, hogy vállalj felelősséget a történeteidért, mindazért, amit elmondasz vagy előadsz másoknak.

Szaturnusz a Rákban

Gyakran előfordul, hogy megsebzett kisgyereknek érzed magad, és épp ezért akarsz segíteni a világ összes megsebzett kisgyermekén. Viszont, mivel továbbra is hordozod a sebeid, tartós és kemény páncélt növesztettél magadra, hogy megóvjon a további fájdalmaktól. Páncélod abban is akadályoz, hogy kifejezd az érzéseidet. Lényed legmélyébe zárva talán még mindig haragot hordozol. Előfordulhat, hogy még mindig élénken él benned az, hogy mi mindennel bántottak meg a szüleid. A Szaturnusz arra tanít, hogy hagyd abba a hibáztatásukat, mert addig nem tudsz továbblépni.

Szaturnusz az Oroszlánban

Oroszlánként számodra az ego jelenti a hajtóművet, mely mozgásban tart. Féktelenség jellemezhet abban, ahogy egyre feljebb és feljebb akarsz jutni. Nem is találnád meg magadban a határokat, ha nem fékezne a Szaturnusz azzal, hogy azt sugallja: felejtsd el, amit tenni akarsz, mert sokkal fontosabb az, amit tenned kell. Ez a hozzáállás tanít arra, hogy megtanuld viselni a terheidet akkor is, ha az egyéni vágyaid emiatt háttérbe szorulnak - és mindezt úgy, hogy közben nem érzed rosszul magad. E küzdelem a jegy bizonyos szülöttei számára akkor ér véget, ha békét kötnek az édesapjukkal.

Szaturnusz a Szűzben

Szűzként azt tartod szem előtt, hogy gondoskodj arról, hogy se te, se a környezetedben élők ne veszítsék el a talajt a lábuk alól. Nem hozol világra gyerekeket, akiket nem tudsz ellátni, és nem vásárolsz olyan autót, melynek nem tudod fizetni a részleteit. Ám környezeted kevésbé racionális tagjai mindezt túlzott szigorként élik meg. A Szaturnusz gondoskodik arról, hogy keménységed miatt könnyen környezeted céltáblájává válhass. Ugyanakkor a Szaturnusz ezzel oldani is igyekszik aggodalmaskodásod, mely túlzott merevséghez vezetne.

Szaturnusz a Mérlegben

A Mérleg belső világában egy párkapcsolat-személy él. Ennek a belső személynek a képét vetíted ki a külvilágra, mintha egyfajta körözést folytatnál. Azokhoz az emberekhez vonzódsz, akik megfelelnek a képnek, de nem sokkal azután, hogy szorosabbra fűztétek a szálakat, kiderül, hogy mégsem olyan tökéletes a másik. Ekkor valamelyik fél mielőbb szeretne továbblépni, és megfeledkezni az egészről, de a Szaturnusz különféle kötelezettségek formájában már gondoskodott arról, hogy ez ne történhessen meg. Egészen addig, amíg nem tisztelitek és nem értékelitek a régi kapcsolatotokat, nem tudtok újat kezdeni.

Szaturnusz a Skorpióban

A Skorpió jegyében könnyen elszaladhat veled a ló: lehet, hogy egyszer csak nem teremtménynek, hanem teremtőnek érzed magad. Előfordulhat, hogy egyszerűen tökéletlennek látod a teremtést, melyet korrigálni akarsz. Ennek a látásmódnak a jó oldala, hogy termékenyen képes vagy segíteni a fejlődést. Akkor lehet baj, ha más embereket is ily módon akarsz korrigálni - azok, akiket ki akarsz javítani, könnyen ellened fordulhatnak. A Szaturnusz arra tanít, hogy észrevedd, mi az, ami a te hatásköröd lehet, illetve mi az, ami nem. Ellenkező esetben a saját elképzeléseid börtönében találhatod magad.

Szaturnusz a Nyilasban

Nyilasként talán hajlamos vagy arról szónokolni, hogy milyen bűnt követnek el mások vagy hogyan kellene élniük - miközben nem nézel körül a saját házad táján, hogy vajon neked hogyan sikerül megvalósítanod mindezt. Hosszú utat kell megtenned a külvilágban, mire felismered, mindabban, amit kivetítesz, a saját belső világod tükröződik. Így válhatsz majd olyan keresővé, akit a saját belső világa foglalkoztat. A Szaturnusz hatására szembe kell nézned azzal, hogy hiába hitted azt, messzire jutottál, csak a mókuskereket forgattad. Amikor erre rájössz - akkor kezdődik igazi spirituális fejlődésed.

Szaturnusz a Bakban

A Szaturnusz itt a saját házában áll, így azt követeli tőled, hogy vállalj felelősséget az élet törvényeiért. Ez gyakran úgy jelenik meg, mintha magad akarnád megtestesíteni a felsőbb törvényeket is. A saját életedben és mások életében is szigorú szabályokat igyekszel bevezetni. De környezeted heves ellenállásba ütközhetsz emiatt, ami erős önsajnálatot idézhet elő benned. Ilyenkor jönnek a "Miért pont én", "Miért velem történik ez" kezdetű panaszok. A Szaturnusz arra tanít, hogy elfogadd a sorsod és azt, hogy nem mindig te írod a törvényeit. Jobb, ha átengeded magad a vezetésnek, mint hogyha irányítani akarnál.

Szaturnusz a Vízöntőben

A Vízöntő jegye az elszakadás és oldás témakörét írja le. Vízöntőként így fontos feladatod a családtól való elszakadás, akár önként, akár a Szaturnusz nyomására teszed. A Vízöntő hajlamos fenntartásokkal kezelni a hagyományos kapcsolatokat, akár családi, akár párkapcsolati kötelékekről van szó. Míg a Vízöntő általában a fejlődési vágyat jelképezi, addig a Vízöntőben álló Szaturnusz ezt fejlődési kényszerré változtatja. Karmikus feladatod, melyet akkor élhetsz meg teherként, ha ellenállsz neki, az, hogy a gyermeki függőséget és egyúttal a biztonságot is hátrahagyva rálépj a valódi szabadság útjára.

Szaturnusz a Halakban

A Halakat gyakran valami ismeretlen eredetű hiányérzet vagy lelkiismeret-furdalás kísérti. A Szaturnusz itt nem okokat vagy vétkeseket keres, hanem azt üzeni a Halaknak: hiányzik valaki, akiről neked kell gondoskodnod. Ezért a Halak hajlamos magára venni a szerencsétlenek és kitagadottak sorsát. Mindegy, hogy te magad részt vettél-e a kitagadásban, tudattalanul is hajlamos vagy felelősséget vállalni, esetleg magadat is elesettnek érezni egy fel nem ismert azonosulás miatt. Ezért a feladatod, hogy legalábbis saját őseid szellemének megadd az őket megillető helyet.

Cikkünk Peter Orban Az asztrológia tankönyve című könyve alapján készült.

OLVASD EL EZT IS!

ferfi no sal
  • boldogság
  • szaturnusz

Szaturnusz-horoszkóp

lampabolt
  • szerelem
  • szaturnusz

Szerelmi karmahoroszkóp

bajos szoke
  • szerelem
  • szaturnusz

Karmikus kapcsolat

Ezt is szeretjük