Függő vagy önálló személyiség vagy?
Életvonalad elárulja!
Az életvonal nem jósol halált, azonban hossza és minősége sokmindent elárul életkörülményeidről és céljaidról.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mindannyiunk kezén van néhány vonal, amelyek, ahogy öregszünk, úgy tükrözik életünk változásait. Bizonyos gyengeségeket halvány jelek mutatnak, míg az erősségeket mélyen barázdált vonalak.

A jobb és a bal kéz

A két kézből eltérő információk olvashatók ki: a bal a veleszületett adottságokat tükrözi, és a tehetséget mutatja meg, míg a jobb kéz azt, hogy ezek mennyire fejlettek.

Amikor először kezded vizsgálni a tenyered, fontos, hogy a bal kezeddel kezdd, és csak ezután hasonlítsd össze a jobb kezeddel. Fontos tudnod azt is, hogy nincs két teljesen egyforma kéz, sőt, még a forma is eltérhet.

Vannak olyan tulajdonságok - mint a tapintás és az állag -, melyek gyakran változnak, emellett más és más lehet minden ujj, és az egymáshoz viszonyított elhelyezkedésük sem mindig egyforma. A jobb kezet kell dominánsként kezelni, mivel általában ez mutatja meg, hogy a változásokat hogyan építette be magába a személyiség.

Fővonalak, hatásvonalak

A kéz elfogadott alap- vagy fővonalai a fej-, az élet- és a szívvonal. A sorsvonal különleges eset, hiszen ugyanannyira fontos, ha jelen van, mint amikor hiányzik, mégis hagyományosan kevésbé fontos vonalként kategorizálják.
A vonalakkal kapcsolatban fontos tudnod, hogy nem minden kézen található meg mindegyik, és nem minden vonal vésődik annyira tisztán a kézbe, hogy az könnyen látható legyen. Érdemes azonban mindegyiket, és minden hozzájuk tartozó jelet alaposan áttanulmányoznod, hiszen gyakran a személyiség olyan részleteire adnak választ, amelyekre nincs azonnali vagy magától értetődő megoldás.

Az életvonal

Ezt a vonalat a legvalószínűbb azoknak az embereknek a kezén megtalálni, akik szeretik a végtelen természetet, és fizikai aktivitás közben érzik jól magukat. Az életvonal a kéz orsócsonti oldalán szinte bárhol, akár a tenyér külső részén, akár a bőrmintázatban, de akár jóval lentebb is kezdődhet.

Ez a vonal az alkat és az életerő legfontosabb mércéje, mindig erősnek és egészségesnek kell kinéznie. Minél több megszakítás található a vonalon, annál kevesebb erővel rendelkezik a megfelelő működéshez.

Kezdetei

Sokat megtudhatsz az életvonalból, ha pontosan megfigyeled, hol kezdődik a kezeden.

 • Ha egységes vonalként kezdődik a tenyér szélén, akkor nyitott és önmagára támaszkodó személyiséggel rendelkezel.
 • Ha láncszerűen kezdődik, az arra utal, hogy hajlamos vagy túlságosan függeni másoktól.
 • Ha nyitott végű, sziget-alakzatban kezdődik, akkor a születést körüllengő rejtélyre, örökbefogadásra, törvénytelen örökbefogadásra következtethetsz.
 • Ha az életvonallal sokáig fut együtt, az a másokkal való óvatos kapcsolattartásra utal. Az ilyen emberek általában keveset érnek el az életben.
 • Ha az életvonal és a fejvonal között távolodásukat követően több apróbb vonal látható, akkor nem állsz túl pozitívan a dolgokhoz, hajlamos vagy másoktól várni az irányítást, mivel hiányzik belőled a képesség arra, hogy döntéseket hozz.
 • A Jupiter-dombon magasan kezdődő vonal egészséges, törekvő, ambiciózus természetet jelez.
 • A Mars-dombon eredő és a hüvelykujj közé szorosan odafonódó életvonal másokat követő személyiségre utal, aki ritkán cselekszik minden lépés előzetes ellenőrzése nélkül.

Hossza

Mindig úgy vélték, hogy a rövid vonal rövid életet, a hosszú pedig hosszú életet mutat. Ez téves megállapítás, hiszen vannak olyan emberek, akik csak egy jelképes vonallal rendelkeznek, vagy egyáltalán nincs is életvonaluk. Igaz, hogy fizikailag nem túl erősek, alkatuk pedig az átlagosnál gyengébb, azonban ezek az emberek nagyon idős kort érhetnek meg.
Az életvonalon kívülről, a tenyér területéről induló hatásvonalak jelzik, hogy honnan vagy kitől erednek a problémák.

 • Ha a jobb kézen található életvonal úgy szalad ki a tenyér felületére, hogy nagyon kevés összeköttetés van közte és a fejvonal között, vagy egyáltalán nincs is, akkor az illető folyamatosan tudatos erőfeszítéseket tesz életének jobbítása érdekében.
 • Ha a bal kéz vonala látszólag összeszorítja a hüvelykujj dombját, de a jobb kézé ettől láthatóan különbözik, és a tenyér felé halad, akkor az illető több kísérletet tesz az élet javítására. Ezek az emberek úgy vélik, hogy nehéz gyerekkoruk volt, és ez visszatartotta őket.
 • Amikor a bal kéz vonala fut ki a tenyér irányába, és a jobb kéz vonala marad a Vénuszdomb közelében, az olyan kimerített lehetőségeket mutat, amelyek áldozatot követeltek. Az egyén a lehetőségeihez képest próbálkozott, de kiengedte a kezéből a problémákat.
 • Az életvonalból kiinduló hatásvonalak az életszínvonal jobbítására tett erőfeszítéseket jelzik, és ha elég hosszúak, azt is jelenthetik, hogy az illető melyik irányba tett lépéseket.

Peter West
Tenyérjóslás

Átfogó könyv a kezünkön található titkok megfejtésének művészetéről. A kéz formája, a dombok és barázdák, a körmök és az ujjpercek elhelyezkedése, minden egyes elem valami újat mutat meg személyiségedből. A bal és a jobb kéz az élet különböző oldalaira vonatkozóan rejt információkat. Ezt a könyvet nemcsak saját kapcsolataid, karriered vagy pénzügyi lehetőségeid vizsgálatára használhatod, hanem arra is, hogy felmérd, mennyire illesz össze egy másik emberrel, vagy megjósold életed jövőbeni alakulását.

Kiadja a Scolar Kiadó.
A könyvet itt rendelheted meg!

OLVASD EL EZT IS!

rozsa kez
 • tenyérjóslás
 • árulkodó testrészek

Milyen hosszú az életvonalad?

Ezt is szeretjük