Titokban érintkezel a szellemvilággal? 3 jel, hogy médium lehetsz
Sokan rendelkeznek különleges pszichikai képességekkel, amelyeknek nem tulajdonítanak jelentőséget.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amikor meghallod a telefoncsengést, máris tudod, ki van a vonal túlsó végén? Olyasmit is tudsz másokról, amit sosem meséltek neked? Szeretsz ódon épületekben sétálgatni, mert erős megérzéseid vannak a valaha ott élt emberekről? Talán neked is vannak médiumi képességeid, csak épp nem tudsz róluk. 

Ezeket a képességeket talán nem tartod sokra, legyintesz rájuk, vagy elnyomják őket a külvilág erősebb ingerei. Pedig mindegyik egy-egy pszichikai képesség, melyet a médiumok is használnak.

A pszichikai képességek négy fő kategóriába sorolhatók. A legtöbb emberhez a négyből csak kettő áll igazán közel. A képességek között azonban nincs rangbéli különbség, egyik sem magasabb rendű a másiknál.

Szellemeket látsz?

Ha valaki szellemeket lát, akkor előfordulhat, hogy hallucinál, de nem kizárt, hogy rendelkezik a tisztánlátás képességével. A kettőt nem könnyű megkülönböztetni egymástól, de a tisztánlátók általában más pszichikai képességekkel is rendelkeznek, például pontos megérzésekkel vagy tisztánhallással, és ki lehet zárni esetükben a mentális betegségeket. A tisztánlátók képesek érzékelni szellemi entitásokat úgy, mintha azok fizikai lények lennének, akik előttük állnak, vagy úgy, hogy lelki szemeikkel látják őket, mint egy mentális képernyőn.

Általában azonban nem könnyű tisztánlátóként sem üzenetet kapni a szellemvilágból, sok gyakorlásra van szükség ahhoz, hogy valaki meg tudja fejteni a rejtjeles információkat.

A szellemek gyakran kommunikálnak szimbólumokkal, melynek megértése időbe kerül, illetve nagy beleérző képességet igényel.

Furcsa hangok

Az tisztánhallás képességével rendelkező személyek a szellemek által keltett hangokat vagy zajokat képesek érzékelni, akár belső hangként, akár kívülről jövő ingerként. Olyan, mintha hallanál valamit, és bár úgy tűnik, a hangok forrása rajtad kívül van, mások mégsem hallják. Ilyenkor a médium ráhangolódik egy olyan vibrációs sávra, amelyet az emberek többsége nem érzékel, de az állatok, például a kutyák érzékenyek rá. Egy tisztánhalló üzenet többféle alakban érkezhet. Talán beszédre, éneklésre vagy suttogásra ébredsz éjszaka, vagy zeneszó hallatszik valahonnan. Természetesen, mielőtt minden furcsa zajt tisztánhallásnak minősítenél, győződj meg róla, hogy nincs-e valamilyen hétköznapi magyarázat a jelenségre.

Érzések a semmiből

A tisztánérzés képessége szintén jellemző a médiumokra, azt jelenti, hogy képes vagy egy szobába lépve annak atmoszférájára ráhangolódni, vagy felismerni és átérezni mások érzelmi vagy fizikai problémáit, éppen úgy, mintha a sajátjaid volnának. A gyógyítók is gyakran rendelkeznek ezzel a képességgel. A tisztánérző médium átveszi a szellem által küldött testi érzeteket is. Ha rendelkezel ezzel a képességgel, előfordulhat, hogy egy helyiségben úgy érzed, mintha valaki figyelne, pedig egyedül vagy.

Tisztántudás

Létezik még egy pszichikai képesség, amely a négy közül a legkevésbé ismert. Aki ezzel bír, anélkül rendelkezik információval, helytálló, kiforrott gondolatmenettel egy szaktudást igénylő, bonyolult problémáról, hogy mindezt bárkitől hallotta volna.

Bár számos embernek van valamilyen pszichikai képessége, ha nem foglalkozik vele, az nem válik médiumi képességgé. Nem kevés gyakorlást igényel, míg valaki használhatóvá fejleszti ezeket a képességeket - különösen alkalmas erre a meditáció. Az egyik legjobb módja a tisztánlátó képességek fejlesztésének a vizuális meditáció, amikor lelki szemeid elé belső képet vetítesz. Összeállíthatsz saját meditációt, vásárolhatsz CD-t, de csatlakozhatsz egy önfejlesztő csoporthoz is.

Te tapasztaltál már furcsa jelenségeket, melyek a szellemvilág üzenetei lehetnek?

Cikkünk megírásában Jane Suthers A spiritualitás bibliája című könyve segített.

Ebből a rendkívül részletes könyvből átfogó képet kaphatsz a pszichikai képességekről. Lemérheted, hogy okkult erőid mennyire aktívak, és megismerkedhetsz olyan alapvető technikákkal, mint a földelés, a kiegyensúlyozás, az energiagyógyítás, a pszichikai védelem felállítása vagy a szellemi vezetőkkel való kapcsolattartás. Bepillanthatsz a jóslás rejtelmeibe, és megtudod, miként szólíthatod angyali segítőidet vagy lelhetsz rá a lélektársadra. A könyv végén a pszichikai képességek jegyzéke segíti, hogy felismerd saját erőidet, s elkezdhesd fejleszteni őket.

Kiadja az Alexandra Kiadó
Ára: 3699 Ft
A könyvet itt rendelheted meg »
Ezt is szeretjük