Mozdulataid és jellemed
Vigyázz! Tested árulkodik!
Testeddel rengeteg mindent elárulhatsz. Olvasd el, hogy mely mozdulataid mutatják meg valódi személyiséged!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A testmozgás útján kifejezésre jutó közlések szoros kapcsolatban állnak az emberek közötti távolsággal. Minden embernek saját "felségterülettel" rendelkezik, melynek négy rétegét különböztetik meg.
Közvetlen érintésre csupán az intim kapcsolatok nyitnak lehetőséget. Az ember intim zónája 0-0,6 méter sugarú. A személyes zóna 0,6-1,2 méter sugarú, ezt a távolságot a közelebbi barátainkkal vagyunk csak képesek fenntartani. A társas, konzultatív zóna 1,2-3 méteres, ami a jól ismert három lépés távolság. Ismerőseinkkel ilyen távolságot tartunk beszélgetés közben. A nyilvános zóna körülbelül 3 méter, ez az a távolság, amin kívül már nem jelent a másik ember "veszélyt", mert már nem a mi felségterületünkön tartózkodik.

Az emberek igyekeznek mindig egyensúlyban tartani az intimitás szintjét. Biztosan megfigyelted már, hogy amikor az utcán közeledsz valakihez, egy ideig egymás szemébe néztek, egy idő után pedig, amikor már kevesebb, mint 3 méter távolságra vagytok egymástól, kerülitek a másik tekintetét.

A liftben - ahol legfeljebb 0,5 méter a távolság két ember között - sem nézünk egymásra, sőt, a beszélgetés is abbamarad, amint más is beszáll a felvonóba. Amint nőne az intimitás szintje - ha például valaki közelebb jön hozzánk -, csökkentünk más intimitási tényezőket. Nem nézünk a másik szemébe, semlegesebb témára váltunk, esetleg abbahagyjuk a beszélgetést. Mindenképp az egyensúly fenntartására törekszünk. Persze kultúránként változik a "megengedett" zóna vagy kapcsolati szint.

Amiről a viselkedés árulkodik

Van, aki állandóan zsebre dugja a kezét, más rágja a körmét, vagy idegesen babrál a kezével. Mindannyiunknak van olyan ismerőse, aki furcsa szokásaival az idegeinkre megy, vagy felhívja magára a figyelmet. Mindannyian tudjuk, hogy minden, amit teszünk, valamilyen okra vezethető vissza. Ezért érdemes megtudni, hogy mit jelentenek ezek a szokások, milyen mélyebb jelentésük van a szokatlan hóbortoknak.

A zsebre dugott kéz, a keresztbe tett láb és a papírgalacsinok

Ha valaki beszélgetés közben zsebre dugja a kezét, keresztbe teszi a lábát, vagy esetleg ujjai közt apró papírgalacsinokat gyúrogat, akkor az alábbiakat lehet elmondani személyiségéről:

Az illető nem teljesen nyitott, esetleg valami rejtegetnivalója van, vagy belül ennyire bizonytalan. A keresztbe rakott lábak azt bizonyítják, hogy nagyon ideges, és bizonyára kisebbségi érzése van. A papírgalacsinok pedig arról árulkodnak, hogy elfojtott titkos vágyai vannak, amiket azáltal próbál levezetni, hogy mindig babrál valamit az ujjával.

Az orr megérintése a mutatóujjal

Ez a gesztus akkor figyelhető meg, amikor valaki fontos döntést hoz, vagy amikor felelősségteljes tanácsot kell adnia. Természetesen akaratlan mozdulat. Arra következtethetsz belőle, hogy az illető megfontolt és óvatos. Azt, aki ilyen mozdulatot tesz, nem szabad provokálni, mert mozdulata azt is bizonyítja, hogy bizonytalan, és aggódik valami miatt. Határozottságot, vállalkozó szellemet és bátorságot kell kívánni neki. Még ha nem is enged elővigyázatosságából és megfontoltságából, érdemes hallgatni megérzéseire.

A nyakszirt dörzsölgetése a hajtőnél

Ha valaki beszélgetés közben a nyakát dörzsölgeti, vagy a nyakszirtnél, a fej hátsó részén a haját simogatja, és közben gondterhelt arcot vág, biztos lehetsz benne, hogy félénk, szégyenlős ember.

Hátterében egy korábbi sérülés állhat, de azt is jelenti, hogy könnyen visszaretten a nehézségektől, és fél a sikertelenségtől. Óvatosan meg kell győzni róla, hogy bátrabban nézzen szembe a nehézségekkel, mert a probléma megoldása csak egy karnyújtásnyira van tőle.

Görbített mutatóujj, gallérlazítás

Aki mutatóujjával folyton ingnyakába nyúl, és azt idegesen elhúzza a nyakától, erkölcsileg egyensúlyban érzi magát. Büszke, hiú, és hiányos a realitásérzéke. Ha valaki ezt a mozdulatot rövid időn belül többször megismétli, arra utal, hogy magát egy fel nem fedezett zseninek tartja, akit véleménye szerint a többiek alulértékelnek. Az ilyen embernek minden erejével azon kell igyekeznie, hogy sokkal tartózkodóbb legyen. Ezenkívül a realitáshoz való közeledés és az önuralom is nagyon fontos lenne számára.

Kéztördelés

Aki megállás nélkül a kezét tördeli, lelke mélyén feldúlt, szorong, és teljesen nyugtalan. Jellemző rá a biztonság és a magabiztosság hiánya, fél a vitáktól és a lehetséges összeütközésektől. Retteg a visszautasítástól és attól, hogy rosszul ítélik meg. Érdemes a magabiztosságát támogatni, és a bizalmát megnyerni. Számos belső gátlása ellenére az ilyen emberben szokatlanul sok tartalék van.

"A nyakkendőjáték"

Gyakran látni olyan férfiakat, akik állandóan a nyakkendőjük csomóját húzogatják, igazgatják. Pedig ez legtöbbször teljesen felesleges. Őket állandóan az foglalkoztatja, hogy milyen benyomást tesznek öltözékükkel és személyükkel a környezetükre. A legfontosabb számukra, hogy elnyerik-e az emberek tetszését, és sikert aratnak-e. Ezért állandó önmegerősítésre van szükségük. Rendszeres sportolással a testén keresztül kell a lelkét is megerősítenie, hogy valóban magabiztossá válhasson.

Jelbeszédszótár

  • Ha valaki eltakarja a száját, azt jelenti, hogy nem akar a kérdésedre válaszolni.
  • A magasba emelt orr elszántságról árulkodik.
  • Ha valaki beszéd közben az ujjaival háromszöget formál, akkor fölényességre következtethetsz.
  • Aki a kávéját az óramutató járásával ellenkező irányba keveri, valószínűleg szinte mindent elért az életben.

Ha érdekelnek egyéb testbeszéddel kapcsolatos cikkek, és olvasnál más ezoterikus témákról is, akkor mindenképpen látogass el az InforMed oldalára!

OLVASD EL EZT IS!

kezfogas
  • párkapcsolat
  • tenyérjóslás

Kaland lesz, vagy társ?

Ezt is szeretjük