A legtöbb ember meglepődik, mikor megtudja az igazságot: 8 állat, amiről nem gondolnád, de tojással szaporodik
Nemcsak a madarak szaporodnak tojással, de hüllők és emlősök is.

GettyImages-533943837
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mely élőlények szaporodnak tojással? - hangozhatna el a kérdés egy általános iskolai természetismeret-órán. A gyerekek pedig bizonyosan azt válaszolnák, hogy a madarak.

Még a felnőttek is hasonló megfejtést mondanának, ám aki egy kicsit alaposabban is elgondolkodik, már tudja, hogy a madarak nem az egyetlen osztály az élővilágban, amely tojásokat rak. Ami azt illeti, bizonyos emlősök is ilyen módon szaporodnak, de kikelt utódaikat emlőik segítségével táplálják. Érdekes, hogy a halak között is akad, amelyik tojással szaporodik, sőt még a madarak sorában is találni olyat, amelyik messze nem hordozza a többi tollas külső vonásait, mégis tojással szaporodik.

8 állat, ami meglepő módon tojásokat rak

A következő képeken az élővilág azon állatai közül mutatunk nyolcat, melyekről sokan nem is gondolnák, de tojásrakó élőlények.

Együtt a bánat és a feldolgozás útján a februári Femina Klubban!

Szily Nóra vendége ezúttal Singer Magdolna gyásztanácsadó lesz, akivel azokra a nehéz kérdésekre keresik a válaszokat, melyek a gyászolót és a távozót egyaránt segítik abban, hogy békére leljenek. Hogyan birkózhat meg az itt maradó a hiányérzettel, a bűntudattal és a fájdalommal? Fel lehet-e készülni szeretteink halálára? Meddig tart a gyász? Többek között ezekre is választ kapunk majd.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, kattints ide a vásárlásért!

Időpont: 2022. február 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük