Ilyen volt a Titanic szomorú hegedűművésze a valóságban - Ezen a napon süllyedt el a hajó
Már több mint száz éve, hogy bekövetkezett a történelem egyik legnagyobb hajókatasztrófája, amiben rengetegen vesztették életüket.

titanic2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

1912. április 14-e a hajózás történetének egyik fekete napja: ezen a napon az elsüllyeszthetetlennek beharangozott Titanic este, éjfél előtt húsz perccel jéghegynek ütközött, majd két és fél óra alatt elsüllyedt - az óceán kellős közepén, távol mindentől.

A tragédia áldozatainak száma azóta is vitatott, de hozzávetőlegesen 1500 ember vesztette életét a szörnyű katasztrófában, legtöbben a harmadosztályon utaztak. Az áldozatok magas száma annak is betudható, hogy nem állt rendelkezésre elég mentőcsónak a fedélzeten, 2207 utasra húsz darab jutott. Az utasok több mint fele megmenekülhetett volna, viszont sok csónakot szinte alig pár emberrel a fedélzetén bocsájtottak a vízre, az 1-es számú csónakban 65 utas helyett 12-en ültek.

Ez nem egy film, ez a valóság

1997-ben mutatták be James Cameron világsikert arató filmjét, ami egy szerelmi történettel egybeszőve mutatta be a tragédiát. A rendező a legkisebb részletekre is figyelt, hogy a film a lehető legjobban visszaadja azokat a szörnyű eseményeket, amiket az utasok a végzetes úton átéltek. Bár a főszereplők, Jack és Rose karakterei kitaláltak, a filmben sok olyan személy is feltűnik, akik valóban átélték a tragédiát, és nem csak fiktív szereplői a történetnek.

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük