A torokcsakra betegségei
Asztma, tüdőbaj
Ha szeretnéd megőrizni egészségedet, ne csak a testedre figyelj! Tested energiaközpontjai számos betegségről árulkodnak.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A hét csakra speciális hely testeden, ahol különösen érezheted az energiákat, illetve, ahol felveszed és feldolgozod a külvilág impulzusait. A csakrák tested erőközpontjai, melyek olyan összefüggő rendszert alkotnak, mint a naprendszerünk.

A hét csakra hét archetipikus tudati állapotnak is megfelel, amelyek szorosan kötődnek az emberi test bizonyos helyeihez. Ezek a testi helyek és a tudatállapot kommunikálnak egymással, így az elnyomott érzések feszültség formájában a test meghatározott területein jelennek meg. Így például a félelem a nyakban összpontosul, az együttérzés pedig a szívcsakrában.

A hét csakra elhelyezkedése

Gyökércsakra: energiáját a gerincoszlop végén, a farokcsontnál érzékelheted.
Szexcsakra: energiáját a keresztcsontnál érzékelheted.
Köldökcsakra: a köldök fölött vagy alatt tapasztalható energia.
Szívcsakra: a mellkas közepén, a szív, de leginkább a harmadik mellkasi csigolya magasságában lehet érzékelni.
Torokcsakra: energiáját a legtöbben a torkuk alján érzékelik, ahol a kulcscsont kezdődik.
Homlokcsakra: a harmadik szem energiáját leginkább a szemöldökök között érzékelheted.
Koronacsakra: ennek a csakrának a legnehezebb érzékelni az energiáját, mely a koponya közepén, a kutacsoknál található.

A torokcsakra

A torokcsakra nemcsak a beszéd és a kommunikáció központja, hanem a hallásé is. Itt hallod a külső és a belső hangokat egyaránt, és el tudod dönteni, hogy mit kívánnak tőled, valamint azt is tisztán kifejezheted, amit te vársz el a külvilágtól. Meg kell tanulnod őszintén kommunikálni, még akkor is, ha félsz a következményektől. A torokcsakra egyik fő gyakorlata a hallgatás, hiszen csak akkor tudsz őszintén kommunikálni, ha meghallgatod önmagad, amihez csendre van szükséged. Aki keveset beszél, az gyakran erősíti ezáltal a torokcsakráját.

A torokcsakra összefügg még az éhséggel és szomjúsággal is. Itt arról a vágyról van szó, hogy evéssel és tudással töltsd meg magad, valamint olyan dolgokkal, amelyek kitöltik a belső ürességet. Nem szabad visszatartanod fontos gondolataidat, mert a ki nem mondott dolgok súlyosabb esetben éjjeli fogcsikorgatásban is megnyilvánulnak. E csakra gyakorlatai közé tartozik, hogy kiöntsd lelked barátaidnak. Ha nincs jó barátod, akkor az első feladat, hogy szerezz!

Ápold a torokcsakrád!

 • Énekelj, olvass hangosan, és mesélj másoknak.
 • Fejezd ki érzéseidet.
 • Vezess naplót.
 • Hordj gyakran világoskék ruhát.
 • Aludj világoskék ágyneműben.
 • Böjtölj.
 • Kiabálj terápiás céllal.

A torokcsakra betegségei

A torokcsakra betegségei szinte mindig a beszédproblémákban jelentkeznek. A köhögés, a torokfájdalom és a rekedtség mindig akadályozza a beszédet, ezért a torokcsakra betegségei arra irányítanak, hogy maradj kicsit csendben. Nyugati kultúránkban sok energiát vesztünk a meggondolatlan beszéddel. Szinte mindig beszélünk, és ez elvonja a torokcsakra energiáit egészen addig, amíg a tipikus megfázásos betegségek véget nem vetnek ennek.
A torokcsakra problémái gyakran abból származnak, hogy olyan érzelmi impulzusokat nyomsz el magadban, amelyek kiabálásra, zokogásra, sírásra vagy dühöngésre indítanak. Az elnyomott érzések pedig elzárják a torokcsakra energiáját.

Fizikai megbetegedések

 • Asztma: nincs elég tered az önkifejezésre, vagy gyakran nem értenek meg. Az asztmarohamokkal felhívod önmagadra a figyelmet, és így próbálsz meg kommunikálni a környezeteddel. Az asztma azzal a szabadsággal függ össze, amelyre az önkifejezéshez szükséged van.
 • Bronchitis: dohányosoknál gyakori. Sokan azért dohányoznak, hogy elnyomják a beszédet. Egy másik lehetséges lelki ok, ha bronchitised van, hogy szeretnéd elmondani a véleményed, de nem mered, így a köhögésbe menekülsz.
 • Fülzúgás: nem akarod meghallani belső hangodat. Ez tipikus torokcsakra-probléma.
 • Mandulagyulladás: e betegség tanulási feladata, hogy egyértelműen jelezd, mit fogadsz el, és mit nem. A gyulladás mindig azt jelenti, hogy problémáid vannak agresszióiddal.
 • Megfázás: a köhögéssel és náthával együttjáró megfázás arra utal, hogy túl sokat adtál ki magadból, lelkileg kiürültél. A megfázás nyugalomra kényszerít, ezért ezt a betegséget sokszor arra használhatod, hogy kipihend magad, és semmit ne csinálj.
 • Nyakfájdalmak: sokszor a ki nem mondott gondolatok, érzések, vagy azok a félelmek okozzák, amelyek nyomasztanak.
 • Pajzsmirigyproblémák: az alulműködés a változásokkal szembeni lustaságodat, ellenállásodat jelzi. A túlműködés viszont azt mutatja, hogy egyszerre akarsz túl sok mindent tenni, és nem tudod kiválasztani a valóban megfelelő módot. Meg kell tehát határozni a határaidat.

 • Sklerosis multiplex: az érzelmek kifejezésének állandó visszafojtása okozza, különösen a frusztrációk és negatív érzések elhallgatása.
 • Szájszag: a gyomorból ered, és rossz emésztésre utal. Feladatát tekintve távolságot teremt. Meg kell vizsgálnod, hogy szükséged van-e erre a távolságra, vagy sem. Azt is kérdezd meg magadtól, hogy kit akarsz távol tartani.
 • Tüdőproblémák: a szabadság és a kommunikáció témáira utalnak. Ha úgy érzed, hogy korlátozva vagy, nincs elég szabadságod, akkor ez hosszútávon károsítja a torokcsakrádat, ami később azt eredményezi, hogy a tüdők nem kapnak elég életenergiát.

Cikkünk alapja Klausbernd Vollmar:
A csakrák című könyve

A csakrákról, betegségeikről és kezelésükről részletesen olvashatsz ebben a nagyszerű könyvben. Segít lehetőségeid jobb kihasználásában és életed értelmének teljesebb felismerésében. A könyvben található, otthon végezhető gyakorlatokkal megoldhatod problémáidat, és részletes, átfogó képet kapsz a csakrákról is. Kiváló gyakorlati kézikönyv mindazok számára, akik betegségeikkel és problémáikkal szeretnének végérvényesen leszámolni, és szívesen változtatnak életmódjukon a boldog és egészséges életért.

Kiadó: Bioenergetic
Ár: 1.600,-
A könyvet itt rendelheted meg »

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük