Vezető vagy befogadó vagy?
Személyes trigramod és jellemed
A ji csing trigramjai nemcsak jövődről üzennek. Szimbólumod személyiséged férfi és női oldaláról is sokat elárul.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Ji Csing nyolc trigramja magába foglalja az alapvető emberi tulajdonságokat. A három vízszintes vonalból álló jelek mindegyike kötődik egy-egy természeti elemhez, ezen kívül azonban azt is megmutatja, hogy személyiségedben a jin vagy a jang ereje mutatkozik meg nagyobb mértékben.

Személyes trigramodat születési éved határozza meg, kattints ide, hogy megtudd, melyik tartozik hozzád!

Csien, az alkotó

A Csien három töretlen vonalból áll, ami jang jelleget kölcsönöz személyiségednek. Alapvetően tehát uralkodó, férfias jellem vagy. Az energiát, a határozottságot, a folyamatosságot és a kitartást képviseled: szeretteid bármikor számíthatnak rád, vezető egyéniség lévén tökéletesen a kezedben tartod a dolgok irányítását. Alapvető elemed az ég, ami nagyratörő vágyaidat jelképezi. Azonban nemcsak az üzleti életben, a szerelemben is sokat akarsz, aminek nem egyszerű megfelelni. A környezetedben élők számára te diktálod az iramot, elvárod, hogy mindenki hozzád igazodjon.

Kun, a befogadó

A Kun három egymás alatti, megszakított jin vonalból áll. A tiszta női energiáknak köszönhetően rendkívül ellenállhatatlan vonzerővel bírsz, azonban a ragaszkodó, anyai érzelmek is nagymértékben befolyással vannak életedre. Szoros kapcsolatokra van szükséged mind magánéleti, mind szakmai téren, ugyanis az élet fontos döntéseit illetően szereted kikérni mások véleményét. Engedelmes és megbízható jellem vagy, alapvető elemed a föld: az otthon, a biztonság és a hagyomány szimbóluma.

Csen, az ébredő

A Csen két megszakított jin vonalból, és alattuk egy folytonos jang vonalból tevődik össze. A változó erők hatására személyiségedet alapvetően a fejlődés határozza meg: mindig keresed a tökéletesedés útját. A tanulás nagy fontossággal bír számodra, minél több tudást szeretnél magadba szívni, hogy alaposan ismerhesd az életet. Heves tudásszomjad a mennydörgés erejével bír, alapvető elemed pedig az egyre növekvő gyökerű fa. A biztonságot és megbízhatóságot túlsúlyban lévő női jegyeidből meríted, míg a változékonyság és haladás iránti vágyat a jang erejének köszönheted.

Szun, a lágy

A Szun jelét két folyamatos vonal, illetve alattuk egy megszakított vonal hármas együttese alkotja. Jellemedben több jang jegy van, mint jin, azonban a női és férfi oldal ilyen arányú keveredése roppant hatékony, erős személyiséggé tesz. Fontos számodra az egészség, azonban a fizikai erővel szemben előnyben részesíted a lelki energiákat. Érzékeny jellem vagy, sokat adsz mások véleményére, de szilárd belső erődnek köszönhetően végül azon az úton haladsz tovább, amit te helyesnek vélsz. Visszafogott, mégis határozott egyéniség vagy.

Kan, a mérhetetlen mély

A Kan töretlen jang vonala két megszakított jin vonal között fekszik. A kiegyensúlyozatlan erők hatására lendületes, ám rendkívül becsvágyó személyiség vagy. Céljaid elérése érdekében keményen dolgozol, de a tisztességtelen eszközöktől sem riadsz vissza. Az embereket nem kommunikációs képességeiddel, hanem ügyeskedésekkel és praktikákkal próbálod meg a magad oldalára állítani, aminek eredménye az, hogy minden, amit az életben elérsz, rendkívül rövid életű lesz. Elemed a változékony víz: mindig megtalálod a legegyszerűbb utat, még ha az nem is a legrövidebb.

Li, a ragaszkodás

Ebben a trigramban két jang vonal fog közre egy jin vonalat. Ezen erők hatására személyiséged áradó és erőteljes. Vidám alaptermészetednek köszönhetően mindig a társaság középpontjában vagy, környezeted pedig csodál szépségedért. Melegszívű, adakozó jellem vagy: szakmai téren nem jellemez céltudatos előretörés, inkább mások megsegítéséből meríted sikerélményeidet. Természeti elemed a tűz, ez uralja magánéletedet. Hihetetlen energiádnak köszönhetően mégis te vagy az, aki a kezedben tartod a kapcsolat irányítását.

Ken, a nyugton maradás

A Ken egy jang vonal alatt két jin vonalból áll. Fiatalos energiákkal ruház fel ez a jegy, ami állhatatossággal és szilárd jellemmel párosul. Ennek köszönhetően céltudatos, ám megbízható ember vagy. Fontos számodra a pontosság és az előrehaladás, de mindig tisztességes, erkölcsös eszközökkel dolgozol céljaid elérésén. Az emberi kapcsolatokat előnyben részesíted a szakmával szemben: érzékeny, figyelő jellem vagy, aminek köszönhetően könnyen kiismersz másokat. Természeti elemed a szilárd és tiszteletet parancsoló hegy.

Tui, az örömteli

A Tui trigram legfelső vonala megszakított jin vonal, alatta két töretlen jang vonallal. A felszínen húzódó női energiák hatására érzelmes, merengő jellem vagy, azonban a mélyben férfias tulajdonságok határoznak meg. Hajlamos vagy hajszolni az élvezeteket, a teljes megelégedést azonban soha nem éred el. A testi és a lelki örömök egyaránt fontosak számodra, párkapcsolatban mégis hajlamos vagy a gyönyör hajszolására. Természeti elemed a tó, vagyis a törtető víz tulajdonságaidat a higgadt föld tartja kordában.

Richard Webster
101 feng shui tipp

Hogyan alakíthatod át otthonodat a boldogság és a jólét mágnesévé? Elég, ha egyszerű módosításokkal kiaknázod, és hasznodra fordítod az egyetemes életerő, a CHI üdvös hatásait. A helyiség átrendezése, egy-egy szélcsengő, egy cserepes növény a hálószobában erősítheti, és otthonodban tarthatja a pozitív energiát. Egészséges és elégedett leszel, ha megfogadod az elévülhetetlen, ősi bölcsességen alapuló feng shui 101 tanácsát!

Kiadja: Édesvíz Kiadó
Ára: 1690 Ft

Felkeltette az érdeklődésed a könyv? Kattints ide, és rendeld meg! »

OLVASD EL EZT IS!

no kez
  • személyiség
  • életfeladat

Miért születtél a világra?

Ezt is szeretjük